Home > νέα > Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας -Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στον πρωθυπουργό

Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας -Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στον πρωθυπουργό

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στον πρωθυπουργό

Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα

του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς

ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Σε διαφορετική περίπτωση «Εάν δεν το πράξετε λαϊκίζετε εις βάρος των ιατρών» αναφέρεται στην επιστολή

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, αλλά και προς τους υπουργούς Υγείας κ. Πλεύρη, Παιδείας κα. Κεραμέως και αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κα. Γκάγκα, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας.

Να σημειωθεί ότι, η επιστολή στάλθηκε προς τον πρωθυπουργό στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 30 του ίδιου μήνα, κοινοποιήθηκε προς τους βουλευτές του Νομού Δράμας (κ.κ. Μπλούχο και Ξανθόπουλο και κα. Κεφαλίδου), με την επισήμανση ότι «παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα» από την αποστολή της.

Στην επιστολή αυτή, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται δέκτης «μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης στο μέτωπο των αντιεμβολιαστών με φήμες και ψιθύρους για πλαστά πιστοποιητικά», ενώ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 17 ετών.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του Ιατρικός Σύλλογος, ζητάει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, σημειώνεται η εξής φράση: «Εάν δεν το πράξετε λαϊκίζετε εις βάρος των ιατρών».

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας προς τον πρωθυπουργό, έχει ως εξής:

[Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ

Απευθυνόμεθα στην εντιμότητα και το φιλότιμό σας ευελπιστώντας στην άμεση απάντηση των προτάσεών μας. Δυστυχώς τους τελευταίους 2 μήνες γινόμεθα αποδέκτες, αφ’ ενός μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης στο μέτωπο των αντιεμβολιαστών με φήμες και ψιθύρους για πλαστά πιστοποιητικά (νόσησης και εμβολιασμών), με πλαστά Rapid test κ.τ.λ. και αφ’ ετέρου υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας και ιδιαιτέρως του Γ.Ν. Δράμας.

Είμεθα ενήμεροι σχετικά με το μέτωπο της πανδημίας (μετάλλαξη Δέλτα) και της σφοδρότητα και ένταση της μεταδοτικότητάς της σ’ όλες της ηλικίες, αλλά κυρίως στους νέους. Συμφωνούμε λοιπόν απόλυτα με την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, που συστήνει τον εμβολιασμό των εφήβων 12-17 ετών και συγχαίρουμε τους γονείς των 130.000 παιδιών και εφήβων, που έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί.

EPISTOLH IATRIKOY SYLLOGOU

Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πρέπει να συζητηθεί πλέον  η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων και μάλιστα άμεσα, ει δυνατόν χθες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα τηρηθούν οι διατάξεις τις τροπολογίας του υπουργείου με ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου και δεν θα πραγματοποιούνται οι τακτικοί έλεγχοι με rapid test (2 την εβδομάδα ) από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ας  μην λησμονούμε όμως ότι για τα παιδιά και τους εφήβους θεωρείται ως πρότυπο η συμπεριφορά των γονιών και των διδασκάλων. Ποιος εγγυάται ότι η συμπεριφορά των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα είναι η πρέπουσα και αρμόζουσα και δεν θα επηρεάσουν την νεολαία προς την αντίθετη κατεύθυνση; Αντιλαμβάνεσθε την σφοδρότητα της πανδημίας σ’ αυτήν την περίπτωση; Γνωρίζετε ότι και αν ακόμα είχε εμβολιασθεί μέχρι σήμερα  (9/9/2021) η πλειονότητα των παιδιών και εφήβων, απαιτείται ένας μήνας σχεδόν για να αποκτήσουν ανοσία. Συνειδητοποιεί λοιπόν κανείς την κατάσταση  που θα βιώσουμε ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων;

Υπενθυμίζουμε  ότι με νομοθετική πρωτοβουλία, που είχε λάβει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού, η κυβέρνηση φρόντισε ώστε  να μην χρειάζεται ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η επέκταση μπορεί να γίνει απλώς με υπουργική απόφαση. Δεδομένου ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα δημόσιας Υγείας στα όρια των αρμοδιοτήτων του και αφ’ ενός η Υγεία, η παιδεία, το στράτευμα και η δικαιοσύνη είναι οι ισότιμοι και βασικότεροι πυλώνες μιας ευνομούμενης πολιτείας (χωρίς να υποτιμούμε τους υπολοίπους) και αφ’ ετέρου ότι οι νόμοι της Δημόσιας Υγείας είναι ισότιμοι με αυτούς της γενικής επιστρατεύσεως, πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα. Όπως προαναφέραμε, δύναται με απλή υπουργική απόφαση να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλους τους εκπαιδευτικούς (άλλωστε υπάρχουν πολλοί σε αναμονή για διορισμό). Εάν δεν το πράξετε λαϊκίζετε εις βάρος των ιατρών. Όταν πρόκειται για την Δημόσια Υγεία δεν έχουν θέση μικροκομματικές πρακτικές.

Υπό τις παρούσες συνθήκες  συμφωνούμε με το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των Υγειονομικών, αλλά το αυτό πρέπει να εφαρμοσθεί και στους άλλους πυλώνες της δημόσιας ζωής, όπως  προαναφέρουμε. Έκαστος κρίνεται από τα έργα του. Πιστεύουμε ότι θα ενεργήσετε προς την σωστή κατεύθυνση και με ισοτιμία. Η παιδεία δεν είναι ανωτέρα της Υγείας, ώστε να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση. Σας αποστέλλουμε συνημμένα και τα έγγραφά μας με αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας προς ενημέρωσή σας.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.]