Home > νέα > Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας για την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς Αναφορά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας για την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς Αναφορά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Αναφορά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

για την έξαρση των

κρουσμάτων ιλαράς

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα.

Θίγει μάλιστα, το φαινόμενο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, και αναφέρει στην ανακοίνωσή του ορισμένα ουσιώδη παραδείγματα, ως προς την πρόληψη των παιδιών αλλά και του γενικότερου κοινωνικού συνόλου, μέσω των εμβολίων.

Επιπροσθέτως, αναφέρεται και στο γεγονός το οποίο θα έπρεπε να θορυβήσει αρκετά την κοινή γνώμη, για το ότι η ανοσοποίηση των παιδιών προλαμβάνει 2 – 3 εκατομμύρια θανάτους από σοβαρές και επικίνδυνες ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα είναι η πιο επιτυχημένη παρέμβαση δημόσιας υγείας παγκοσμίως από κάθε πλευρά.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας λαμβάνοντας υπ’ όψιν, αφ’ ενός την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα και τις ανώνυμες και ανεύθυνες πληροφορίες που διοχετεύονται στο διαδίκτυο από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και αφ’ ετέρου την ιδιότητά του ως επισήμου συμβούλου της πολιτείας για θέματα υγείας στην περιοχή των αρμοδιοτήτων του, θεώρησε υποχρέωσή του να ενημερώσει με απλό, αλλά κατηγορηματικό, τρόπο τα οφέλη από την ανοσοποίηση των παιδιών και γενικώς όλων των ανθρώπων.

Ερωτά λοιπόν εκείνους τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους:

― Γνωρίζετε πως τα παιδιά σας δεν έχουν πάθει τίποτα μέχρι σήμερα γιατί οι υπόλοιποι – ενσυνείδητοι γονείς – που ευτυχώς είναι πολλοί ακόμα, έχουν εμβολιάσει τα δικά τους παιδιά προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα δικά σας;

Με απλά λόγια, δεν νόσησαν τα παιδιά σας, γιατί ζουν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, που είναι δύσκολο να μεταδοθεί οποιοδήποτε ασθένεια, χάρη στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων παιδιών.

― Γνωρίζετε γενικά ότι κάθε χρόνο η ανοσοποίηση των παιδιών προλαμβάνει 2 – 3 εκατομμύρια θανάτους από σοβαρές και επικίνδυνες ασθένειες, όπως π.χ. διφθερίτιδα-τέτανο-κοκκύτη και ιλαρά, και ότι η ανοσοποίηση είναι η πιο επιτυχημένη παρέμβαση δημόσιας υγείας παγκοσμίως από κάθε πλευρά;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το 1960 μέσω των εμβολίων, σώθηκαν εκατομμύρια γενεές παιδιών και ανθρώπων, των οποίων οι παππούδες και οι γιαγιάδες είχαν κάποιον αδελφό πεθαμένο ή γενικώς συγγενή με μόνιμη αναπηρία, λόγω “παιδικής αρρώστιας”.

― Ξέρετε ότι τα εμβόλια έχουν μια ιδιαιτερότητα ουσιαστική και απόλυτη: ότι δουλεύουν καλύτερα αν τα κάνουν όλοι:

Όσοι δεν εμβολιάζετε τα παιδιά σας φέρετε ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Για κάθε ιατρική παρέμβαση είναι καλό να φανταζόμαστε μια ζυγαριά. Στην μία πλευρά υπάρχουν τα οφέλη του εμβολιασμού και στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς βρίσκονται οι πιθανές παρενέργειες από τα εμβόλια. Η πράξη, απέδειξε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από ασθένειες που σκοτώνουν. Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, παροδικές, σπάνια μακροπρόθεσμες. Η ζυγαριά, κλίνει προς την πλευρά των εμβολίων. Τα συνιστώμενα εμβόλια σώζουν ζωές, άρα δουλεύουν».

