Home > νέα > Ομόφωνα το ψήφισμα κατοίκων του Δήμου Δοξάτου να μην γίνουν δεκτοί παράνομοι μετανάστες

Ομόφωνα το ψήφισμα κατοίκων του Δήμου Δοξάτου να μην γίνουν δεκτοί παράνομοι μετανάστες

Ψήφισμα κατοίκων με πάνω από 1.200 υπογραφές

Ομόφωνα το ψήφισμα κατοίκων

του Δήμου Δοξάτου να μην γίνουν

δεκτοί παράνομοι μετανάστες

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, ψήφισμα που υπέγραψαν πάνω από 1.200 κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου, για την μη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Αναλυτικότερα, για το σχετικό θέμα είχε αναφερθεί με δημοσίευμά του ο «Πρωινός Τύπος» την περασμένη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, όταν το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου, η κα. Σοφία Σιμίκογλου είχε καταθέσει το σχετικό ψήφισμα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου, προκειμένου να συζητηθεί ως έκτακτο την επόμενη ημέρα, όπως και τελικά έγινε.

Στο φύλλο της Τρίτης 3 τρέχοντος μηνός, ο «Π.Τ.» είχε δημοσιεύσει μέρος του ψηφίσματος και δηλώσεις της κας Σιμίκογλου, η οποία ήταν η πρωτεργάτισσα της κίνησης αυτής και συγκέντρωσε συγκεκριμένα 1.260 υπογραφές.

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου, η ίδια εισηγήθηκε το θέμα και διάβασε το ψήφισμα, ενώ κατέθεσε και διάφορα στοιχεία σχετικά με το πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα.

Όπως είπε η ίδια μεταξύ άλλων, «ανάμεσα στους 10 που πιθανόν να έρθουν στην περιοχή μας αν ανοίξει κάποια δομή, υπάρχουν και 2 πραγματικοί πρόσφυγες, δεν είναι δυνατόν να δώσουμε λευκή επιταγή σε μια κυβέρνηση η οποία επανειλημμένως εξαπατεί τους Δήμους, εξαπατεί τις Περιφέρειες και εκεί που υπόσχεται ότι οι δομές φιλοξενήσουν 300 ή 500 άτομα, αρχίζουν και καταφθάνουν τα λεωφορεία και αυτή την στιγμή στην Καβάλα έχουν γίνει υπερτριπλάσιοι από αυτούς που αρχικά είχαν υποσχεθεί».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα. Σιμίκογλου διάβασε απόσπασμα από το ψήφισμα, ενώ στο τέλος σημείωσε ότι, «θέλουμε να είστε δίπλα μας και να γνωρίζετε ότι αν παρθεί απόφαση είτε μας στηρίξετε είτε όχι, σε περίπτωση που έρθουν λεωφορεία με παράνομους μετανάστες, εμείς θα αντισταθούμε, θα βγούμε στους δρόμους και θα υπερασπιστούμε τις ζωές και την ασφάλεια των παιδιών μας». Χαρακτηριστικό είναι ότι η κα. Σιμίκογλου καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στην αίθουσα.

Κατά τη συζήτηση, ο πρόεδρος του σώματος σημείωσε ότι γενικότερα όλα όσα ακούγονται για εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή είναι φήμες και δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη πρόταση.

ZEKERIDHS 1

Ο δήμαρχος κ. Ζεκερίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν είχα καμιά απολύτως όχληση από κανέναν να δεχτούμε πρόσφυγες, δεν είχα καμιά δικιά μου πρωτοβουλία να πάω και να πω φέρτε μας (σ.σ. πρόσφυγες) ή μη μας φέρνεται. Δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω. Δεν οχλήθηκα ποτέ από κανέναν. Αυτό να το έχετε καλά στο μυαλό σας».

Αναφερόμενος στο ψήφισμα είπε ότι «ο Δήμος δεν ανέλαβε καμιά τέτοια πρωτοβουλία (σ.σ. για την συγκέντρωση υπογραφών), ήταν πρωτοβουλία πολιτών και καλά κάνανε, δικαίωμά τους είναι, αλλά να ξέρει ο κόσμος ότι ο Δήμος δεν έστειλε κανέναν  να μαζέψει υπογραφές».

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «δεν έχω καμιά πρόθεση να συνεννοηθώ με μη κυβερνητικές οργανώσεις να φέρουν εδώ πρόσφυγες ή μετανάστες, δηλώνω όμως ότι δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Σαν Ζεκερίδης δεν έχω εναντίον τους τίποτα».

Dalakakis

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Δαλακάκης, σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία αυτή είναι ακηδεμόνευτη», επισημαίνοντας ότι το θέμα ετοιμαζόταν για να συζητηθεί ως τακτικό σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν τελικά δεν γινόταν η πρωτοβουλία αυτή, τότε το θέμα μάλλον δεν θα είχε συζητηθεί. Σε άλλο σημείο, είπε ακόμα ότι, «με τους πραγματικούς πρόσφυγες κανείς δεν έχει πρόβλημα» και ότι «αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει και κανείς δεν μπορεί να πει τον Έλληνα ρατσιστή».