Home > Νέα > Ο αποχιονισμός στο Δήμο Δοξάτου προκάλεσε καταγγελίες … «διά επίστρωση λάσπης…»

Ο αποχιονισμός στο Δήμο Δοξάτου προκάλεσε καταγγελίες … «διά επίστρωση λάσπης…»

 

Ο αποχιονισμός στο Δήμο Δοξάτου προκάλεσε καταγγελίες …  «διά επίστρωση λάσπης…»

 

 

ΜΙΑ καταγγελία σχετικά με τον αποχιονισμό που έγινε στο Δήμο Δοξάτου τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας στις αρχές Ιανουαρίου 2017, έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Δοξάτου κ. Παρασκευάς Παπαδόπουλος. Η καταγγελία απευθύνεται προς το δήμαρχο Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, απαντά ότι «ο αποχιονισμός έγινε δια επίστρωσης λάσπης»!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα στις 14 Φεβρουαρίου, και την ίδια μέρα η εφημερίδα μας επικοινώνησε με το δήμαρχο Δοξάτου κ. Δαλάκη, προκειμένου να δώσει μια απάντηση σε όσα καταγγέλλονταν εναντίον του. Ο κ. Δαλακάκης είπε ότι δεν την είχε διαβάσει και ζήτησε χρόνο γι’ αυτό, προκειμένου να απαντήσει την επόμενη μέρα 15 Φεβρουαρίου. Όλη την ημέρα της Τετάρτη 15 τρέχοντος, κάναμε προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τον κ. Δαλακάκη αλλά κατέστη αδύνατον. Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Η καταγγελία

Στην καταγγελία του, ο δημοτικός σύμβουλος Δοξάτου κ. Παπαδόπουλος, αναφέρεται στην περίοδο της έντονης χιονόπτωσης τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπου «βιώσαμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Ήταν μία αρκετά δύσκολη εβδομάδα για όλους μας. Οι συνεχείς χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αντιμετωπίστηκαν δύσκολα από τους δήμους, οι οποίοι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτό, παρά το γεγονός προειδοποίησης από τους  μετεωρολόγους.»

Όπως επισημαίνει παρακάτω, «παρά τις χωρίς οργάνωση προσπάθειες του Δήμου μας, τα προβλήματα στους δρόμους ήταν τεράστια. Οι υπεύθυνοι όπως πάντα ασχολήθηκαν περισσότερο με την προβολή των ενεργειών που έκαναν για να λύσουν τα προβλήματα, παρά με τα ίδια τα προβλήματα και την επίλυσή τους. Είδαμε λοιπόν τον Δήμαρχο Δοξάτου, κ. Δημήτρη Δαλακάκη να φωτογραφίζεται, ξανά και ξανά, καθαρίζοντας χιόνια (παλαιότερα αν θυμάστε έκοβε χόρτα). Είδαμε επίσης τον Δήμαρχο, να επιβλέπει ατελείωτες ώρες τα συνεργεία πάντα – εννοείται- τραβώντας βίντεο, το οποίο αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών φυσικά τα είδαμε και τα ζήσαμε όλοι μας…

Γίναμε μάρτυρες των φιλότιμων προσπαθειών των δημοτικών υπαλλήλων μας, έτσι ώστε ο Δήμος Δοξάτου να κρατηθεί στο επίπεδο που κρατήθηκε.  Αφού πέρασαν αυτές οι δύσκολες ημέρες στη «Διαύγεια» που αφορά το Δήμο μας, άρχισε να εμφανίζεται το κόστος αυτής της προσπάθειας. Διότι πάντα υπάρχει και ο λογαριασμός. Κι επειδή οι ίδιες συνθήκες επικράτησαν και στους γειτονικούς δήμους, μία σύγκριση των αναθέσεων μας άφησε έκπληκτους. Οι αναθέσεις του Δήμου Δοξάτου σε σύγκριση με τις αναθέσεις των άλλων Δήμων (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που βρήκαμε στην Διαύγεια) είναι πολλαπλάσιες, δηλαδή αγγίζουν τις 150.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εκτιμώμενο κόστος των αναθέσεων «εκτάκτων αναγκών» του Δήμου Προσοτσάνης, που σύμφωνα (πάντα) με τα στοιχεία της «Διαύγειας» είναι σχεδόν το 10-20% των δαπανών του Δήμου μας. Και εδώ αναρωτιέται κανείς πώς έγινε αυτό!.

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου του νέου έτους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017, έχοντας ως θέμα την έγκριση των δαπανών έκτακτης ανάγκης, με έκπληξη βρεθήκαμε αντιμέτωποι των διαφορετικών απόψεων των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημάρχου Δοξάτου. Η μεν αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνουν ορισμένες από τις κινήσεις- δαπάνες που ανέθεσε ο κ. Δημήτρης Δαλακάκης. Ο δε Δήμαρχος Δοξάτου υπερασπιζόμενος στο ακέραιο τις κινήσεις του, προσπαθώντας παράλληλα να διαψεύσει καθ’ όλα τον Διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, συνέχισε να υπερασπίζεται τις αναθέσεις του αυτές, όπου το ποσό της δαπάνης είναι δυσανάλογο σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκταση του Δήμου μας.

Παρακολουθώντας τόσο καιρό στενά τα τεκταινόμενα του Δήμου Δοξάτου, τις θέσεις των υπηρεσιών και ειδικότερα τις κινήσεις του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Δαλακάκη, αισθάνομαι υποχρεωμένος να εξετάσω έστω και την παραμικρή υπόνοια περιττών ενεργειών που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα στις δύσκολες ημέρες  που βιώνουμε. Ακολουθώντας πιστά τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας, δηλώνω την πρόθεσή μου να καταγγείλω όλες αυτές τις «ενδιαφέρουσες» αναθέσεις στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στην Εισαγγελία Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα διεξοδικά και σε βάθος.»

 

Η απάντηση του κ. Δαλακάκη

Ως τίτλο στην απάντησή του ο κ. Δαλακάκης σημειώνει: «Αποχιονισμός δια επίστρωσης Λάσπης», ενώ τονίζει παρακάτω:

«Μέλος της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης επιχειρεί για πολλοστή φορά να σπιλώσει την τιμή μου και την υπόσταση μου ως Δημάρχου. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά , αλλά ούτε και η τελευταία που μέλος της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης (Χατζηλαζάρου Παπάζογλου -Αποστάτες) απευθύνει καταγγελίες εις βάρος μου ενώπιον δικαστικών  αρχών. Καλωσορίζουμε την καταγγελία με χαμόγελο, διότι είναι τόσο αδέξια η προσπάθεια λασπολόγησης που μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει.

Όσο και να προσπαθεί η Ηνωμένη Αντιπολίτευση να μειώσει το έργο μας και να σπιλώσει την τιμή  και την υπόληψή μας, αδιάψευστος μάρτυράς μας θα παραμένει η Αλήθεια.

Αγαπητοί Αποστάτες, αν ψάχνετε σκιές, αναζητήστε τις στους όψιμους συνεργάτες σας που παλιά τους κατηγορούσατε ως κλέφτες, αλλά πλέον τους προστατεύετε,  αρνούμενοι να αναθέσει ο Δήμος σε δικηγόρους  την διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς που τον έφεραν στο χείλος οικονομικής καταστροφής.

Επειδή, όμως όλα έχουν ένα όριο, θα μηνυθείτε και θα λογοδοτήσετε για την καταγγελία σας. Την επόμενη δε φορά που θα ξαναέρθει παγετός θα σας αναθέσω τον αποχιονισμό δια επίστρωσης λάσπης.

Να θυμάστε τέλος ότι, όποιος μαζεύει τόνους λάσπης για να περιλούσει άλλους, συνήθως πνίγεται ο ίδιος σε αυτήν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *