Home > Νέα > Η Lidl Hellas εγκαινίασε χθες το νέο κατάστημά της στη Δράμα

Η Lidl Hellas εγκαινίασε χθες το νέο κατάστημά της στη Δράμα

 

Στη Δράμα το 6ο κατάστημα νέας γενιάς της εταιρείας

Η Lidl Hellas εγκαινίασε χθες

το νέο κατάστημά της στη Δράμα

Ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων

 

της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε η Lidl Hellas στη Δράμα, με τη δημιουργία ενός νέου environmental branding concept, στον δρόμο Δράμας – Καλλιφύτου. Πρόκειται, για μια πιο ελκυστική και μοντέρνα αρχιτεκτονική, η οποία θα χαρίσει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία αγορών. Το νέο κατάστημα της Lidl, αποτελεί το 6ο κατάστημα νέας γενιάς στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα των Βαλκανίων.

Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου καταστήματος, πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 6 Απριλίου, με τους Δραμινούς και όχι μόνο να έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί, προκειμένου να γνωρίσουν το νέο κατάστημα της εταιρείας και τα προϊόντα του.

Η χθεσινή ημέρα, αποτέλεσε γιορτή για τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διοργανώνοντας για τους επισκέπτες μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο νέος χρωματικός συνδυασμός του λευκού και του γκρι που υπάρχει στο νέο κατάστημα, συνοδευόμενος από ένα δρύινο χρώμα, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία εναλλάσσονται οι φωτογραφικές αποτυπώσεις προϊόντων, τα χειρόγραφα σχέδια και μηνύματα, οι τρισδιάστατοι τίτλοι κατηγοριοποίησης των προϊόντων και οι επιγραφές.

Παράλληλα, ο χώρος πώλησης αναβαθμίστηκε οπτικά, με στόχο την καλύτερη παρουσίαση της ποικιλίας και των κατηγοριών με τα προϊόντα. Η νέα φιλοσοφία καταστήματος, περιλαμβάνει τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων «corners», για ξεκάθαρη και οριοθετημένη παρουσίαση του μανάβικου, του φούρνου,  του κρεοπωλείου, του ιχθυοπωλείου, της κάβας και των καλλυντικών.

Επιπλέον, η εταιρεία ακολουθώντας την περιβαλλοντική της πολιτική, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο της κατασκευής και λειτουργίας των καταστημάτων της. Η χρήση του LED φωτισμού σε όλο το κατάστημα, οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η αποφυγή χρήσης βλαβερών για το περιβάλλον ψυκτικών υγρών και ο ολοένα αυξανόμενος εξοπλισμός των καταστημάτων με φωτοβολταϊκά επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική της ευσυνειδησία.

Συγχρόνως, στο νέο τύπο καταστήματος έχουν διευρυνθεί οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργεί τουαλέτες και διαμορφωμένος χώρος για μητέρες.

17821155_10208587007420732_1463407619_n

Η εφημερίδα μας, βρέθηκε στα χθεσινά εγκαίνια του νέου καταστήματος, και συνομίλησε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Περιφέρειας Σίνδου για την Lidl Hellas, κ. Δαμιανό Γκέτσιο.

«Αυτή τη στιγμή εγκαινιάζουμε το 6ο κατάστημα νέας γενιάς στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, και εγγυάται πολύ άνετες αγορές στο καταναλωτικό κοινό της Δράμας. Επειδή το κοινό της Δράμας, μας αγκάλιασε και με τα δυο καταστήματα που είχαμε, πήραμε μια στρατηγική απόφαση ώστε να γκρεμίσουμε το παλιό και να χτίσουμε εκ νέου αυτό το κατάστημα που βλέπεται σήμερα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει τις αγορές του άνετα, με ειδικά διαμορφωμένα «corners», όπως π.χ. κάβα, καλλυντικά, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο κλπ».

Παράλληλα όμως, μια τέτοια επένδυση στην περιοχή μας δημιούργησε και νέες θέσεις εργασίας, καθώς στο σύνολο τους τα δυο καταστήματα της Δράμας, απασχολούν περίπου 80 άτομα. «Εκτός από τις άνετες αγορές που εξασφαλίσαμε στο κοινό μας, διαθέτουμε πλέον και μεγαλύτερους χώρους ανάπαυσης για το προσωπικό μας. Οι χώροι ανάπαυσης των εργαζομένων, πλέον είναι πολύ πιο φιλικοί προς αυτούς, με ευχάριστο περιβάλλον», σημείωσε μεταξ