Home > νέα > Ονοματοδοσίες οδών στο Πανόραμα, όπως και στην πόλη σε «Ηρώων Πυροσβεστών» και «Στέφανου Στολίγκα»-Ενδιαφέροντα θέματα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα

Ονοματοδοσίες οδών στο Πανόραμα, όπως και στην πόλη σε «Ηρώων Πυροσβεστών» και «Στέφανου Στολίγκα»-Ενδιαφέροντα θέματα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα

Ενδιαφέροντα θέματα θα συζητηθούν

στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα

Ονοματοδοσίες οδών στο Πανόραμα, όπως και στην πόλη σε «Ηρώων Πυροσβεστών» και «Στέφανου Στολίγκα»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τα ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν, το πρώτο αφορά στην έγκριση του Σχεδίου Στρατηγικών Επιλογών (Α΄ φάση) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δημοτικής Περιόδου 2019-2023.

Το δεύτερο θέμα, φορά στην έγκριση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Άλλο ενδιαφέρον θέμα, είναι η αποδοχή και έγκριση σχεδίου δανειστικού συμβολαίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, του έργου με τίτλο: «Κατασκευή νέου παιδικού σταθμού Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού, στον άξονα Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».

Επίσης, όσον αφορά ζητήματα ονοματοδοσίας θα συζητηθούν: Ζήτημα ονομασίας οδών του συνοικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Γεωργίας «Το Πανόραμα». Επίσης, θα συζητηθούν θέματα ονοματοδοσίας οδών της πόλης μας σε «Ηρώων Πυροσβεστών» και «Στέφανος Στολίγκας».

 

Ονοματοδοσίες στο Πανόραμα

Όσον αφορά το ζήτημα των ονοματοδοσιών στον οικισμό του Πανοράματος, τα ονόματα που έχουν αποφασιστεί να δοθούν κατά πλειοψηφία είναι τα παρακάτω:

Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, Δήλου, Λίνδου, Μυκηνών, Ιωλκού, Δωδώνης, Ωρωπού, Μαραθώνα, Αφροδίτης, Δία, Ευρυνόμης, Θάλειας, Ευφροσύνης Αγλαΐας, Φαένας, Πασιθέας, Αυξούς, Ηγεμόνη, Χαρίτων, Ευάγγελου Μεξικού, Στέργιου Μπινόπουλου, Απολλωνίας, Μελίνας Μερκούρη, Μανώλη Καλομοίρη, Αλκυόνης, Κέλαινος, Στερόπης, Κατίνας Παξινού, Δάρδανου, Ηλέκτρας, Πλειάδων, Υάδων, Ερμή, Μαίας, Ταϋγετου, Μάνου Λοΐζου, Ξυλούρη, Άτλαντα, Νηρηίδων, Τζένης Καρέζη, Γιάννη Τσαρούχη, Κάρολου Κουν, Αλέξη Μινωτή, Θεογονίας, Γεώργιου Παπανικολάου, Ηλέκτρας, Ρέας, Κώστα Καρυωτάκη, Ιοκάστης, Γιάννη Ρίτσου, Ιωάννη Ξενάκη, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Μόραλη, Ονείρων, Καλλιόπη, Μουσών, Νηρέα, Πατριάρχου Ιωσήφ, Μητροπολίτου Κορωνείας, Πατριάρχου Ιωαννίκιου, Πύδνας, Αχαρνών, Δημογερόντων, Αμφιτρίτης, Μητροπολίτου Παρθένιου Α, Επιδαύρου, Ολυμπίας, Πηνελόπης Δέλτα, Διδώ Σωτηρίου, Μάνου Κατράκη, Δημήτρη Χορν, Ωκεανού, Κωνσταντίνου Καβάφη, Μαρίας Κάλλας,, Αντιγόνης, Τρίτωνος,  Αετού,  Ίκαρου, Αίγλης, Μάριου Πλωρίτη, Νικηταρά, Χατζημιχάλη, Κορύλοβου.

 

Οδός «Ηρών Πυροσβεστών»

Η ονοματοδοσία με τίτλο «Ηρώων Πυροσβεστών», προτάθηκε από τον συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Τουλούμη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει υπογραφές σχετικά με το θέμα αυτό. Ο ίδιος είναι πυροσβεστικός υπάλληλος και στην πρότασή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης τόσο προς τους εν ζωή συναδέλφους μου  που υπέδειξαν ηρωισμό κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, όσο πολύ περισσότερο στους συναδέλφους που αφιέρωσαν την ίδια τους τη ζωή στο καθήκον αυτό, υποβάλλω με την παρούσα θερμή παράκληση όπως η ανώνυμη οδός στο ΟΤ 1023 που ξεκινά από την Χρυσοβέργη και διασταυρώνεται με την Πύργου να ονομαστεί ΗΡΩΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, τιμώντας μ’ αυτόν τον τρόπο όλους τους ανώνυμους και επώνυμους Πυροσβέστες που αφιερώθηκαν στο υπέρτατο καθήκον προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

 

Οδός «Στέφανος Στολίγκας»

Η πρόταση για ονοματοδοσία της οδού «Ανώνυμος 42» σε οδός «Στέφανος Στολίγκα», ήρθε από την Εταιρεία Δραμινών Μελετών. Η «Ανώνυμος 42», βρίσκεται μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου και μεταξύ των Ο.Τ. 97 Α και 98.

Με επιστολή της προς το Δήμο Δράμας, η Εταιρεία Δραμινών Μελετών, υπέβαλε εμπεριστατωμένο βιογραφικό σημείωμα του αειμνήστου δημοσιογράφου, συμπολίτη και μέλους της Ε.Δ.Μ., Στέφανου Στολίγκα, ώστε να δοθεί το όνομά του σε μια ανώνυμη οδό. Σχετικά αναφέρονται στην επιστολή προς το Δήμο Δράμας: «Ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας υπήρξε επίλεκτο μέλος της δραμινής κοινωνίας, συμμετέχοντας ενεργά στην πνευματική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου. Εμφορούμενος από σεμνά δημοκρατικά συναισθήματα, μαχητικός χωρίς ακρότητες, εμπάθεια, αλλά με σωφροσύνη και  επίζηλη αγάπη για τον τόπο μας, αφιέρωσε με σεμνότητα τη γραφίδα του για την επίλυση και προαγωγή των κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό το εξαίρετο ήθος του, τον κατέστησε αγαπητό στο δραμινό λαό, ανεξάρτητα από την πολιτική σκέψη του καθενός».