Home > νέα > Νέο λογότυπο και νέοι άνθρωποι για την παράταξη «Πόλη+Ζωή» Μιλάει στον «Π.Τ.» ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» και  υποψήφιος δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης

Νέο λογότυπο και νέοι άνθρωποι για την παράταξη «Πόλη+Ζωή» Μιλάει στον «Π.Τ.» ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» και  υποψήφιος δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης

Νέο λογότυπο και

νέοι άνθρωποι

για την παράταξη «Πόλη+Ζωή»

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» και  υποψήφιος δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΝΕΟ λογότυπο της δημοτικής παράταξης «Πόλη+Ζωή», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας, ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Δράμας, κ. Κυριάκος Χαρακίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δράμας, όπου συμμετείχαν εκλεγμένοι αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Το νέο λογότυπο της παράταξης «Πόλη+Ζωή», είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα απλοποιημένη μορφή, το οποίο σχεδίασε ο Δραμινός καλλιτέχνης Γιώργος Κολοβός. Με κεφαλαία γράμματα, η μια λέξη κάτω από την άλλη, και τα γράμματα Ο και Ω συνδέονται με έναν σταυρό σχηματίζοντας τη μορφή του ανθρώπινου σώματος, δίνονταν έτσι στόχο τον άνθρωπο!

Για το νέο λογότυπο, αλλά και για τα δημοτικά πράγματα, μίλησε στον «Π.Τ.» ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χαρακίδης. Απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο άλλαξε το λογότυπο της παράταξης, σημειώνει: «Νομίζω ότι όλα τα πράγματα αλλάζουν κάποτε. Μόνο η Δράμα παραμένει ίδια εδώ και εννιά χρόνια. Οπότε, η παράταξη “Πόλη+Ζωή”, σ’ αυτή την προεκλογική της καμπάνια, αποφάσισε να αλλάξει το σήμα της. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι, η παράταξη αλλάζει έτσι κι αλλιώς διαρκώς από το 2006 μέχρι σήμερα. Το 2023 όμως, είναι μια διαφορετική χρονιά, γιατί τα ψηφοδέλτια έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει, η συντριπτική πλειοψηφία του ψηφοδελτίου της παράταξης είναι καινούρια και νεαρά άτομα. Ως εκ τούτου, έπρεπε να εκφράσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο φρέσκο, πιο καινούριο και αυτό κάναμε».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρακίδης, «σήμερα η παράταξη, με τα 150 άτομα τα οποία απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της αυτή τη στιγμή, να πω ότι τουλάχιστον τα 110-120 άτομα δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στις εκλογές ούτε μαζί μας, και κυρίως είναι νεαρά άτομα. Και εκφράζονται μέσα από το λογότυπό μας, το οποίο έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον δημότη. Όπως και το προηγούμενο παραμένει η “Πόλη+Ζωή”, κάτι το οποίο είναι διαχρονικό γιατί στην πόλη μας, ό,τι ζει, απασχολεί το Δήμο μας, γιατί ο Δήμος έχει τη μέριμνα για όλα: είτε είναι τα αδέσποτα, οι άνθρωποι, οι ενήλικες, τα παιδιά, οι γυναίκες, όλοι».

«Δεν κάνουμε επιλογές…»

Τονίζει ακόμα ο κ. Χαρακίδης, ότι η “Πόλη+Ζωή”, «είναι μια παράταξη η οποία δεν κάνει επιλογές, είτε αφορά τα κόμματα, τις ιδεολογίες. Είναι μια παράταξη που είναι ανοικτή σε όλους πολιτικά, κομματικά, κοινωνικά, αρκεί όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το ίδιο καλό. Το καλό της Δράμας που δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο, από το να πάμε τη Δράμα μπροστά».

Η ανάδειξη του νότιου και δυτικό τομέα της πόλης

Αναφορικά με τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Χαρακίδης επισημαίνει ότι έχουν μπει και νέες ιδέες επισημαίνοντας: «Τα πράγματα αλλάζουν, η  πόλη 9 χρόνια μετά από το 2014 που ήμασταν τότε δημοτική αρχή, βλέπουμε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να ανακάμψει αυτό το κενό που έχει υπάρξει. Βεβαίως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα οι χώροι στάθμευσης. Η πόλη σήμερα ασφυκτιά. Ναι μεν θέλουμε μια πόλη να περπατάει ο κόσμος, αλλά θέλουμε και μια πόλη, η οποία δεν θα εξωστρακίζει τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο και για τα αυτοκίνητα, χωρίς να επηρεάζουν και την αισθητική και τον πολίτη, τον πεζό. Από εκεί και πέρα, έχουμε μια Αγία Βαρβάρα και το δημοτικό κήπο. Σήμερα μιλάμε για κάτι διαφορετικό όμως, όπως όλη την ανάπτυξη του νότιου τομέα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου της πλατείας και προς νότο και το χείμαρρο της Καλλιφύτου δυτικά. Όλο αυτό, μαζί με την πλατεία Ταξιαρχίας χρειάζεται μια ριζική αναβάθμιση, μια ανάδειξη του υγρού στοιχείου στην περιοχή και όχι μόνο αυτά».