Home > Νέα > Μετά την Κυριακή του Θωμά ξεκινούν τα έργα στο δρόμο Δράμα – Αμφίπολη Νέα επιστολή του Θ. Μαργαρίτη στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Μετά την Κυριακή του Θωμά ξεκινούν τα έργα στο δρόμο Δράμα – Αμφίπολη Νέα επιστολή του Θ. Μαργαρίτη στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Νέα επιστολή του Θ. Μαργαρίτη στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Μετά την Κυριακή του Θωμά ξεκινούν

τα έργα στο δρόμο Δράμα – Αμφίπολη

«100.000 Δραμινοί περιμένουν την καλύτερη δυνατή συντήρηση»

 

Επιστολή-υπενθύμιση για την καλύτερη δυνατή συντήρηση του δρόμου Δράμα-Αμφίπολη, που θα ξεκινήσει μετά την Κυριακή του Θωμά, απέστειλε στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ι. Μωϋσιάδη, ο δικηγόρος, πρώην  Δήμαρχος Δράμας, τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και νυν Πρόεδρος του «Ομίλου πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού» ενεργών πολιτών Ν. Δράμας με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα» κ. Θωμάς Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης ζητά να διατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την όλη εργολαβία συντήρησης του επαρχιακού δικτύου Ν. Σερρών, με την επισήμανση  να προσεχθεί περισσότερο το τμήμα από την Συμβολή  μέχρι και την Παλαιοκώμη που έχει τα περισσότερα προβλήματα. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία «ΔΕΥΚΩΝ Α.Ε.» με Πρόεδρο τον κ. Ανέστη Μεσοχωρίτη και τα ασφαλτικά θα γίνουν από την τεχνική εταιρία «ΤΑΪΡΗΣ ΑΕ» του κ. Γεώργιου Ταΐρη, ο οποίος είναι έτοιμος να εργαστεί μετά την Κυριακή του Θωμά.

Είναι γνωστό ότι το όλο θέμα της συντήρησης του τμήματος Μαυρολεύκη-Αμφίπολη, προέκυψε μετά από ανταλλαγείσες σκληρές επιστολές του Θωμά Μαργαρίτη και του κ. Μωϋσιάδη που όμως έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Μαργαρίτης επανέρχεται και στο θέμα της οριστικής λύσης που είναι η υπογραφή διαπεριφερειακής συνεργασίας, ανάληψης της ευθύνης συντήρησης του δρόμου από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη μήκους μόλις 29 χιλιομέτρων, από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δια των αρμοδίων Αντιπεριφερειών.

Είναι γνωστό ότι την πρότασή του αυτή γνωστοποίησε έγγραφα σε όλους τους εμπλεκόμενους εδώ και καιρό (Περιφερειάρχες ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Σερρών, στο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Λιθηρόπουλο και όλους τους αιρετούς και των δύο Νομών), χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Πρόσφατα είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο

Η επιστολή του έχει ως ακολούθως:

 

«Ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών συντήρησης του επαρχιακού δικτύου του Ν. Σερρών, στο οποίο περιλαμβάνεται και το τμήμα Μαυρολεύκη (όρια Ν. Δράμας)-Αμφίπολη, παρακαλώ όπως φροντίσετε να γίνει ότι καλύτερο είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (λακκούβες, «καθισμένα» τμήματα, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κ.λ.π.).

Ιδιαιτέρως παρακαλώ όπως προσεχθεί περισσότερο το τμήμα από την Συμβολή μέχρι την Παλαιοκώμη που παρατηρούνται  τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Είναι περιττό να σημειώσω ότι το επαρχιακό αυτό τμήμα του Νομού  Σερρών αποτελεί δυστυχώς την συντομοτέρα έξοδο ημών των Δραμινών προς Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας οδού, με την οποία δεν ευτυχήσαμε  να συνδεθούμε εδώ και δεκαετίες με έναν αξιοπρεπή και ασφαλή δρόμο.

Πάνω από 100.000 χιλιάδες Δραμινοί εκτός από τους 10.000 κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Αμφίπολης περιμένουν από σας να κάνετε το καλύτερο δυνατόν με τις φετινές παρεμβάσεις σας στο τμήμα αυτό, διαθέτοντας όσα χρήματα μπορείτε περισσότερα, για αποκατάσταση όλων των φθορών, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδήριτες ανάγκες και για το υπόλοιπο εκτεταμένο επαρχιακό δίκτυο που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα συγκεκριμένα και περιορισμένα χρήματα της όλης εργολαβίας. Με δεδομένη όμως την ακαταλληλότητα του τμήματος από Συμβολή μέχρι Παλαιοκώμη σε πολλά σημεία, πράγμα που αναγνωρίσατε κατά το πρόσφατο παρελθόν με τις ανταλλαγείσες επιστολές μας και τις τηλεφωνικές επαφές μας και τον ιδιαίτερο φόρτο που δέχεται από την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται, θεωρώ ότι η σπουδή και η φροντίδα σας θα είναι μεγαλύτερη και θα συντονίσετε την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία σας προς την κατεύθυνση αυτή.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας επαναφέρω το θέμα της, κατά την γνώμη μου, οριστικής λύσης που είναι η δια διαπεριφερειακής συνεργασίας ανάληψη της ευθύνης συντήρησης του επαρχιακού αυτού τμήματος από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ (δια της Αντιπεριφέρειας Δράμας) με την οικονομική καθορισμένη εκ των προτέρων συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δια της Αντιπεριφέρειας Ν.Σερρών).

Ετσι θα έφευγε από τις πλάτες σας το αποκλειστικό βάρος συντήρησης ενός οδικού τμήματος, που εκ της χρήσεώς του, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επαρχιακό αλλά ως εθνικό δίκτυο.

Με την βάσιμη ελπίδα ότι θα γίνει ότι καλύτερο είναι δυνατόν, σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία αλλά και δύναμη να ανταπεξέρχεσθε τις καθημερινές αυτοδιοικητικές δυσκολίες μέσα στο ζοφερό οικονομικά περιβάλλον που διαμορφώθηκε και τις οποίες αντιλαμβάνομαι απολύτως ως πρώην συνάδελφος αυτοδιοικητικός».