Home > Αθλητικά > Ο κ. Στράντζαλης αναλαμβάνει τα ηνία στην διοίκηση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας- Ο κ. Παναγιώτης Φριτζάλας μιλάει στον «Π.Τ.» για τις επαφές Δόξας – επενδυτή

Ο κ. Στράντζαλης αναλαμβάνει τα ηνία στην διοίκηση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας- Ο κ. Παναγιώτης Φριτζάλας μιλάει στον «Π.Τ.» για τις επαφές Δόξας – επενδυτή

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δόξα από τον Πειραιά

Ο κ. Στράντζαλης αναλαμβάνει

τα ηνία στην διοίκηση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας

Ο κ. Παναγιώτης  Φριτζάλας μιλάει στον «Π.Τ.» για τις επαφές Δόξας – επενδυτή

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ Δόξα Δράμας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Μαυραετών, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομάδα από επιχειρηματικό όμιλο του Πειραιά. Επιπλέον, κατατέθηκε η λήξη της διετούς θητείας του κ. Καραγιαννίδη από τη θέση του Προέδρου και η μη ανανέωσή της. Τέλος, εξελέγη το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ με πρόεδρο τον κ. Στράντζαλη, που θα «τρέξει» την Δόξα.

Αυτό που συζητήθηκε σε πρώτη φάση, ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τον Όμιλο Αργουδέλη, με έδρα τον Πειραιά. Ο εκπρόσωπος του ομίλου, συνοδευόμενος από τον κ.  Παναγιώτη Φριτζάλα, βρέθηκαν στη Δράμα όπου είχαν συναντήσεις το βράδυ της Παρασκευής με ανθρώπους της ομάδας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και λογιστικός έλεγχος από την πλευρά του ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον κ. Φριτζάλα, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που μεσολαβεί για τις επαφές των δύο πλευρών (ΠΑΕ Δόξα Δράμας και επενδυτή). Ζητήσαμε από τον κ. Φριτζάλα να κάνει μία εκτίμηση για τις επαφές που είχε στη Δράμα και τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Φριτζάλας: «Τα πράγματα πήγαν  μια χαρά. Κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με το πρότζεκτ που είχαμε θέσει σε εφαρμογή, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μπορεί να υλοποιηθεί. Ήταν όλα εντάξει. Εννοώ ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές για να μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Όμως, όπως γνωρίζετε την απόφαση δε θα τη λάβουμε εμείς, αλλά ο επενδυτής».

Επίσης, ο κ. Φριτζάλας ξεκαθάρισε ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα), θα υπάρχει η απάντηση.

Όσον αφορά στις επαφές που είχε ο κ. Φριτζάλας με ανθρώπους της ομάδας στη Δράμα, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φιλοξενία που δέχθηκε στη Δράμα. «Πραγματικά οι άνθρωποι της ομάδας ήταν δίπλα μας σε οτιδήποτε ζητήσαμε, σε οτιδήποτε θέλαμε να δούμε. Ήρθε ο οικονομικός σύμβουλος του επενδυτή, ο οποίος έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, για μια επένδυση τέτοιου μεγέθους.

doja kosmos

Τα νούμερα που εμείς είχαμε και δουλεύαμε όλο αυτό το διάστημα, σχεδόν ένα μήνα τώρα, και όχι τις δυο τελευταίες ημέρες, συμφωνούν σχεδόν απόλυτα με αυτά που προέκυψαν από τον έλεγχο. Υπήρχε μια απόκλιση και αυτό είναι πολύ λογικό. Αυτό που προβλημάτισε – απλά έβαλε σε δεύτερες σκέψεις, είναι το θέμα ως προς τα ετήσια έσοδα της ΠΑΕ.

Το ενδιαφέρον πραγματικά είναι υπαρκτό και πολύ ζωηρό, γι’ αυτό και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να προχωρήσει κάτι, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πάρα πολύ σοβαρός και δεν αφήνει κάτι στην τύχη. Επίσης, δεν έχει ξανά ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, δεν έχει κάνει ποτέ κάποιο άνοιγμα επενδυτικό στον χώρο του ποδοσφαίρου, οπότε όπως καταλαβαίνετε πρέπει να δει και παραπάνω πράγματα για να μπορεί να πάρει την απόφασή του.

Από την πρώτη στιγμή – εμείς είμαστε διαμεσολαβητές – η άποψη μας είναι θετική. Δεν θα βάζαμε έναν επενδυτή σε τέτοια διαδικασία αν δεν άξιζε τον κόπο. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που πραγματικά εύχομαι να βρει τον δρόμο της πολύ γρήγορα γιατί το αξίζει».

Οι εκπρόσωποι του ομίλου τελικά δεν εμφανίστηκαν στη Γενική Συνέλευση, αλλά αναχώρησαν για την Αθήνα, μετά τον τέλος του λογιστικού ελέγχου της ομάδας, όπου χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί να συναντήσουν τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενώ σήμερα αναμένεται η απάντηση.

Πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση, ορίστηκε ο Θωμάς Μαργαρίτης. Στη γενική συνέλευση το λόγο πήρε αρχικά ο κ. Κοτσιόπουλος, υπεύθυνος λογιστής της δραμινής ομάδας, ο οποίος τόνισε ότι το οικονομικό «άνοιγμα» της ΠΑΕ Δόξας για φέτος είναι περίπου 430.000 ευρώ. Από το ως άνω ποσό, οι 120.000 ευρώ είναι περίπου οι προσφυγές, ενώ 80.000 ευρώ είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς τους παίκτες.

Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει η ομάδα να έχει καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ για να μπορέσει να πάρει την άδεια, ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2, όπως επίσης και την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ανακοινώθηκε από τον Αναστάσιο Καραγιαννίδη, η θέση του να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανανέωση της θητείας του. Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας, κ. Τάσος Στράντζαλης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Κατόπιν, ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Δόξα, με μέλη του συμβουλίου τους κ.κ. Κομβολίδη Παύλο, Τσελεμπή Ανέστη, Σύρλαντζη Νεοπτόλεμο, Παπαδόπουλο Ηλία και Παρασκευά Αθανάσιο. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι κ.κ. Σταύρος Γκατζηλάκης, Κώστας Παχατουρίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κώστας Παπαλάμπρου.

Προπονητής, ανακοινώθηκε πως θα είναι ο κ. Μάκης Κατσαβάκης. Βέβαια, από την πλευρά του κ. Στράντζαλη υπάρχει δέσμευση πως αν ο κ. Αργουδέλης (υποψήφιος επενδυτής) απαντήσει θετικά θα αποχωρήσει άμεσα από το σχήμα.

Στο κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, κ. Δημήτρης Δεβρίκης, εξέφρασε τις αμφιβολίες του προς τα μέλη της νέας διοίκησης ότι «τα νούμερα που αναφέρουν δεν είναι ρεαλιστικά» και σίγουρα δεν έδειξε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρε.