Home > νέα > Νικολαϊδης: «Νέα κοροϊδία από την κυβέρνηση για ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα της Δράμας» Ο βουλευτής Δράμας είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας

Νικολαϊδης: «Νέα κοροϊδία από την κυβέρνηση για ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα της Δράμας» Ο βουλευτής Δράμας είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας

Νικολαϊδης: «Νέα κοροϊδία

από την κυβέρνηση για ένα ακόμη

σημαντικό ζήτημα της Δράμας»

Ο βουλευτής Δράμας είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με το ζήτημα των οδικών αξόνων της Δράμας και ειδικότερα της σύνδεσης της Π.Ε. Δράμας με τη Βουλγαρία, με οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας, είχε καταθέσει στις 16 Απριλίου ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νικολαΐδης.

Στην ερώτησή του μάλιστα ο κ. Νικολαΐδης ζητούσε και τη δημιουργία μεθοριακού σταθμού υψηλών προδιαγραφών στην Εξοχή Κ. Νευροκοπίου.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δύναται να αποτελέσει τη σύνδεση της Π.Ε. Δράμας με τη γειτονική Βουλγαρία, τη βαλκανική ενδοχώρα και εν συνεχεία με την Κεντρική Ευρώπη».

Όπως επεσήμανε ο Δραμινός βουλευτής, «αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι διασυνοριακές οδικές συνδέσεις αποτελούν καθοριστικό αναπτυξιακό παράγοντα, δημιουργούν εξωστρέφεια και επιφέρουν πολλαπλά και συνδυαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και συνολικά σε όλη τη χώρα».

Εξηγούσε ακόμα στην ερώτησή του, ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας συνορεύει στα βόρεια σύνορά της με τη γειτονική Βουλγαρία μέσω του Συνοριακού Σταθμού Εξοχής του Κάτω Νευροκοπίου.  Ο οδικός άξονας που συνδέει την πρωτεύουσα του Νομού Δράμας με το Κ. Νευροκόπι και εν συνεχεία με τα σύνορα είναι κατασκευασμένος εδώ και δεκαετίες, επικίνδυνος σε πολλά σημεία, με πολλές και συνεχόμενες στροφές και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την ταχεία μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στερείται αυτονόητες υποδομές».

Στο τέλος της ερώτησής του ο κ. Νικολαΐδης ζητούσε να γίνει γνωστό, «ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναβάθμιση της οδικής διασύνδεσης της Π.Ε. Δράμας με τη γειτονική Βουλγαρία και κατ’ επέκταση τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη;»

Και ακόμα, «αν προτίθεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προβεί στην αυτονόητη ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών της Π.Ε. Δράμας με τους υπόλοιπους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργώντας υψηλών προδιαγραφών Συνοριακό Σταθμό στην Εξοχή του Κ. Νευροκοπίου;»

Νικολαΐδης: «Νέα κοροϊδία από την κυβέρνηση»

Παρ’ όλα αυτά, οι απαντήσεις που έλαβε ο κ. Νικολαΐδης, περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα της δημοπρασίας του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, σε ποια φάση βρίσκεται αυτή  και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. Εν ολίγοις, όσα ήδη έχουν δημοσιευτεί και όσα είχε ανακοινώσει από τη Δράμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας από τη Δράμα.

Με δηλώσεις του που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δραμινός βουλευτής κ. Νικολαΐδης, μιλά για «νέα κοροϊδία από την κυβέρνηση για ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα της Δράμας» μιλάει για «πλήρη άγνοια από την κυβερνητική πλευρά για σημαντικά ζητήματα της Δράμας» και σημειώνει: «Μετά τη μνημειώδη απάντηση του Υπουργείου Υγείας ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας, η οποία μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο είχε 79% ποσοστό κάλυψης κλινών, η νέα κυβερνητική κοροϊδία προς τους πολίτες της Δράμας αφορά τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία μέσω οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ευρισκόμενο εκτός τόπου και χρόνου, θεωρεί ότι οι Δραμινές και οι Δραμινοί έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στα σύνορα μέσω του οδικού άξονα Δράμα- Αμφίπολη!!!»

Αυτό που τονίζει επίσης ο ίδιος, είναι ότι, «το χρονοδιάγραμμα που παρατίθεται για κρίσιμες ημερομηνίες υλοποίησης του έργου είναι διαφορετικό από αυτό που είχε αναφέρει ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας κατά την πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στη Δράμα, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την κοροϊδία προς τους πολίτες.

Βέβαια, θα πρέπει να εξηγηθεί καταλλήλως από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε κάθε Δραμινή και σε κάθε Δραμινό με ποιον τρόπο ακριβώς η υλοποίηση του οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη θα επιλύσει το σημαντικό ζήτημα της διασύνδεσης της Δράμας με την Εξοχή και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα με έναν οδικό άξονα ασφαλή και ταχείας κυκλοφορίας».

Αναφέρει ακόμα σε άλλο σημείο ο κ. Νικολαΐδης, ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. θυμούνται τη Δράμα μόνο στις προεκλογικές περιόδους. Έτσι και τώρα, ενόψει των ευρωεκλογών, πραγματοποιούνται επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι φαινομενικά δείχνουν να κατανοούν πόσο αδικημένη είναι η Δράμα και για αυτό τάζουν για ακόμη μια φορά λύσεις σε σοβαρά προβλήματα, όπως όμως είχε γίνει ξανά στο παρελθόν από την παρούσα κυβέρνηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Βέβαια πολύ γρήγορα διαπιστώνεται ο ουσιαστικός λόγος της επίσκεψης των Υπουργών στη Δράμα, καθώς οι απαντήσεις σε πρόσφατες ερωτήσεις αποδεικνύουν άγνοια σε κεντρικό επίπεδο για όσα σημαντικά ζητήματα αντιμετωπίζουμε στον τόπο μας. Το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται μόνο στις δηλώσεις και στις φωτογραφίες κατά την ολιγόωρη παραμονή στη Δράμα.

Η συνεχόμενη κοροϊδία απέναντι στη Δράμα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οφείλουμε με ενότητα και σθένος να διεκδικήσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο μας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Φτάνει πια με τις υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται ποτέ».