Home > νέα > Μετά από 420 ημέρες οι αθλητές επιστρέφουν στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Μετά από 420 ημέρες οι αθλητές επιστρέφουν στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Αυτές τις μέρες γίνεται η διαγράμμιση

Μετά από 420 ημέρες

οι αθλητές επιστρέφουν

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

 Την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει για προπονήσεις

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ αύριο Τετάρτη το έργο κατασκευής του νέου ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας. Το έργο βρίσκεται πλέον στη διαγράμμιση του στίβου και σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τετάρτη θα είναι τελειωμένο. Θεωρητικά και σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το στάδιο μπορεί να ανοίξει και να δεχθεί τους πρώτους αθλητές της πόλης μας για προπόνηση.

Αυτά είναι τα νεότερα που υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος που κάνει τη διαγράμμιση, έχει ζητήσει να ανοίξουν οι προβολείς του Σταδίου, προκειμένου να κάνει κάποιες νυχτερινές λήψεις.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς στο δεύτερο σκέλος του είναι η παραλαβή του στρώματος στο άλμα εις ύψος, το οποίο ακόμα δεν έχει έρθει. Η παραλαβή του έργου θα γίνει αφού έρθει και αυτό και αναλόγως με τους ελέγχους που θα κάνει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι πρόκειται για ένα έργο που έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2021 – εφόσον οι εργασίες γινόντουσαν κανονικά – τελικά υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση 15 μηνών συνολικά. Οι εργασίες επρόκειτο να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021, όμως ο εργολάβος εγκαταστάθηκε μετά τον Σεπτέμβριο και τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών – βροχές, χειμώνας κτλ. – σταμάτησε. Εγκαταστάθηκε εκ νέου στα τέλη Μαΐου 2022. Το πρόβλημα ήταν αφενός ότι οι εργασίες του ελαστικού τάπητα απαιτούν πολύ καλές θερμοκρασίες, καθόλου βροχές και υγρασία, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην επίστρωσή του και αφετέρου, διάφορα ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο εργολάβος.

Η μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στο συγκεκριμένο έργο, ανάγκασε τους Αθλητικούς Συλλόγους των οποίων οι αθλητές προπονούνταν … να μεταναστεύουν αναγκαστικά σε άλλα στάδια, όπως στις Σέρρες ή και στην Ελευθερούπολη ή και αλλού.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδευαν καθημερινά για να μπορέσουν να προπονηθούν, ενώ σημαντικά προβλήματα είχαν να αντιμετωπίσουν και όσοι προπονούνται στη Δράμα. Μεγάλο πρόβλημα υπήρξε ακόμα και στους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανδραμαϊκού, η οποία δεν μπορούσε να προπονηθεί ή να δώσει αγώνες στην έδρα της, καθώς ο χώρος θεωρείτο εργοτάξιο και άρα απαγορευόταν αυστηρά η όποια χρήση ακόμα και του γηπέδου.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν τόσο για τους Αθλητικούς Συλλόγους όσο και για τους αθλητές τους, αλλά και για τα παιδιά που προπονούν είναι πολλά. Κυρίως όμως, επειδή αυτά τα παιδιά έπρεπε να προπονούνται στα τσιμέντα και στον μικρό διάδρομο ανάμεσα στις κερκίδες και το γήπεδο, υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί. Κυρίως όμως, χάθηκε μια χρονιά το στίβο στη Δράμα, που ακόμα δεν ξέρουμε αν και πότε θα μπορέσει να αναπληρωθεί.

Σε δήλωσή της πάντως χθες Δευτέρα στον «Πρωινό Τύπο», η αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Τόλιου και στην ερώτηση αν σκέφτονται να κάνουν κάποια εκδήλωση, είπε ότι η μόνη σκέψη για κάτι τέτοιο, είναι να γίνει εκδήλωση την επόμενη χρονιά στη Γιορτή του Πατέρα, τον Ιούνιο του 2023, όπου θα βραβευτούν και κάποιοι από τους Δραμινούς αθλητές που πήραν μετάλλια κατά την περίοδο που το Δημοτικό Στάδιο ήταν κλειστό.

Το έργο

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 600.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και ο εν λόγω ελαστικός τάπητας έχει επιφάνεια περίπου 6.500 τ.μ. Στο έργο περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση νέων βαλβίδων αλμάτων μήκους και τριπλούν στις ίδιες υπάρχουσες θέσεις, καθώς και η βαλβίδα του άλμα επί κοντώ στην ίδια θέση με την υπάρχουσα. Επίσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αναμένεται να έρθει ένα στρώμα για το άλμα επί κοτών, μια βάση για το στρώμα αυτό καθώς και ένα ζεύγος στυλοβατών για το άλμα επί κοντώ.