Home > νέα > Ο Πρωινός Τύπος δίνει ρεσιτάλ αγωνίας για τα έργα του τόπου … και όχι κακεντρέχειας κ. Καραγιαννίδη!

Ο Πρωινός Τύπος δίνει ρεσιτάλ αγωνίας για τα έργα του τόπου … και όχι κακεντρέχειας κ. Καραγιαννίδη!

Ο Πρωινός Τύπος

δίνει ρεσιτάλ αγωνίας

για τα έργα του τόπου

… και όχι κακεντρέχειας κ. Καραγιαννίδη!

 

Αφού ο «Π.Τ.» δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο της 21η Οκτωβρίου την είδηση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανήρτησε την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την «ίδρυση Καταστήματος Κράτησης στη Δράμα», ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραγιαννίδης, προχώρησε χθες στην έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου, στο οποίο δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον «ημερήσιο τοπικό τύπο» για «ρεσιτάλ ασχετοσύνης και κακεντρέχειας».

Δε θα μπαίναμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τους χαρακτηρισμούς του κ. Καραγιαννίδη, γιατί πραγματικά η μόνη ερμηνεία που μπορούμε να δώσουμε στην κίνησή του αυτή, είναι ότι άφησε για ακόμα μία φορά να τον κυριεύσει το μένος που τρέφει τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του για κάθε μέσο ενημέρωσης που δεν επικροτεί το «θεάρεστο έργο» που προσφέρουν στην πατρίδα. Τον ενόχλησε προφανώς που δεν πρόλαβε να «πανηγυρίσει», όπως αυτός ήθελε, δίνοντας πρώτος την είδηση. Ξέχασε όμως να κατηγορήσει πρώτα τον εαυτό του και το κόμμα του για «ασχετοσύνη», όταν το καλοκαίρι του 2016  ανακοίνωσαν τα εγκαίνια των φυλακών, έχοντας ξεχάσει ότι υπολειπόταν να κατασκευασθεί το εντευκτήριο των φυλακών, αλλά και να εγκριθεί η ίδρυσή του από το ΣτΕ.

Δεν μπορούμε τέλος να καταλάβουμε γιατί είμαστε «κακεντρεχείς», αφού δεν αρκεστήκαμε στην πρόχειρη διατύπωση της είδησης από πλευράς υπουργείου, αλλά κάναμε ρεπορτάζ. Επιδιώξαμε, μέσω του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Πούλιου, αλλά και του πρώην προέδρου, κ. Μαργαρίτη, να λάβουμε διευκρινίσεις από τον Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτράκη.

Ας λειτουργήσουν οι Φυλακές Νικηφόρου Δράμας κ. Καραγιαννίδη, αφού βέβαια κατασκευασθεί πρώτα το εντευκτήριο των φυλακών και θα είμαστε οι πρώτοι που θα γράψουμε πως καταφέρατε να ολοκληρώσετε αυτό το τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας έργο!!!

Ο τοπικός Τύπος κ. Καραγιαννίδη, εκφράζει αγωνίες για τα έργα του τόπου και όχι κακεντρέχειες! Άλλωστε, το ζήτημα των φυλακών Νικηφόρου χρονίζει εδώ και δεκαετίες, κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Ο κόσμος σ’ αυτόν το Νομό έχει κουραστεί να ακούει υποσχέσεις και έργα να μην βλέπει. Οδικοί άξονες, μεγάλα έργα στο Νομό, ζητήματα ουσίας και ανάπτυξης, αλλά επί της ουσίας περιμένουμε.

 

Το δελτίο τύπου

του κ. Καραγιαννίδη

 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δελτίο τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε την θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά στην ίδρυση οργανισμού Γενικού Καταστήματος Κράτησης στο δήμο Παρανεστίου.

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια λοιπόν έγινε το πρώτο βήμα για τη λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου όπως όλοι τις γνωρίζουμε. Προχωράμε σταθερά προς την επίλυση όλων των ζητημάτων για να λειτουργήσει το Κατάστημα Κράτησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το προεδρικό διάταγμα που θα βγει εντός των ημερών δημιουργεί τον οργανισμό φυλακών Νικηφόρου δηλαδή δίνει νομική υπόσταση σε ένα κτίριο και μας οδηγεί πιο κοντά στη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης.

Δυστυχώς δεν έλειψαν οι παραφωνίες από τον ημερήσιο τοπικό τύπο σε ένα ρεσιτάλ ασχετοσύνης και κακεντρέχειας.

Δεν μας κάνει εντύπωση.

Όπως δε μας κάνει εντύπωση και η υποκρισία του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντί να απολογηθεί για την αδυναμία του κόμματος του, όταν ήταν κυβέρνηση, να ολοκληρώσει ένα έργο μέσα λογικά χρονικά πλαίσια άφησε πίσω ένα έργο με πολλά εκκρεμή ζητήματα και τουλάχιστον διπλάσιο οικονομικό κόστος από το προϋπολογισθέν.

Ας ασχοληθεί με το κυνήγι των αυτοδιοικητικών στελεχών, στο οποίο διαπρέπει τον τελευταίο χρόνο.

Τα καταφέρνει καλύτερα».

 

Της Στέλλας  Σταυρίδου