Home > νέα > Όλοι θέλουν να συμμετάσχουν αλλά κανείς δεν αποφασίζει! Μη γενόμενη η συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων για την τηλεμαχία!

Όλοι θέλουν να συμμετάσχουν αλλά κανείς δεν αποφασίζει! Μη γενόμενη η συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων για την τηλεμαχία!

Μη γενόμενη η συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων για την τηλεμαχία!

Όλοι θέλουν να συμμετάσχουν

αλλά κανείς δεν αποφασίζει!

► Το μπαλάκι στα μέσα ενημέρωσης ρίχνει η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα»

► Σύγκλιση της διαπαραταξιακής ζητάει  η «Πόλη+Ζωή»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε τελικά χθες το πρωί, στη συνάντηση που είχε προκαλέσει η δημοτική παράταξη «Project Δράμα 2020», σε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με την τηλεμαχία, καθώς καμιά άλλη παράταξη δεν μπήκε στον κόπο να στείλει εκπρόσωπό της.

Όπως άλλωστε είχαν δηλώσει από την Πέμπτη στον «Πρωινό Τύπο» επικεφαλής των παρατάξεων, κανένας δεν ενδιαφερόταν να παραστεί στη συνάντηση, ασχέτως αν όλοι συμφωνούν με την τηλεμαχία.

Ο «Πρωινός Τύπος», παραβρέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τελικά η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Project Δράμα 2020», κα. Κιόρτεβε, σε δηλώσεις σημείωσε σχετικά: «Τιμούμε τις παρατάξεις, που συμφώνησαν ότι θα συμμετάσχουν στην οργανωμένη συζήτηση. Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν κατά τη συνήθη πρακτική τους να εξαφανίζονται στα δύσκολα, απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, σημειώνοντας άρνηση συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις και αποδεικνύοντας ότι είναι ικανοί στα λόγια, αλλά όχι στις πράξεις. Κάποιοι, συνεχίζουν να υπεκφεύγουν. Κάποιοι, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια και προσπαθούν ν’ αρπάξουν κάθε ευκαιρία για να διατηρηθούν στην επιφάνεια. Τελικά κάποιοι δεν ξέρουν, και δεν θέλουν και δεν μπορούν, αλλά και δεν πρέπει να διοικήσουν το Δήμο ξανά».

Λίγη ώρα μετά, η παράταξη του δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου «Ενώνουμε τη Δράμα», έδινε τη δική της εκδοχή για το ζήτημα της τηλεμαχίας, δια του εκπροσώπου της κ. Γιώργου Τσακμάκη.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσακμάκης επεσήμανε: «Είμαστε υπέρμαχοι του δημόσιου διαλόγου», ενώ σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι τα μέσα ενημέρωσης θα έπρεπε να οργανώσουν ένα ντιμπέιτ με κύρος και αντικειμενικότητα.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζει η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», «έχουμε ως βασική αρχή τον διάλογο και φυσικά τη διαφάνεια και την ενημέρωση όλων των πολιτών σε όλα τα θέματα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρμαχοι του δημόσιου διαλόγου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε γνώση, εμπειρία και επιχειρηματολογούμε σε κάθε μας απόφαση και αυτό τεκμηριώνεται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που αποτελεί και ένα debate. Επιβεβαιώνοντας λοιπόν τη θέση του επικεφαλής της παράταξής μας “Ενώνουμε τη Δράμα” και από τη στιγμή που έχουν καταθέσει επίσημα και νόμιμα τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν, προσκαλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους σε έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ένα debate, που θα το προκαλέσει το σύνολο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και με όρους, ώστε να υπερισχύει το κύρος, η διαφάνεια και η πολιτική αξιοπρέπεια σε έναν πολιτισμένο διάλογο μακριά από μία στείρα περιχαρακωμένη αντιπαράθεση που δεν βοηθάει τον συνδημότη να διαμορφώσει μια καθαρή και εμπεριστατωμένη άποψη για την πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στην ερώτηση γιατί η παράταξη δεν έστειλε εκπρόσωπό της στην συνάντηση, ο κ. Τσακμάκης έριξε το μπαλάκι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας: «Κανονικά θα πρέπει το σύνολο των μέσων μαζικής επικοινωνίας, να οργανώσει ένα ντιμπέιτ, το οποίο θα έχει κύρος και αντικειμενικότητα. Δεν μπορεί να ξεκινήσει από μια παράταξη, αλλά θα πρέπει να γίνει από το σύνολο των μέσω μαζικής επικοινωνίας, που είναι οι μαζικοί φορείς ενημέρωσης του τόπου».

Στο μεταξύ, αργά το μεσημέρι χθες, η παράταξη «Πόλη+Ζωή», ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα διαδικαστικά της τηλεμαχίας. Στην σχετική ανακοίνωση μάλιστα, σημειώνονται τα εξής: «Μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία του κ. Μαμσάκου για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Δράμας και ελπίζοντας ότι η διάθεσή του για συμμετοχή είναι πραγματική και όχι προσχηματική και παρελκυστική, καλούμε τον Δήμο Δράμας να καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση την Διαπαραταξιακή Επιτροπή για να συζητήσει και να αποφασίσει για όλα τα διαδικαστικά ζητήματα».