Home > νέα > Νέο πρόγραμμα ρύθμισης 120 δόσεων ζητάει το Επιμελητήριο Δράμας Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας: «Να υπάρξει σε βάθος στήριξη των επιχειρήσεων το 2023 εφόσον παρατείνεται η ενεργειακή κρίση»

Νέο πρόγραμμα ρύθμισης 120 δόσεων ζητάει το Επιμελητήριο Δράμας Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας: «Να υπάρξει σε βάθος στήριξη των επιχειρήσεων το 2023 εφόσον παρατείνεται η ενεργειακή κρίση»

Νέο πρόγραμμα ρύθμισης

120 δόσεων ζητάει

το Επιμελητήριο Δράμας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας: «Να υπάρξει σε βάθος στήριξη των επιχειρήσεων το 2023 εφόσον παρατείνεται η ενεργειακή κρίση»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΑΓΚΗ να υπάρξει εκ νέου πρόγραμμα ρύθμισης 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις που οφείλουν ποσά σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, επεσήμανε χθες το πρωί σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Κατά τις δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε να υπάρξει ακόμα και στήριξη σε βάθος για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυρίως, καθώς η ενεργειακή κρίση αλλά και πόλεμος στην Ουκρανία, συντηρούν όλη αυτή την άσχημη κατάσταση.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και άλλοι φορείς, έχουν αιτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να επαναληφθεί η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ως προς αυτό και σημειώνει ότι, «έχουμε ήδη δει δημοσιεύματα ότι  η κυβέρνηση είναι φιλική στην επανεκκίνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα την συγκεκριμένη περίοδο. Κι αυτό γιατί η ενεργειακή κρίση  που ακολούθησε την πανδημία έχει δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές απ’ αυτές τις ρυθμίσεις από ανθρώπους που ήταν συνεπείς αλλά δεν μπόρεσαν να τις διατηρήσουν λόγω των συνθηκών. Θεωρώ ότι είναι λογικό να επανέλθει η ρύθμιση των 120 δόσεων και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην αδυναμία των καταβολών πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας: «Ένα άλλο θέμα είναι αυτό το οποίο έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, ήταν η αδυναμία ανταπόκρισης στις καταβολές του ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουμε σήμερα, αρχίζει αυτό το πράγμα να εξομαλύνεται. Οι οφειλές όμως που έχουν δημιουργηθεί στις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και στη ΔΕΗ, θα πρέπει να τύχουν μιας καλύτερης ρύθμισης. Δεν μπορεί να μένουμε στο μικρό αριθμό των δόσεων. Θα πρέπει να δώσουμε μια δυνατότητα, ειδικά σε κάποιες ενεργοβόρες επιχειρήσεις, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πληρωμές τους στα πλαίσια μιας άλλης λογικής ρύθμισης».

Τέλος, ζήτησε «να υπάρξει σε βάθος στήριξη των επιχειρήσεων μέσα στο 2023 εφόσον παρατείνεται δυστυχώς ακόμα ο πόλεμος και οι συνθήκες της ενεργειακής κρίσης. Άρα θα πρέπει να έχουμε σε βάθος στήριξης».