Home > Αθλητικά > Ο τεχνικός της ομάδας Σ. Βαλαβάνης μιλάει στον «Π.Τ.» Ξεκινάει η Δράμα 86’ προπονήσεις ενόψει της έναρξης των αγώνων της Handball Premier

Ο τεχνικός της ομάδας Σ. Βαλαβάνης μιλάει στον «Π.Τ.» Ξεκινάει η Δράμα 86’ προπονήσεις ενόψει της έναρξης των αγώνων της Handball Premier

Ξεκινάει η Δράμα 86’ προπονήσεις ενόψει

της έναρξης των αγώνων της Handball Premier

Ο τεχνικός της ομάδας Σ. Βαλαβάνης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

 

 Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. επέτρεψε την έναρξη  των προπονήσεων και των αγώνων των ομάδων της Handball Premier από την 1η Ιανουαρίου. Οι Δραμινοί, ήδη είναι σε ρυθμούς έναρξης της προετοιμασίας αλλά μεγάλες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση, η οποία προσπαθεί μεν να τηρήσει πλήρως το αυστηρό πρωτόκολλο, όμως το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο.

ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΗ 2020-21 (2)

Η διοίκηση, καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά υποχρεώσεων, όπως το υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις και αυτό ανεβάζει το κόστος λειτουργίας της ομάδας. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα απαιτεί το πρωτόκολλο, θα πρέπει να ορισθεί υπεύθυνος COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση και να υπάρχει ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις. Ακόμη, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος, μοναδικός χώρος προπόνησης, όπως επίσης και συγκεκριμένη ώρα προπόνησης και μόνο μία την ημέρα.

Επίσης, θα υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων και εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι παίκτες ώστε στις 2 Ιανουαρίου να βρίσκονται όλοι στην Δράμα. Έτσι,  στις αρχές τις εβδομάδας θα «πατήσουν» γήπεδο οι αθλητές μετά από δέκα εβδομάδες απουσίας και θα πραγματοποιήσουν ειδικό συγκεκριμένο ατομικό πρόγραμμα.

Ο προπονητής, Σάκης Βαλαβάνης, με τον Γυμναστή, Ηλία Καλαϊτζίδη, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη της πολύ ιδιαίτερης προετοιμασίας, ενώ ήδη προγραμματίζονται και φιλικοί αγώνες στο τέλος Ιανουαρίου. Το πρωτάθλημα, αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάτι επίσημα από την Ο.Χ.Ε..

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Δράμα με την ομάδα της Κέρκυρας, αλλά χωρίς φιλάθλους.  Η βαθμολογία με την λήξη το 1ου γύρου της Α΄ φάσης βρίσκει τη Δράμα στην δεύτερη θέση του Β’ ομίλου, πίσω από τον ΠΑΟΚ με 9 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 11 βαθμούς.

Θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια της Β φάσης όπου οι 4 πρώτοι του Βορείου ομίλου θα παίξουν με του 4 πρώτους του Νοτίου σε ένα νέο πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι τρεις τελευταίοι του κάθε ομίλου στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Βαλαβάνης, μιλάει στον «Πρωινό Τύπο» και αναφέρεται  στις δυσκολίες επανέναρξης του πρωταθλήματος.

VALAVANHS

Μετά από δέκα εβδομάδες, ξανά στον αγωνιστικό χώρο για την Δράμα 86’. Πόσο εύκολο είναι να βρει η ομάδα και πάλι την καλή αγωνιστική της εικόνα στο γήπεδο;

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είναι κάτι θετικό για εμάς, αλλά η καινούργια αρχή θα είναι λίγο δύσκολη, καθώς οι αθλητές πρέπει να είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμοι και οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Ουσιαστικά θα είναι σαν να κάνουν δεύτερη προετοιμασία μέσα στην ίδια σεζόν. Δόξα τον Θεό δεν είχαμε κάποιο θέμα τραυματισμού ή θέμα κορωνοϊού στην ομάδα μας και αυτό είναι το ευχάριστο για εμάς. Τα παιδιά γυμνάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας και νομίζω θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας. Σίγουρα είναι δύσκολο να επανέλθουμε στην κατάσταση που ήμασταν αλλά θα καταβάλουμε τα δυνατά μας για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

drama 86 1

Η ομάδα ήταν σε πολλή καλή αγωνιστική κατάσταση πριν το «κλείσιμο» του πρωταθλήματος. Πόσο γρήγορα θεωρείτε πως θα ανακτήσετε το χαμένο χρόνο;

Νομίζω ότι θα χρειαστεί καιρός, θα το δείξει η διάθεση και η αγωνιστικότητα των αθλητών μας. Είναι παιδιά τα οποία έχουν μάθει στις δυσκολίες. Πράγματι ήμασταν σε πολύ καλό σημείο, σε πολλή καλή φόρμα με το τέλος του πρώτου γύρου. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι, αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί χρόνος όπως και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

 

Η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση με το τέλος του πρώτου γύρου. Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;

Νομίζω ότι ο πρώτος γύρος μας έδειξε καλά σημάδια, τόσο σε ότι αφορά στην απόδοση της ομάδας, όσο και στη συγκομιδή βαθμών. Είμαστε δεύτεροι στον δικό μας όμιλο, πίσω από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως αν πιάσουμε τα στάνταρ της απόδοσης που είχαμε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, σίγουρα θα είμαστε στα πλέι οφ και νομίζω ότι κάνοντας κάποια στοχευμένα μάτς μπορούμε να πλασαριστούμε ψηλά στον δικό μας όμιλο. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, καθώς οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους εκτός από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θεωρώ φαβορί για την πρώτη θέση. Για εμάς πρώτος βασικός στόχος είναι η είσοδός μας στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα γίνεται. Νομίζω ότι τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να το καταφέρουν. Ήμασταν σε καλό σημείο, αλλά η έναρξη του πρωταθλήματος μετά από αρκετό διάστημα είναι μια παγίδα, ένας κίνδυνος και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε.

Τα παιδιά θεωρώ ότι έχουν διάθεση, τους έχει λείψει η αγωνιστική τους δράση και υπάρχει ανυπομονησία έως τη Δευτέρα που θα μπούμε σιγά, σιγά στο γήπεδο.

draman86

Η προπόνηση θα «περιλαμβάνει» ξανά προετοιμασία, τεστ για τον κορωνοϊό, συγκεκριμένες ώρες προπόνησης. Πόσο επηρεάζουν οι νέες συνθήκες την ομάδα;

Νομίζω πως για όλες τις ομάδες θα είναι το ίδιο. Σίγουρα είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε, το να μπαίνει στη διαδικασία όλη η ομάδα να κάνει τεστ, τα οποία θεωρώ κι εγώ υποχρεωτικά, δεδομένου ότι πρέπει να γίνουν γιατί πρόκειται για την υγεία όλων. Στη συνέχεια πρέπει να δούμε τις ώρες που βολεύουν τους αθλητές μας, συγκεκριμένη ώρα, συγκεκριμένα αποδυτήρια, όλα πολύ τυπικά. Ελπίζω να μην επηρεαστούμε αγωνιστικά. Τα παιδιά δούλεψαν ατομικά σε αυτό το διάστημα της καραντίνας. Μακάρι να πάνε όλα καλά γιατί ο αθλητισμός αποπνέει υγεία και νομίζω ότι καλώς άνοιξε αλλά σίγουρα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για την υγεία και των υπολοίπων, όχι μόνο την δική μας.

 

Στην ομάδα τα περισσότερα παιδιά είναι από τη Δράμα και επικρατεί ένα οικογενειακό κλίμα, το οποίο βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι τελικά το μυστικό της καλής πορείας που διαγράφει η ομάδα;

Νομίζω ότι στην ομάδα της Δράμας 86’το μυστικό όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ότι θέλουμε το 70-80% να είναι γηγενείς στην ομάδα μας. Στην ομάδα θέλουμε αθλητές που γνωρίζουμε και σκοπός μας είναι να ταιριάζουν με τα δικά μας «χνώτα». Παρουσιάσαμε ένα καλό σύνολο στον πρώτο γύρο. Η έλευση του Αδάμ, που ουσιαστικά είναι ένα παιδί το οποίο ανδρώθηκε στην πόλη μας, νομίζω ότι αποτελεί ένα βασικό όπλο μας, το οποίο μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα και σε πολλά παιχνίδια. Άλλωστε, ο Αδάμ γνώριζε καλά τους συμπαίκτες του, διότι «μεγάλωσε» μαζί τους και νομίζω ότι αυτή η αγάπη και αυτός ο ζήλος προς την ομάδα μάς έδωσε κάποιους ανέλπιστους πόντους και μας κρατάει τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Βέβαια, θεωρώ δεδομένο, ότι η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα παιδιά είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους και όλοι μαζί διανύουν αυτή την ανοδική πορεία.

Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να φτάσουμε την ομάδα μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και όλοι ξανά να βρούμε τους ρυθμούς μας.