Home > Πρώτο Θέμα > Μεγάλες επιτυχίες των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑμεΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ

Μεγάλες επιτυχίες των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑμεΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ

Επέστεψαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Δράμα

Μεγάλες επιτυχίες των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑμεΑ στο Πανελλήνιο

Πρωτάθλημα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ

► Δεύτερη στη σφαίρα η Πασχαλία-Ελένη Μπενιάτογλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ΑμεΑ στη Φινλανδία

► Υποδοχή νικητών από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ  και δηλώσεις από τον ίδιο, την προπονήτρια κα. Αλμπάνη και τον αθλητή κ. Μπόσκο

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕΓΑΛΕΣ επιτυχίες σημείωσαν οι Δραμινοί αθλητές ΑμεΑ, όλοι μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΑμεΑ το περασμένο τριήμερο. Μάλιστα, οι επιτυχίες τους κρίνονται ιδιαίτερα μεγάλες, γιατί κατάφεραν και έφεραν χρυσά και ασημένια μετάλλια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, να αναφερθούμε αρχικά στη μεγάλη επιτυχία της Δραμινής Πασχαλίας – Ελένης Μπενιάτογλου, η οποία την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Φινλανδία, όπου συμμετείχε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, ανάμεσα σε 25 ακόμα άτομα, προκειμένου να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων εκεί.

Η Μπενιάτογλου, με συνοδεία της προπονήτριάς της κα. Σακελάρη, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη σφαίρα με 2,10 μέτρα και καταγραφή της επίδοσής της, ενώ στο δίσκο έριξε 5,31 μέτρα και μπήκε στην παγκόσμια κατάταξη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Επίσης αθλητές του ίδιου Συλλόγου «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΑμεΑ Δράμας, στις 9 και 10 Ιουλίου, συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της ΕΑΟΜ ΑμεΑ στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα κατέκτησαν συνολικά οκτώ μετάλλια: 5 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο που σηματοδοτεί μια τεράστια επιτυχία για τον κατά τα άλλα ιδιαίτερα ενεργό σύλλογο της πόλης μας. Μάλιστα, τα χρυσά θα μπορούσαν να ήταν άλλα δύο, αν συμμετείχε και η Μπενιάτογλου, η οποία όμως δεν μπόρεσε για λόγους υγείας.

Προπονήτριες της ομάδας οι κυρίες Λεμονιά Σακελάρη, Χρύσα Αλμπάνη και η εθελόντρια Ντέπη Κυριακίδου.

Η αποστολή του Δραμινού Συλλόγου, έφτασε στη Δράμα χθες το μεσημέρι και την υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, με ένα λευκό γαρύφαλλο για τον καθένα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη χαρά του, λέγοντας ότι οι επιτυχίες τους είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Κατά την υποδοχή του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους πρόσφερε έναν ψηφιακό δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια από τη Δράμα, ενώ και με την ευκαιρία των γενεθλίων του που ήταν πριν από μερικές ημέρες, έκοψε και πρόσφερε στα παιδιά τούρτα.

Οι επιτυχίες των παιδιών

Δημήτρης Μπόσκος, 1ος στη σφαίρα ανδρών, 1ος στο δίσκο.

Ελένη Τσεντεμεΐδου, 1η στη σφαίρα, 2η στο δίσκο.

Βούλα Σιδηροπούλου για πρώτη φορά στη σφαίρα νεανίδων στη 2η θέση.

Νίκη Βαλαμίου, 1η στα 100 και 200 μέτρα.

Βασιλική Μητρούση στα 100 μέτρα και 3η θέση στα 400 μέτρα.

Συμμετοχές: Γιώργος Σιδηρόπουλος στα 100 και 200, Κώστας Αράπης 200 και 800 μέτρα, Αναστάσιος Γρηγοριάδης στα 400 μέτρα στο ακόντιο και για πρώτη φορά με συμμετοχή του σε αγώνες στη σφαίρα ο Στέφανος Πέκης.

Δηλώσεις

Με το τέλος της μικρής τελετής σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε: «Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σ’ αυτούς τους αγώνες, τα παιδιά μας έκαναν περήφανους ως Δραμινούς και εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις ως θεσμικοί φορείς, είναι να λέμε ένα ευχαριστώ σ’ αυτά τα παιδιά, αλλά και στους ανθρώπους που είναι πίσω απ’ αυτές τις επιτυχίες. Που είναι η διοίκηση του Συλλόγου «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» και οι προπονήτριες τους κυρίες Αλμπάνη και Σακελάρη που όλο αυτό το διάστημα προετοίμαζαν τα παιδιά για τις επιτυχίες τους».

Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» και ευχήθηκε νέες επιτυχίες από την επόμενη περίοδο.

Με τη σειρά της, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα. Πουρσαλίδου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά και στις προπονήτριες και σημείωσε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά».

Με τη σειρά της η προπονήτρια κα. Αλμπάνη, σημείωσε ότι «μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά κατεβήκαμε και φέτος στους αγώνες όπου καταφέραμε να πάρουμε πέντε χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο με τη συμμετοχή εννέα αθλητών από τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

Η ίδια εξέφρασε τη χαρά της λέγοντας «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά μας πάνε καλά και έχουν όρεξη να συμμετέχουν, να προπονούνται και να αγωνίζονται».

Επίσης, δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε και ο Δημήτρης Μπόσκος, ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, τονίζοντας: «Συμμετείχα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ και κατέκτησα την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία ανδρών και στο δίσκο. Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά από άποψη καιρικών φαινομένων με συνεχή βροχή και όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταφέραμε και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τις γυμνάστριες του Συλλόγου και τη συνοδό τους για να καταλήξει: «Θέλω να παροτρύνω όλα τα άτομα με αναπηρία, που θέλουν και μπορούν να κάνουν αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό και έχουν μόνο να κερδίσουν απ’ αυτό».