Home > Αρθρογράφοι > Ο ρατσισμός των ανδρών έναντι των γυναικών Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Ο ρατσισμός των ανδρών έναντι των γυναικών Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Ο ρατσισμός των ανδρών έναντι των γυναικών

   Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

Ο  ρατσισμός των ανδρών ζει και βασιλεύει. Ιδού και τα επιχειρήματά τους. Όλα τα αρσενικά – λένε – είναι δυνατότερα και ωραιότερα από τα θηλυκά. Και αναφέρουν ως παραδείγματα τον σωματώδη λέοντα με την χαίτη, τον κόκκορα με το σαρκώδες κόκκινο λειρί και τα λαμπερά φτερά, τον δυνατό ταύρο, τον βαρβάτο ίππο, κλπ. Και συνεχίζουν: Ο λέων βρυχάται, ο κόκκορας λαλεί, ο όνος ογκανίζει, ο ίππος χρεμετίζει, ο σκύλος υλακτεί, ενώ τα αντίστοιχα θηλυκά δεν έχουν παρόμοια φωνή. Και το ισχυρότερο επιχείρημά τους είναι το αρσενικό καναρίνι που κελαηδεί, ενώ το θηλυκό όχι. Συμπεραίνουν λοιπόν ότι ο άνδρας είναι ανώτερος από την γυναίκα!

    Οι αντιρατσιστές λένε ότι αυτά τα επιχειρήματα αφορούν τα ζώα και όχι τους ανθρώπους, άρα δεν αποδεικνύουν την ανωτερότητα των ανδρών. Αλλά τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι τα παιδιά που πωλούνται από ορισμένους άσπλαχνους γονείς είναι διαβαθμισμένα βάσει του ισχύοντος τιμολογίου τής αγοράς; Από τα Μέσα Ενημέρωσης μάθαμε ότι ένα ξανθό αρσενικό παιδί τιμάται 5000 €, ένα λευκό αρσενικό 4000 €, το μελαχρινό αρσενικό 3000 €, το μαύρο αρσενικό 2000 €, και τα θηλυκά με τα ίδια χαρακτηριστικά πωλούνται κατά 2000 € φθηνότερα! Εννιά στους δέκα άνδρες εκφράζονται κατά του ρατσισμού, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι και αυτοί είναι ρατσιστές. Η αντιρατσιστική φιλολογία φαίνεται ότι είναι απλώς μόδα, γι’ αυτό οι άνθρωποι ντρέπονται να ομολογήσουν ότι είναι ρατσιστές.

    Αλλά επειδή εγώ είμαι πραγματιστής, θα ρωτήσω και τους μεν και τους δε: Γιατί οι μαύροι προσπαθούν να ασπρίσουν με τεχνητά μέσα; Γιατί κάποιες Κινέζες, Γιαπωνέζες και Μογγόλες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στα βλέφαρά τους για να στρογγυλέψουν τα μάτια τους και να μην είναι σχιστά; Γιατί οι μαύροι επιδιώκουν να παντρευτούν λευκές γυναίκες, ακόμα και αν είναι άσχημες; Μήπως και οι ίδιοι με την συμπεριφορά τους τροφοδοτούν τον ρατσισμό των λευκών;

    Προσωπικά πιστεύω ότι και τα δύο φύλα – και οι πέντε φυλές – είναι εξίσου ωραία, απλώς είναι διαφορετικά. Η διαφορετικότητα είναι σκόπιμη, για να προκαλεί την έλξη, το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή. Όσον αφορά τους σκληρούς ρατσιστές, που υποτιμούν το δεύτερο φύλο, έχω να τους πω ότι και αυτοί έχουν γεννηθεί από γυναίκες και ότι χωρίς γυναίκες δεν θα υπήρχε ανθρωπότητα. Διότι η γυναίκα είναι η πηγή τής ζωής. Οι άνδρες προσθέτουν την μαγιά, αλλά χωρίς το γάλα τής γυναίκας δεν γίνεται το γιαούρτι. Ο άνδρας είναι ο κηφήνας, ενώ η γυναίκα είναι η γόνιμη βασίλισσα των μελισσών. Όποιος άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι ανώτερος από την γυναίκα βρίσκεται σε πνευματική σύγχυση.

    Πώς εμφανίστηκε αρχικά ο ρατσισμός των ανδρών εις βάρος των γυναικών; Νομίζω ότι η πρώτη αιτία είναι η διαφορά σωματικής δύναμης και η επιθετικότητα των ανδρών λόγω τεστοστερόνης. Οι άνδρες αναλαμβάνουν τις δύσκολες δουλειές, κυνηγούν, πολεμούν. Δεύτερη αιτία  εξίσου σημαντική – ίσως και σημαντικότερη – είναι ότι όλοι οι προφήτες και οι θεοί είναι αρσενικοί: Ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Βούδας, ο Ζαρατούστρας, ο Χριστός, ο Μωάμεθ.  Από τότε που καταργήθηκε ο πολυθεϊσμός των αρχαίων και επικράτησε ο μονοθεϊσμός, γυναίκα θεά δεν εμφανίστηκε. Σήμερα όλοι οι λαοί τής Γης πιστεύουν σε αρσενικούς θεούς. Ακόμα και οι λειτουργοί των διαφόρων θρησκειών είναι όλοι άνδρες. Γι’ αυτό το ανδρικό φύλο πιστεύει στην ανωτερότητά του.

    Βρε παιδιά, μήπως όλοι εμείς οι άνδρες ζούμε με ένα ψεύτικο όνειρο; Δεν τα βάζουμε όλα κάτω και να τα ξανασκεφτούμε από την αρχή; Η αυταπάτη δεν αρμόζει σε νοήμονες ανθρώπους.

 

                                                               Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *