Home > Πρώτο Θέμα > Μεγάλη εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας  Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές της Δράμας

Μεγάλη εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας  Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές της Δράμας

Μεγάλη εκδήλωση για

τους Τρεις Ιεράρχες

από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας

 Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές της Δράμας

 

 

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιτυχημένη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τους Τρεις Ιεράρχες, πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας το απόγευμα της Κυριακής. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δίπλα στο Επισκοπείο, και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και αριστούχοι μαθητές της Δράμας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από βυζαντινούς ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών, τους οποίους απέδωσε η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του.

Ομιλητής ήταν ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο οποίος με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και άρτια επιστημοσύνη, παρουσίασε τις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών και την επίδρασή τους στα σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μητροπόλεώς μας από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Παπαθεοδώρου, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνη, και τον αντιδήμαρχο Δράμας κ. Χαραλαμπίδη.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, βράβευσε τους τρεις μαθητές που αρίστευσαν κατά την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εορτή αυτή θα καταστεί θεσμός για τη Μητρόπολη Δράμας.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο κεντρικός ομιλητής κ. Κιουλάνης, επισήμανε ότι η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, «ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συνεκτικό ρόλο της εκκλησίας στη δημιουργία ενός πλαισίου ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε, η παρουσία σε μια κατάμεστη αίθουσα μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της εκπαίδευσης, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «αυτή την ενότητα άλλωστε ανέδειξαν με το έργο τους και οι τρεις Οικουμενικοί δάσκαλοι που τιμούμε σήμερα: ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Τρεις άγιοι της Εκκλησίας που κατάφεραν στην ζωή τους να ενώσουν αρμονικά την παιδεία και τη χριστιανική πίστη και να γίνουν έτσι φορείς και θεμελιωτές πολιτισμού με έντονο ανθρωπολογικό περιεχόμενο.

Στην πορεία αυτή η προοπτική που προσδίδουν οι Τρεις Ιεράρχες στην εκπαίδευση, μοιάζει να προσφέρει μία σημαντική διέξοδο στο αδιέξοδο που βρίσκεται η ανθρωπότητα σήμερα. Αποτελεί, άλλωστε, αποτέλεσμα θεωρίας και πράξης, ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς, συγκερασμού παιδείας και πίστης και εξάπαντος μιας διαφορετικής ιεράρχησης των αναγκών της παιδείας, που δίνει έμφαση πρωτίστως στο πνεύμα, στην αγωγή και συνακόλουθα στη γνώση».

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν

Οι μαθητές που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις και συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό είναι οι εξής: Ειρήνη Κουτιανη – Εσπερινό ΕΠΑΛ, Νικόλαος – Μάριος Δημητριάδης – 1ο ΕΠΑΛ Δράμας και Μαρία Καραγιάννη – 4ο ΓΕΛ.

Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό σε Γυμνάσια είναι οι εξής: Μαρία – Άννα Καλτσίδου, Κατερίνα Ξάνθου και Όλγα Σελελιάδη από το 1ο Γυμνάσιο Δράμας, Δανάη Παπαδοπούλου και Γεώργιος Δεμίρογλου από το 2ο Γυμνάσιο Δράμας, Σοφία Μεσελίδου από το 3ο Γυμνάσιο Δράμας, Χαράλαμπος Μπαρος και Ιωάννης Φαιτατζίδης από το 4ο Γυμνάσιο Δράμας, Βασιλική Αβραμίδου από το 5ο Γυμνάσιο Δράμας, Θεοδώρα Μπατη, Ελένη Κονσιώτου και Χριστιάνα Σίνα από το Γυμνάσιο Δοξάτου, Σοφία Λουλουσίδου από το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, Σωτήριος Σωτηρίου από το Γυμνάσιο Καλαμπακίου, Αικατερίνη Δεληγιαννίδου από το Γυμνάσιο Κυργίων, Βασιλική Αθανασιάδου από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Παρανεστίου, Αναστασία Χατζηηλία από το Γυμνάσιο Προσοτσάνης, Αικατερίνη-Ελένη Ζαχαράκη από το Γυμνάσιο Φωτολίβους, Λεμονιά-Μαρία Ιωαννίδου από το Μουσικό Γυμνάσιο, Μαρία-Ελένη Ταχταλίδου από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Νικηφόρου, Νικολέτα Τσιρίδου από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και Ελπίδα Αρεφιεβα από το Εσπερινό Γυμνάσιο.

Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό σε Επαγγελματικά Λύκεια είναι οι εξής: Σταματία Παπαδοπούλου, Μαρία-Ραφαηλία Αποστολίδου από το ΕΠΑΛ Δοξάτου, Μαρία Σοφιανού, Κορνηλία Καλαϊτζή από το ΕΠΑΛ Προσοτσάνης, Ανατολή Αράπογλου, Ελένη Βοζίκογλου, Μαρία Γενημάκη και Σαββατώ Νότα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ, Χρυσούλα Άντζα, Αναστάσιος Καραγιαννίδης και Χριστίνα Χαραλαμπίδου από το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, Παναγιώτα Καραηλία και Θεολόγος Χατζηδημητριάδης από το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας.

Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό σε Γενικά Λύκεια είναι οι εξής: Ελισάβετ Μλεκάνη, Αναστάσιος Σταϊκογλου και Θεοδώρα Συμεωνίδου από το 1ο ΓΕΛ, Κωνσταντίνα Χατζηγρηγορίου και Χριστίνα Λιόρδου από το 2ο ΓΕΛ, Κυριακή Φαϊτατζίδου, Άννα-Μαρία Αθανασοπούλου και Νικολέτα Σαρατσίδου από το 3ο ΓΕΛ, Αλέξανδρος-Αδάμ Λεκάκης από το 4ο ΓΕΛ, Ισμήνη Μόσχου και Κωνσταντίνος Βιδάκης από το ΓΕΛ Δοξάτου, Ευαγγελία Εμμανουηλίδου, Δημήτριος Θεοφάνους και Σοφία Ζουμπούλογλου από το ΓΕΛ Καλαμπακίου, Αναστασία Δοβρίκη, Αναστασία-Ασημένια Ζιώγα και Ελένη Λιαμη από το ΓΕΛ Προσοτσάνης, Νικολέτα Πλασατη από το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ, Μαρία Αδαμίδου και Μυρσίνη Θραμπουλίδου από το Μουσικό Γυμνάσιο, Πρόδρομος Φωτιάδης από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Νικηφόρου και Ελένη-Μελπομένη Τανακοπούλου από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Παρανεστίου.

(Οι φωτογραφία είναι από το site της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας)