Home > νέα > «Οι δύο φορείς πρέπει να είμαστε μπροστά κυρίως προς το συμφέρον της Δράμας αλλά και το γενικό καλό» -Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

«Οι δύο φορείς πρέπει να είμαστε μπροστά κυρίως προς το συμφέρον της Δράμας αλλά και το γενικό καλό» -Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Τι είπαν οι δύο πρόεδροι κ.κ. Στ. Γεωργιάδης και Τ. Πούλιος

«Οι δύο φορείς πρέπει να είμαστε

μπροστά κυρίως προς το συμφέρον

της Δράμας αλλά και το γενικό καλό»

Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΥΠΕΓΡΑΦΗ χθες το μεσημέρι για πρώτη φορά, Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Δράμας και του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Σε μια σύντομη και λιτή τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δράμας, περιστοιχιζόμενοι από μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, οι δύο πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ.κ. Στ. Γεωργιάδης και Τ. Πούλιος, υπέγραψαν το Μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων.

Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία, μέσα από την οποία μπορεί στη συνέχεια να ωφεληθεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της Δράμας, καθώς αυτή άπτεται θεμάτων νομοθεσίας που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και το νομικό, σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην πράξη, όπως τις δανειοδοτήσεις, τις επιλογές που έχουν να κάνουν σε σχέση με τις τράπεζες κ.α.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεωργιάδης,  «υπάρχουν ζητήματα που αφορούν διάφορες νομοθεσίες που προκύπτουν συνέχεια, επί διαφόρων θεμάτων και αφορούν τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου. Κάποιες απ’ αυτές χρήζουν διαβουλεύσεων και αφορούν και εμάς και εσάς».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «όσον αφορά την παρεμβατικότητα ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας (ο Δικηγορικός Σύλλογος) και ως ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός φορέας (το Επιμελητήριο), σε επίπεδο πόλης, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτό θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική. Η μέχρι τώρα δυναμική που έχει η πόλη γενικότερα προς το κέντρο (σ.σ. εννοεί κεντρική κυβέρνηση και υπουργεία κτλ.) είναι περιορισμένη στα αιτήματα και κυρίαρχα ζητήματα. Και αυτό διότι δεν έχουμε ίσως την αρμοδιότητα και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουμε σε σχέση με το πλαίσιο που μας δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος, σημείωσε ότι υπήρξε μακρά συζήτηση μέχρι την κατάληξη αυτή της υπογραφής του Μνημονίου. Όπως τόνισε, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, εδώ και χρόνια επιδιώκει την σύμπραξη και συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και του Νομού Δράμας, επιδιώκοντας να είναι ένα ανοικτός σύλλογος στην κοινωνία και να μην μένει μόνο στα στενά επιστημονικά του ενδιαφέροντα. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, καταλήξαμε ότι οι δύο φορείς μπορούν να συμπράξουν, αφενός γιατί έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, όπως το ζήτημα της επιχειρηματικότητας, τη νομοθεσία γύρω από την επιχειρηματικότητα, κοινές εκδηλώσεις που αφορούν τη διαμεσολάβηση και τη διαιτησία – θεσμοί καινούριοι στη χώρα που δεν έχουν ακόμα εμπεδωθεί στους πολίτες και τους επιχειρηματίες».

Όπως είπε ο κ. Πούλιος, «έχουμε την τύχη ή την ατυχία, να ζούμε σε μια περιοχή, η οποία πάρα πολλές φορές έχει παραβλεφθεί από την κεντρική εξουσία. Είναι λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία να συμπράξουμε, και νομίζω ότι αυτή την κατεύθυνση δίνουμε μ’ αυτή την ενέργεια σήμερα, οι φορείς που μπορούμε να το κάνουμε μεταξύ μας, προκειμένου να προωθήσουμε ζητήματα και του Νομού και της πόλης, προς όφελος όλων των πολιτών».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «θα ξεκινήσουμε με κάποιες καμπάνιες για θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες, για ζητήματα τραπεζικών δανεισμών και όχι μόνο, μια προσπάθεια δηλαδή να εμπεδωθεί η έννοια προς το Δραμινό πολίτη, ότι υπάρχουν δύο φορείς δίπλα του, οι οποίοι μπορούν να τον υποστηρίξουν, να τον βοηθήσουν και όταν χρειαστεί να σταθούν στο πλευρό του».

Όπως τέλος σημείωσε ο κ. Πούλιος, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, όπως και όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, θεσμικά είναι οι επίσημοι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης σε ζητήματα νομοθεσίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Και πρέπει να είμαστε μπροστά, κυρίως προς το συμφέρον της Δράμας και δευτερευόντως το γενικό καλό. Γιατί το δημόσιο συμφέρον, σε τελική ανάλυση είναι και το συμφέρον του μέσου Έλληνα πολίτη».