Θέλετε παραδείγματα;

  1. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα λέει ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό. Ψεύδονται θρασύτατα, διότι γνωρίζουν ότι επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη με τους εξ ενός ωαρίου διδύμους (που έχουν δηλαδή το ίδιο γενετικό υλικό), απέδειξε ότι είναι απλώς ένας επικίνδυνος μύθος και μόνον αυτός. Πως εξηγούν το γεγονός ότι εμβολιάσθηκε μόνον ο ένας εκ των δύο διδύμων, αυτισμό όμως παρουσίασε και το 75% εκείνων που δεν έκαναν ούτε ένα εμβόλιο; κατηγορούν τα εμβόλια (δεδομένου ότι είναι η εύκολη λύση), αλλά η αλήθεια είναι ότι ευθύνεται το γενετικό υλικό. Έπεται συνέχεια στην έρευνα.
  2. Όταν ξεκίνησε ο δαμαλισμός για προστασία από την ευλογιά το αντιεμβολιαστικό κίνημα έλεγε ότι οι άνθρωποι θα μεταμορφωθούν και θα έχουν κεφάλια και πόδια βοδιών. Σήμερα ξέρουμε ότι δεν έχουμε ευλογιά μετά το 1980 παγκοσμίως και κανένας άνθρωπος δεν μεταμορφώθηκε.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν παιδιά με χρόνια νοσήματα ή διασωθέντα από σοβαρές ασθένειες ή έχοντα αντενδείξεις εμβολιασμού π.χ. (κακοήθειες, λευχαιμίες-έντονες  αλλεργίες) που, αν και το επιθυμούν οι γονείς τους, δεν δύνανται να εμβολιασθούν. Ποιος θα φέρει την ηθική ευθύνη αν τα παιδιά αυτά νοσήσουν και πεθάνουν; Εμείς απαντούμε: το υπουργείο υγείας που δεν το επιβάλλει (πλην των προαναφερομένων εξαιρέσεων) και οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Δυστυχώς στις μέρες μας, μετά την αρχική παραπληροφόρηση στις Η.Π.Α., το αντιεμβολιαστικό κίνημα πήρε διαστάσεις και στην χώρα μας με αποτέλεσμα γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους πιστεύοντας ανώνυμες πληροφορίες του διαδικτύου και νομίζοντας ότι αυτοί είναι “έξυπνοι” και ξέρουν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν “άγνοια”.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτοί είναι “χαζοί και ηλίθιοι”, δεδομένου ότι η μη ανοσοποίηση του πληθυσμού σε αρρώστιες, που είχαν εξαφανιστεί, έχει ως αποτέλεσμα την επανεμφάνισή τους και μάλιστα με την μορφή του “εφιάλτη”, όπως αυτήν την στιγμή συμβαίνει με την ιλαρά στην χώρα μας. Η ιστορία δείχνει ότι, όποτε πέφτει η εμβολιαστική κάλυψη ενός πληθυσμού, η ασθένεια πολύ σύντομα αυξάνεται σε συχνότητα και εμφανίζονται επιδημίες, όπως π.χ. συνέβη σε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία-Γαλλία-Αγγλία-Γερμανία-Ρουμανία κ.τ.λ.) κατά τα τελευταία έτη.

 

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές με ελάχιστες ευτυχώς παρενέργειες, ενώ η πραγματική άγνοια των ανθρώπων που ακολουθούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα και η αντι-επιστημονική τους σκέψη  απλά……. σκοτώνουν.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Επειδή πιστεύουμε ότι και το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κι αυτό μια “επιδημία”, που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από την έρευνα, την ορθή λογική και την επιστημονική γνώση, συστήνουμε  στους γονείς να μην εμπιστεύονται ανώνυμες πληροφορίες του διαδικτύου και να απευθύνονται μόνο σε επιστημονικές ιστοσελίδες όπως του ΚΕΛΠΝΟ, του υπουργείου υγείας, της Ελληνικής παιδιατρικής εταιρείας, του WHO κ.τ.λ.