Home > Πρώτο Θέμα > Μετά από χθεσινό δημοσίευμα του «Π.Τ.» Άμεση ήταν η επέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας

Μετά από χθεσινό δημοσίευμα του «Π.Τ.» Άμεση ήταν η επέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας

Μετά από χθεσινό δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου»

Άμεση ήταν η επέμβαση της Υπηρεσίας

Καθαριότητας του Δήμου Δράμας

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΜΕΣΗ ήταν η επέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, σε χθεσινό δημοσίευμα του «Πρωινού Τύπου», για σκουπίδια στην περιοχή των οδών Κοραή και Αριστοτέλους λίγα μόνο μέτρα πίσω από τα Δικαστήρια της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι, σε χθεσινό μας δημοσίευμα, επισημαίναμε μια νέα εστία μόλυνσης που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα, στη διασταύρωση των οδών Κοραή και Αριστοτέλους με τον σχετικό τίτλο: [Το μπάχαλο με τα σκουπίδια στη Δράμα συνεχίζεται… – Αλήθεια, ποιος θα μαζέψει αυτά τα σκουπίδια;]

Skoypidia Korai 02

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί, όταν κάτοικοι της περιοχής προφανώς, είχαν πετάξει εκεί κλαδιά από δέντρα και άλλα διάφορα αντικείμενα, ενώ τις τελευταίες μέρες, ασυνείδητος συμπολίτης μας, έβγαλε και πέταξε τους καναπέδες του, επειδή απλά δεν τους χρειαζόταν!

Δυστυχώς, η κατάσταση σε πολλά σημεία της πόλης δεν είναι καθόλου καλή. Και για να ομολογήσουμε και τη μεγάλη αλήθεια, δεν φταίει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και οι συμπολίτες μας, όπως άλλωστε επισημαίνουμε σε κάθε σχετικό δημοσίευμά μας.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι στο ζήτημα της καθαριότητας, όλοι μαζί έχουμε τις ευθύνες. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να πετάμε όπου βρούμε και όπου θέλουμε τα σκουπίδια μας. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, υπάρχουν κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δεν είναι στην καλύτερη θέση από παλαιότερα χρόνια! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι μεγάλα και ακουμπάνε στο θέμα των προσλήψεων ικανού αριθμού προσωπικού! Το προσωπικό είναι λίγο και δυστυχώς δεν αρκεί. Ο όγκος δουλειάς δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί εύκολα και γρήγορα.

Για να μαζευτούν για παράδειγμα όλα αυτά που κατά καιρούς συγκεντρώνονται σε διάφορες γειτονιές και σημεία της πόλης μας και όχι μόνο, θα πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός μέσα από τον οποίο θα αναλάβει αυτές τις εργασίες ιδιώτης, διαδικασίες όμως που είναι πολύ χρονοβόρες.

Τι θα γίνεται όμως μέχρι τότε; Ποιος θα μαζεύει τα ογκώδη αντικείμενα;

Σε γενικό πλαίσιο η Υπηρεσία Καθαριότητας αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να λυθούν!

 

Το ρεπορτάζ που προηγήθηκε 

 

Το μπάχαλο με τα σκουπίδια

στη Δράμα συνεχίζεται…

Αλήθεια, ποιος θα τα μαζέψει ποτέ όλα αυτά;

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα σκουπίδια έχει παραγίνει πια. Μπορεί ορισμένοι σ’ αυτή την πόλη να μην καταλαβαίνουν από καθαριότητα και να πετάνε όπου βρουν τα σκουπίδια τους, όμως προφανώς ο Δήμος Δράμας μάλλον δεν μπορεί να βάλει μια σειρά στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Δεν θα πούμε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας αδιαφορεί, όμως το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Δυστυχώς, ο Δήμος Δράμας προσπαθεί να διατηρήσει καθαρό το κέντρο, την πλατεία, τον κήπο και τους γύρω δρόμους. Οι γειτονιές της πόλης όμως, βρίθουν από το σκουπίδι. Και δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να το μαζέψει!

Εδώ και πολύ καιρό, πάνω από ένα μήνα τουλάχιστον, κάτοικος είχε μαζέψει σε μεγάλες σακούλες χόρτα και κλαδιά. Άφησε τις σακούλες δίπλα στους κάδους. Κι όμως, καθημερινά, κανένας από τους υπαλλήλους δεν είπε να σηκώσει τις σακούλες να τις πετάξει στο φορτηγό απορριμμάτων και η απορία μας είναι γιατί όχι!

SKOUPIDIA (1)

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο αυτό, εικονίζεται η κατάσταση όπως είναι μερικές μέρες τώρα, σε γειτονιά της πόλης, λίγα μέτρα πάνω από τα Δικαστήρια. Οδός Κοραή και Αριστοτέλους. Δεν γνωρίζουμε αν αυτός που πέταξε τους καναπέδες όπως να’ ναι αφού πια έπαψαν να τον εξυπηρετούν έχει ειδοποιήσει το Δήμο να τους μαζέψει, όμως δεν είναι μόνο οι καναπέδες.

Στο ίδιο ακριβώς σημείο, υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους καθημερινά συλλέγουν τα οχήματα καθαριότητας του Δήμου. Μεγάλη απορία έχουμε, γιατί οι υπάλληλοι αυτοί της καθαριότητας, δεν ενημερώνουν την υπηρεσία ώστε να έρθει ένα άλλο φορτηγό να μαζέψει τα κλαδιά!

Και έτσι, διαιωνίζεται η κακή κατάσταση, διαιωνίζεται η πραότερη και βρώμικη εικόνα στους  δρόμους και στις γειτονιές της πόλης! Γιατί ο Δήμος Δράμας επιτρέπει αυτή την κατάσταση;  Γιατί ο Δήμος Δράμας επιμένει να μην δίνει λύσεις στα προβλήματα των μικρών σκουπιδότοπων που δημιουργούνται κάθε λίγο στην πόλη;

Σκουπίδια στην οδό Καυκάσου

Μια άλλη περίπτωση είναι στην οδό Καυκάσου στην περιοχή του Προαστίου. Πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και έναν πολυσύχναστο δρόμο. Στο σημείο υπάρχει μια αλάνα όπου παίζουν τα παιδιά και βρίσκεται επί χρόνια παρατημένο ένα παλιό φορτηγάκι, χωρίς πινακίδες, και με ξεθωριασμένο από την πολυκαιρία το ειδικό αυτοκόλλητο για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στο παρμπρίζ.

Ακόμη, στην αλάνα υπάρχουν δυο επίσης παρατημένα τρέιλερ αυτοκινήτου αλλά και σωροί από κλαδιά και άλλα σκουπίδια. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, ακριβώς δίπλα βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων, και το απορριμματοφόρο του Δήμου περνάει καθημερινά από εκεί. Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν παραπονεθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για την απομάκρυνση του οχήματος, αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δείχνει να αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών.