Home > νέα > Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης με το προσφυγικό και το σκοτάδι στις τοπικές κοινωνίες!

Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης με το προσφυγικό και το σκοτάδι στις τοπικές κοινωνίες!

Στη Δράμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας

Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης

με το προσφυγικό και το σκοτάδι

στις τοπικές κοινωνίες!

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Δράμας στη Βιομηχανική Περιοχή της πόλης.

Το ίδιο πρωί χθες, ο κ. Βίτσας συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με το μεταναστευτικό και τα προβλήματα που υφίστανται σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και τη διαχείριση των ροών από τα σύνορα του Έβρου.

Μετά από τη Δράμα ο κ. Βίτσας μετέβη στην Καβάλα, όπου επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων που υπάρχουν εκεί.

Υπουργοί και διάφορα στελέχη πάνε κι έρχονται κατά καιρούς στη Δράμα και ποτέ κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης δεν καλείται να καλύψει αυτές τις επισκέψεις. Τα παράπονά μας έχουν γίνει συχνά προς το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αλλά και προς άλλους φορείς, παρ’ όλα αυτά αγνοούν επιδεικτικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σκοπός τους είναι, οι δομές αυτές να μένουν μονόπλευρα σφραγισμένες απ’ όλους, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για το πόσα άτομα φιλοξενούνται κατά περιόδους, ποιες είναι οι δράσεις που γίνονται εκεί και πόσα άτομα φεύγουν και έρχονται, όπως και ο τρόπος διαβίωσής τους.

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, προτίμησε να ενημερώσει μάλλον μόνο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία προς κανέναν. Αυτή είναι η τακτική τόσο του ίδιου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Αλλά την ίδια τακτική ακολουθούν και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Δομή Φιλοξενίας της Δράμας, ενώ κατά καιρούς, προτιμούν την μονόπλευρη ενημέρωση, χωρίς την είσοδο δημοσιογράφων τοπικών μέσων ενημέρωσης, έστω και κατόπιν συνεννόησης.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έδωσε ο κ. Βίτσας χθες από τη Θεσσαλονίκη, 70.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα και διαβιούν είτε σε διαμερίσματα, είτε στα 28 κέντρα φιλοξενίας ή στα 5 κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης τα οποία «χθες το πρωί είχαν 12.500» άτομα.