Home > νέα > Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται σήμερα  Πέμπτη στην απεργιακή κινητοποίηση στη Δράμα Στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12.00

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται σήμερα  Πέμπτη στην απεργιακή κινητοποίηση στη Δράμα Στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12.00

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται

σήμερα  Πέμπτη στην απεργιακή

κινητοποίηση στη Δράμα

Στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12.00

 

 

ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή αναμένεται να έχει η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 16 Μαρτίου, που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί αρχικά ότι, όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας έχουν κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για χθες  ετάρτη 15 Μαρτίου, προκειμένου σήμερα  Πέμπτη να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Για το λόγο αυτό και ο «Π.Τ.» απεργεί σήμερα και δεν θα εκδοθεί φύλλο για σήμερα Πέμπτη, ενώ θα καλύψει κανονικά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση όπως κάνει κάθε φορά, αλλά και πρόσφατα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, Σωματεία και Ομοσπονδίες στη Δράμα, καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση που θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή από τα καθήκοντα των μελών του, την Πέμπτη, «ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28-2-2023, στα Τέμπη και συμπαράστασης στις οικογένειες αυτών, ζητώντας ταυτόχρονα, την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, αλλά και την άμεση εξασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών κάθε είδους».

Για το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, έχει προγραμματίσει σιωπηλή διαμαρτυρία στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας στις 08.30 το πρωί, καλώντας τα μέλη του και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σ’ αυτήν, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Μάλιστα, σε ψήφισμα που εξέδωσε, εκφράζει τα  θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και επισημαίνει: «Οι ευθύνες των υπευθύνων για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου είναι προφανώς τεράστιες και διαχρονικές, όπως και η στάση τους απέναντι  στους πολίτες, χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία προσβάλει κάθε έννοια σύγχρονού ευρωπαϊκού κράτους.

Θεωρούμε απαραίτητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους ως ελάχιστο χρέος έναντι όσων έχασαν την ζωή τους, αλλά και των οικείων τους, όχι μόνο γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη αλλά και γιατί δεν είναι πλέον ανεκτή η οποιαδήποτε υποψία έλλειψης των μέτρων που εξασφαλίζουν την ορθή και ασφαλή λειτουργία για επιβάτες και εργαζόμενους, κάθε μέσου μαζικής μεταφοράς, όπως και κάθε δικτύου που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των πολιτών».

Στις 11.00 το Εργατικό Κέντρο

Στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, συμμετέχει επίσης και το Εργατικό Κέντρο Δράμας, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει με όλα τα σωματεία του, σε συγκέντρωση που θα γίνει στις 11.00 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «Ζητάμε δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη. Άμεση απόδοση ευθυνών. Ασφάλεια στα μεταφορικά μέσα για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες».

ΑΔΕΔΥ

Ακόμα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία όλες οι οργανώσεις όπως οι ΟΛΜΕ (εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), η ΕΛΜΕ (εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις και άλλοι.

ΟΕΒΕ

Επίσης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών (ΟΕΒΕ) Δράμας, έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της και καλεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συμμετάσχουν, «ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων μας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών».