Home > νέα > Ο Γ. Λαζαρίδης της Δραμινής εταιρείας Domaine Costa Lazaridi στο team των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην Κίνα – Ο κ. Γεράσιμος Λαζαρίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Γ. Λαζαρίδης της Δραμινής εταιρείας Domaine Costa Lazaridi στο team των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην Κίνα – Ο κ. Γεράσιμος Λαζαρίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

 Εκπρόσωποι όλων των κλάδων της οικονομίας

Ο Γ. Λαζαρίδης της Δραμινής εταιρείας Domaine Costa Lazaridi

στο team των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην Κίνα

Ο κ. Γεράσιμος Λαζαρίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Τη διεθνή έκθεση στην Κίνα, International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μαζί του πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ελληνική παρουσία στη μεγάλη έκθεση της Σαγκάης, ήταν γνωστό πως θα ήταν έντονη από όλους τους κρίσιμους κλάδους της εγχώριας οικονομίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με περισσότερους από 200 εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, με στόχο την επίτευξη συνεργασιών. Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως από την πρώτη στιγμή περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, που εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αγροδιατροφή, είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να βρεθούν στην Κίνα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

GERASIMOS LAZARIDIS

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο team των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, βρίσκεται και ο κ. Γεράσιμος Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Δραμινής εταιρείας Domaine Costa Lazaridi.

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», κ. Γεράσιμος Λαζαρίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές κρασιού στην κινεζική αγορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στις προτιμήσεις της Κίνας από άποψη αποσταγμάτων, καθώς επίσης και στις συνεργασίες υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει στη φαρέτρα της η εταιρεία.

«Πρόκειται για μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά στην οποία πραγματοποιούμε εξαγωγές την τελευταία δεκαετία. Αν και η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι χαμηλή σε σύγκριση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια μεγάλη αγορά με πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα, υπάρχει προτίμηση στα ερυθρά κρασιά που αγγίζει το 90% της κατανάλωσης. Συνεπώς η συνεργασία του Κτήματος με τον διεθνούς φήμης «ιπτάμενο» οινολόγο, Michel Rolland, αποτελεί διαβατήριο στην προσπάθειά μας αυτή.

Τέλος, η Κίνα αποτελεί σημαντική αγορά και για το δεκαετούς παλαίωσης απόσταγμα Methexis Cigar, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτού του είδους τα προϊόντα».

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα»

«Μια νέα εποχή ανατέλλει επιτέλους για την Ελλάδα ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σαγκάη. Παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως: «μια νέα εποχή αισιοδοξίας μάς επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον με ένα ανανεωμένο αίσθημα αυτοπεποίθησης».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα», και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε: «Η κυβέρνησή μου, εκλέχθηκε τον Ιούλιο με απόλυτη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή να επαναφέρει τη χώρα στην ανάπτυξη».

Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σαγκάη, πρόσθεσε ότι: «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι σαφής: Να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας προκειμένου να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες άμεσες επενδύσεις».

Αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας, σημείωσε πως «η χώρα μου είναι προικισμένη με ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μια προνομιακή γεωπολιτική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο και υψηλή κατάρτιση», ενώ απευθυνόμενος στους ξένους επενδυτές, σημείωσε: «Σε αυτό προσθέστε ότι είμαστε μια κυβέρνηση που είναι απολύτως προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών οι οποίες θα “ξεκλειδώσουν” τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, ενώ εσείς από τη πλευρά σας συγκεντρώνετε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα πραγματικό success story».