Home > νέα > Πάνω από 26.000 οι επισκέπτες στο Φαλακρό Έληξε μια επιτυχημένη περίοδος για το Χιονοδρομικό Κέντρο

Πάνω από 26.000 οι επισκέπτες στο Φαλακρό Έληξε μια επιτυχημένη περίοδος για το Χιονοδρομικό Κέντρο

Πάνω από 26.000 οι επισκέπτες στο Φαλακρό, ακόμα κι από τη Βουλγαρία

Έληξε μια επιτυχημένη περίοδος

για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Προσπάθεια για την επόμενη περίοδο, να ανοίξει ο διθέσιος αναβατήρας και ο «παππούς»

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ τύπου, ουσιαστικά για το τέλος της χιονοδρομικής περιόδου, παραχώρησε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, μαζί με τον υπεύθυνο μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κ. Κυριαζίδη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Monte Noulikas, κ. Νουλίκα.

Μέσα από τις δηλώσεις των τριών, συνάγεται το συμπέρασμα μιας από τις πλέον επιτυχημένες χιονοδρομικές περιόδους για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (Χ.Κ.Φ.), ενώ, όπως τόνισαν  ιδιαίτερα, θα γίνει προσπάθεια ώστε από τη νέα χιονοδρομική περίοδο 2017-2018, να λειτουργήσει τόσο ο διθέσιος αναβατήρας, όσο και το παροπλισμένο εδώ και χρόνια παλιό λιφτ του Ορειβατικού, ο «παππούς», πράγμα που θα διευρύνει τόσο το χιονοδρομικό πεδίο, όσο και την επισκεψιμότητα.

 

Πατακάκης: «Αισιόδοξα μηνύματα»

Λόγο για αισιόδοξα μηνύματα έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, επισημαίνοντας αρχικά ότι, με την μεγάλη εκδήλωση του Grand Opening τον Δεκέμβριο του 2016, «καταφέραμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο Χιονοδρομικό μας κέντρο, να το γνωρίσει και να το αγαπήσει. Τα αισιόδοξα μηνύματα που είχαμε, στην πορεία του χρόνου δικαιώθηκαν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε μια χειμερινή περίοδο στην οποία είχαμε μεγάλη προσέλκυση επισκεπτών, αθλητών και σκιέρ και δείχνει ότι έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά, πολύ αξιόλογη προσπάθεια στην οποία η κοινωνία ανταποκρίθηκε.»

Διαβεβαίωσε επίσης ο κ. Πατακάκης, ότι η επόμενη χιονοδρομική περίοδος θα είναι ακόμα καλύτερη «και ό,τι δεν έγινε και παραλήφθηκε θα διορθωθεί», ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι, το Φαλακρό «επισκέφθηκαν πάνω από 26.000 άτομα στους τρεισήμισι μήνες λειτουργίας», καταλήγοντας ότι, «η πρώτη άδεια λειτουργίας που πήραμε τον Αύγουστο του 2016, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, γιατί λειτούργησε πάνω σε μια υγιή βάση και το Χ.Κ.Φ. είχε πλήρη νομιμότητα».

xionodromiko

Από τη συνέντευξη Τύπου: Δ. Κυριαζίδης, Αν. Πατακάκης, Α. Νουλίκας

Κυριαζίδης: «Θα λειτουργήσουν οι παροπλισμένοι αναβατήρες»

Σε δηλώσεις του, το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, πολιτικός μηχανικός κ. Κυριαζίδης, έδωσε έμφαση στον άψογο συντονισμό των υπηρεσιών, τόσο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όσο και της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού, «οι οποίες εγκαίρως έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το Φαλακρό να έχει τις προϋποθέσεις λειτουργίας.»

Τόνισε επίσης ο κ. Κυριαζίδης, ότι η φετινή περίοδος, «βάζει ένα στοίχημα και έναν πήχη. Τον πήχη από τον οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε για τις επόμενες χιονοδρομικές περιόδους και ειδικά την επόμενη του 2017-2018» και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο Φαλακρό. Η πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσουν εγκαταστάσεις που είναι πολλά χρόνια σε ακινησία. Βασικά να λειτουργήσει ο διθέσιος αναβατήρας, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, που θα δώσει μεγαλύτερο πεδίο χιονοδρομίας και τέλεσης αγώνων. Ταυτόχρονα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να τεθεί σε λειτουργία και ο παλιός αναβατήρας του Ορειβατικού, τον «παππού» όπως τον λέμε. Μ’ αυτούς τους αναβατήρες το Χ.Κ. Φαλακρού θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση σε όλη την Ελλάδα, και μπορεί να γίνει το δεύτερο Χ.Κ. στη χώρα.»

Καταλήγοντας ο κ. Κυριαζίδης, σημείωσε ότι στόχος επίσης είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών, «προκειμένου να γίνεται καλύτερα η διαχείριση και διακίνηση των επισκεπτών στο Χ.Κ., να εκλείψουν διαχειριστικά προβλήματα και ένας ακόμα στόχος, να προετοιμαστεί ένας χώρος για εκμίσθωση τροχόσπιτων που θα δίνει τη δυνατότητα παραμονής επισκεπτών για το βράδυ, ώστε ο χώρος να αποκτήσει ακόμα περισσότερη ζωή.»

 

Νουλίκας: «Μεγάλη επισκεψιμότητα»

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Monte Noulikas  που διαχειρίστηκε φέτος το Χ.Κ.Φ. κ. Νουλίκας, έκανε αναφορά στη μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ σημείωσε ότι η έκδοση του σήματος λειτουργίας, ήταν ένα μεγάλο βήμα: «Η επισκεψιμότητα στο βουνό  άγγιξε του 26.000 επισκέπτες και κόψαμε 12.000 κάρτες. Πάνω από 1.500 άτομα ήταν αθλητές, που σημαίνει ότι ανταποκριθήκαμε και στους πιο απαιτητικούς σκιέρ.

Όσον αφορά για τη λειτουργία την επόμενη περίοδο, γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία και η διθέσια καρέκλα και ο «παππούς», το παλιό λιφτ που είναι παροπλισμένο εδώ και χρόνια, με το οποίο θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χιονοδρομικό πεδίο και το κέντρο θα γίνει ελκυστικό σε πολύ περισσότερους επισκέπτες. Να προσθέσω ότι είχαμε και πολλούς επισκέπτες από τη Βουλγαρία, που σημαίνει ότι χιονοδρομικά φτάσαμε σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί έτσι η πορεία.»