Home > Νέα > Οι Δραμινοί Μάριος Γιαννάκου και Ελευθερία Τόσιου στη Γιορτή για την 48η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Οι Δραμινοί Μάριος Γιαννάκου και Ελευθερία Τόσιου στη Γιορτή για την 48η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Οι Δραμινοί Μάριος Γιαννάκου

και Ελευθερία Τόσιου στη Γιορτή

για την 48η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

 

 

ΜΕ ΤΗΝ πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε για άλλη μια χρονιά η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. 48 χρόνια μετά, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 48η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά, επρόκειτο για μια διαφορετική γιορτή, αναβαθμισμένη και με διευρυμένη εκπροσώπηση πολιτών, που συμβολίζουν το άνοιγμα στην κοινωνία.

Πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ήταν να δώσει την ευκαιρία σε εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να παραστούν φέτος στη δεξίωση υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν αφορά μόνο την οργάνωση της Πολιτείας, αλλά και τον αδιαπραγμάτευτο τρόπο της ζωής μας» και κάνοντας πράξη την πεποίθησή της, ότι «δεν νοούνται στη δημοκρατία ορατοί και αόρατοι πολίτες, άνθρωποι και συλλογικότητες χωρίς φωνή και εκπροσώπηση, εγκλωβισμένοι σε διακρίσεις και στερεότυπα». Αντιθέτως, «Μόνο κίνητρα και ίσες ευκαιρίες για τον καθένα, για τη βελτίωση και την εξωστρέφεια, μακριά από αδράνειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Ειδικότερα, στη δεξίωση για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας έδωσαν το παρών άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών( Πρυτάνεις, Ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι ζωγράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοσυνθέτες, ερμηνευτές, συγγραφείς), πρωτοπόροι επιστήμονες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής και της Βιολογίας. Διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ρομά που έσπασαν τον αποκλεισμό, πρόσφυγες και μετανάστες. Εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, άτομα με αναπηρία, στελέχη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και χειριστές των Canadair, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της αεροπυρόσβεσης και επιδεικνύουν ηρωισμό και αυταπάρνηση στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Γιαννάκου – Τόσιου

Μάλιστα, μεταξύ των πολιτών, ήταν και δύο Δραμινοί συμπολίτες μας. Ο Δραμινός αθλητής και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Μάριος Γιαννάκου και η επίσης Δραμινή Ελευθερία Τόσιου.

Οι δυο τους, έχουν αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα ζευγάρια στον τομέα του αθλητισμού, καθώς έχουν προχωρήσει σε ενέργειες που σίγουρα θα ζήλευαν αρκετοί.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2020, ο Μάριος Γιαννάκου και η Δραμινή (φοιτήτρια τότε) Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίσει κινητικά προβλήματα, είχαν δώσει «ραντεβού» στους πρόποδες του Ολύμπου, για να κατακτήσουν μαζί την κορυφή. Ο Μάριος Γιαννάκου πήρε στις πλάτες του την Ελευθερία Τόσιου , για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα να ανέβει στον Όλυμπο και να δει τον κόσμο από ψηλά.

Τον Απρίλιο του 2022, έδωσαν νέο «ραντεβού» και συμμετείχαν στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» προκειμένου να διανύσουν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή ως το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού.

Όπως είναι γνωστό, ο Μάριος Γιαννάκου έχει πραγματοποιήσει μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα είχε ολοκληρώσει την υπερπροσπάθεια των 500 χλμ. σέρνοντας ένα έλκηθρο, στον αγώνα «Lapland Arctic Ultra», στον Αρκτικό Κύκλο. Μάλιστα, μετά την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου μαζί με την Ελευθερία, ο Μάριος είχε δηλώσει: «Δεν είναι απλώς ο καλύτερος, ο σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ως άνθρωπος γενικά. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα. Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τον Φεβρουάριο του 2021, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να συναντηθεί με τους δύο νέους όπως και έγινε. Οι δύο φίλοι δώρισαν στον Πρωθυπουργό ορειβατικό εξάρτημα, με το οποίο η νεαρή φοιτήτρια είχε προσδεθεί στην πλάτη του Μάριου ώστε να φτάσει στο υψόμετρο των 2.918 μέτρων, και την ελληνική σημαία που συνόδευε τον Μάριο σε όλους τους αγώνες του έως σήμερα