Home > Εκδηλώσεις > Ο Μαραθώνιος για την Ελευθερία καταλήγει στα Λευκόγεια Δράμας Οι εκπρόσωποι της Α21 μιλούν στον «Πρωινό Τύπο»

Ο Μαραθώνιος για την Ελευθερία καταλήγει στα Λευκόγεια Δράμας Οι εκπρόσωποι της Α21 μιλούν στον «Πρωινό Τύπο»

 

Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Muskathlon: Ο Μαραθώνιος

για την Ελευθερία καταλήγει

στα Λευκόγεια Δράμας

Με 110 συμμετοχές μέχρι στιγμής από Ελλάδα και εξωτερικό

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Πλησιάζουν οι ημέρες για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Muskathlon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τερματισμό στα Λευκόγεια Δράμας. Οι συμμετέχοντες δρομείς από Ελλάδα και εξωτερικό, ανυπομονούν να βρεθούν στην περιοχή μας, προκειμένου να τρέξουν για την «ελευθερία», προνόμιο ίσως των περισσότερων ανθρώπων και δυστυχώς διεκδίκηση πολλών ακόμη στις μέρες μας.

Στις 19 Μαΐου, άντρες και γυναίκες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Αμερική και την Ολλανδία, θα συμμετέχουν στον μαραθώνιο με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για «Την κατάργηση της Εμπορίας Ανθρώπων στον 21ο αιώνα».

Ο μαραθώνιος δρόμος, θα περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες: Μαραθώνιος 60χλμ και 42χλμ, Ημιμαραθώνιος 21 χλμ, Διαδρομές 10χλμ και 5χλμ, και Ποδηλασία 120χλμ.

Οι μαραθωνοδρόμοι των 60χλμ, 42χλμ, και 21χλμ, καθώς και οι ποδηλάτες, θα ξεκινήσουν από πλατεία της Βουλγαρίας στις 7 το πρωί,  και θα επαναλάβουν μέρος της αρχικής διαδρομής (εντός Ελλάδας), ώστε να καλυφθεί η ανάλογη απόσταση προκειμένου να τερματίσουν έως τις 2 στα Λευκόγεια Δράμας. Η μεταφορά τους στην αφετηρία, θα γίνει  με MiniBus στις 6 το πρωί.

Οι μαραθωνοδρόμοι των 5χλμ και 10 χλμ, θα έχουν αφετηρία και τερματισμό τα Λευκόγεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Με τη λήξη του, θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες και θα πραγματοποιηθούν μουσικό-χορευτικές εκδηλώσεις, καθώς και προσφορά τοπικών εδεσμάτων.

Όλα τα έσοδα του μαραθωνίου, θα δοθούν στην Α21 και θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, για τη διάσωση και τη φροντίδα των θυμάτων, αλλά και την νομική δίωξη των διακινητών.

Οι εκπρόσωποι της Α21 για τη Δράμα, κ.κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου και Ηλίας Στεφανίδης, μίλησαν στον «Πρωινό Τύπο», για την φετινή διεξαγωγή του αγώνα, τις συμμετοχές των αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν μέσα από αυτή τη διοργάνωση.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα 110 αθλητές, 50 Έλληνες και 60 από το εξωτερικό. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν από το εξωτερικό, και θα ταξιδέψουν ως την περιοχή μας προέρχονται από την Αγγλία, την Αμερική και την Ολλανδία. Οι συμμετοχές κλείνουν στις 7 Μαΐου.

Στις 17 Μαΐου, οι συμμετέχοντες αθλητές του αγώνα καθώς και εκπρόσωποι της Α21, θα αποτίσουν φόρο τιμής στην «ΑΓΝΩΣΤΗ», στα νεκροταφεία του Νευροκοπίου. Πρόκειται για μια γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν ταυτοποιήθηκαν πότε, όπου το 2006, η γυναίκα – θύμα trafficking, βρέθηκε παγωμένη, στα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας. Ο τάφος της γυναίκας, βρίσκεται στα νεκροταφεία του Νευροκοπίου, με την ονομασία «ΑΓΝΩΣΤΗ».

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, 17 Μαΐου, οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές διαδρομές, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή και να δουν τις ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στον κύριο αγώνα.

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο εκπρόσωπος της Α21 στη Δράμα, Η. Χατζηκωνσταντίνου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι ο Μαραθώνιος για την Ελευθερία. Αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας αυτός ο αγώνας, διότι βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Ο κόσμος, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτή την εκδήλωση, και γι’ αυτό συγκεντρώθηκαν τόσες πολλές συμμετοχές από εθελοντές».

Από την πλευρά του ο επίσης εκπρόσωπος της Α21 στη Δράμα, Η. Στεφανίδης τόνισε ότι: «Ο σκοπός ύπαρξης του αγώνα, είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι σημαίνει εμπορία ανθρώπων, αλλά και να εστιάσουμε και στην γραμμή υποστήριξης της Α21, το 1109. Σε αυτό το τηλέφωνο, οι πολίτες μπορούν να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες πιθανών θυμάτων trafficking, ή ακόμα να πληροφορηθούν σχετικά με την εμπορία των ανθρώπων».

MUSKATHLON (1)

Λίγα Λόγια για την Α21

Η A21, έχει σαν στόχο της την κατάργηση της αδικίας στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα την καταπολέμηση της εγκληματικής βιομηχανίας των 150,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει υπό το ζυγό της πάνω από 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω της εμπορίας ανθρώπων.

Η A21, έχει δώδεκα γραφεία σε δέκα χώρες, με το πρώτο γραφείο να έχει ανοίξει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λειτουργεί  τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέχοντας ενημέρωση, προσφέροντας φροντίδα στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και διώκοντας νομικά τους διακινητές.

Ο Philip Hyldgaard, Γενικός Διευθυντής της Α21, δήλωσε ότι: «Η μοντέρνα σκλαβιά είναι μια πραγματικότητα παγκοσμίως και επηρεάζει κάθε ήπειρο και οικονομική δομή, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση». Σύμφωνα με το Trafficking in Persons Report του 2016, η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης και προορισμού – και σε πολύ περιορισμένο βαθμό χώρα προέλευσης – θυμάτων σεξουαλικής και εργασιακής εμπορίας, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Α21, συμπεριλαμβάνονται: ένας ξενώνας, ένα σπίτι μετάβασης και μια τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας για ενημέρωση και καταγγελίες περιστατικών (1109). Μόνο μέσα στο 2014, ο αριθμός των κλήσεων που δεχτήκαμε για καταγγελίες σχετικές με περιστατικά εμπορίας ανθρώπων αυξήθηκε κατά 175%. Η 1109 ενισχύει τις προσπάθειες της Α21 για τη δίωξη των διακινητών.

Μέχρι σήμερα, η Α21 έχει δει 50 εγκληματίες να καταδικάζονται για εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα.

Λίγα Λόγια για την The4thMusketeer

Η οργάνωση The4thMusketeer, οργανώνει μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως η Κένυα, η Τανζανία και η Ουγκάντα για να υποστηρίξει διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις στις χώρες αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το Muskathlon μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.muskathlon.com

Αιτήσεις Εθελοντών, που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα: https://goo.gl/forms/wxnRAIZSFv2n83W12

Αιτήσεις συμμετοχής στον αγώνα:  http://ow.ly/XuT830abbY5

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στο λογαριασμό:
ΙΒΑΝ: GR 73 0172 2370 0052 3703 7024 862 (Τράπεζα Πειραιώς)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.a21.gr ή επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους της στο Νομό Δράμας:

Ηλίας Στεφανίδης | ATeam Drama, Email: a21teamdrama@gmail.com, τηλέφωνο: 6945294670

Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου |ATeam Drama, Email: gonevrokopi@yahoo.gr,  Τηλέφωνο: 6976221292

Website: http://ateamdrama.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ateamdrama