Home > Αθλητικά > Ο προπονητής του «Δράμα ‘86» μιλάει στον «Π.Τ.» «Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε η ομάδα “Δράμα ‘86” να καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία»

Ο προπονητής του «Δράμα ‘86» μιλάει στον «Π.Τ.» «Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε η ομάδα “Δράμα ‘86” να καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία»

Ο προπονητής του «Δράμα ‘86» μιλάει στον «Π.Τ.»

Σάκης Βαλαβάνης: «Θα βάλουμε

τα δυνατά μας ώστε η ομάδα “Δράμα ‘86”

να καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάντμπολ της μεγάλης κατηγορίας ο προπονητής του «Δράμα ΄86»,  Σάκης Βαλαβάνης μιλάει στον Πρωινό Τύπο. Ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, ο Σάκης Βαλαβάνης αποτελεί υπόδειγμα ήθους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αγωνιζόταν πολλά χρόνια στην ομάδα του «Δράμα ΄86» και ήταν προπονητής του παιδικού τμήματος, ενώ από πέρυσι ανέλαβε την ανδρική ομάδα, την οποία κατάφερε και κράτησε στην μεγάλη κατηγορία. Ο Σάκης Βαλαβάνης μιλώντας στον Πρωινό Τύπο εμφανίστηκε σαφώς πιο σίγουρος και αισιόδοξος από την περσινή χρονιά,ενώ δεν δίστασε να ανεβάσει και τους στόχους για φέτος.

Μιλώντας για την πρεμιέρα με τον Δούκα ο προπονητής της δραμινής ομάδας τόνισε: «Το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Αθήνα, αντιμετωπίζουμε τον «Δούκα», μια παραδοσιακή δύναμη στον χώρο του handball με αρκετές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

Σίγουρα είναι μια δύσκολη πρεμιέρα για εμάς, καθώς είναι εκτός έδρας αλλά θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν για να φέρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος;

Ο στόχος για φέτος όπως έχουμε μιλήσει και με τα παιδιά, είναι όσο το δυνατό ψηλότερα, να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από πέρυσι και βάση της παρουσίας μας να προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε την ομάδα του «Δράμα 1986» στην μεγάλη κατηγορία, έτσι ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε μεγάλα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους.

Σίγουρα η παρουσία του Κώστα Γουργούνη, του εν ενεργεία τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος, που αποκτήσαμε, μας ανεβάζει το επίπεδο. Όπως επίσης και η απόκτηση του Peter Draskic, και του Νίκου Καφαντάρη, οι οποίοι θα δώσουν άλλη δυναμική στην ομάδα μας, χωρίς όμως να αλλάζουμε την λογική μας, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τα παιδιά των ακαδημιών, τα οποία μέσω της δουλειάς βελτιώνονται και προσφέρουν τα μέγιστα σε αυτό τον Σύλλογο.

images_PHOTOS_1_01_SAIZON_2014_15_HANDBALL_DRAMA86_GAMES_D86-ANAGENNHSH_DSC_6554-800x500

Πόσο εύκολο είναι αυτό το πάντρεμα, ανάμεσα σε τόσο νεαρούς παίκτες και σε τόσο έμπειρους παίκτες;

Το πάντρεμα για εμάς πλέον έχει γίνει θεσμός. Εμείς βασιζόμαστε στα δικά μας παιδιά. Από εκεί και πέρα θα επιλέξουμε δυο-τρεις καλές προσθήκες και όχι παραπάνω παικτών, οι οποίοι θα συμβαδίζουν σύμφωνα με τα χνώτα μας, θα μπουν σε αυτό το οικογενειακό κλίμα για να μας βοηθήσουν με την εμπειρία τους και με τις παραστάσεις που έχουν από μεγαλύτερα πρωταθλήματα, καθώς και με τις κλήσεις τους στην Εθνική Ομάδα.Νομίζω ότι το πάντρεμα πλέον έχει γίνει για εμάς ρουτίνα. Νομίζω ότι τα καταφέρνουμε, βάση των αποτελεσμάτων.

Πέρυσι καταφέρατε και βγάλατε τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, γεγονός που αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα για νεανική ομάδα. Φέτος ποιος είναι ο στόχος;

Σίγουρα είναι μεγάλο παράσημο και από τον ίδιο τον Ευγένη Τουνγκελίδη να βγαίνει πρώτος σκόρερ στην πρώτη κατηγορία, αλλά και όπως έχει πει και είναι προς τιμήν του, ότι το γκολ είναι ομαδική δουλειά, βρέθηκε ο Ευγένης σε καταπληκτική φόρμα πέρυσι. Είναι ένα παιδί, το οποίο δουλεύει καθημερινά, προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και έχει αυτό το μεγάλο ατού, το να έχει έφεση στο σκοράρισμα.

Νομίζω ότι μέσω της ομαδικής δουλειάς, του κάναμε το έργο πιο εύκολο και κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ. Για εμάς, δεν μας ενδιαφέρει να βγει κάποιος πρώτος σκόρερ. Το θέμα για εμάς είναι να πάμε ψηλότερα από πέρυσι την ομάδα, να παρουσιαστούμε καλύτεροι, πιο συγκεντρωμένοι και πραγματικά η καθιέρωση, είναι από τους βασικούς στόχους μας στην μεγάλη κατηγορία.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή; Στηρίζει την ομάδα;

Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της οικογένειας της «Δράμας 1986». Είναι μια πολύ όμορφη νότα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μας. Τα παιδιά μέσω των παρουσιών τους, τόσο με την ομάδα μας, όσο και με κλήσεις παικτών στην Εθνική Ομάδα, έχουμε κερδίσει αυτό τον κόσμο, έχουμε κερδίσει τον σεβασμό τους.

Θέλουμε να τους ευχαριστούμε, καθώς έρχονται στον γήπεδο και σίγουρα όταν παίζεις μπροστά σε 700-800 ανθρώπους είναι ότι καλύτερο για εσένα.

Φέτος, πιστεύεις ότι θα υπάρχει περισσότερος κόσμος; Θα το αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος γιατί τώρα αρχίζει να το μαθαίνει, καθώς δεν είναι διαδεδομένο άθλημα στην πόλη της Δράμας.

Θεωρώ ότι με την παρουσία μας και τα καλά αποτελέσματα, καθώς και με την διαφήμιση που κάνουν τα παιδιά μας που είναι στο εξωτερικό, καθώς τώρα και με τον τίτλο του Ευγένη που βγήκε πρώτος σκόρερ και των μεταγραφών – γιατί τώρα πραγματικά φέραμε έναν εν ενεργεία παίκτη Εθνικής Ομάδας – δεν είναι λίγο. Είναι τρομερό αυτό που έγινε για τα δεδομένα της Δράμας.

Θεωρώ ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αγκαλιάζει την ομάδα μας και πραγματικά περιμένω περισσότερο κόσμο, γιατί βλέπει ότι η δουλειά γίνεται μέσω Δραμινών παιδιών και με δυο-τρεις προσθήκες από έξω.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και μακριά από τραυματισμούς. Εύχομαι να επιτύχουμε τους στόχους μας.