Home > νέα > Πασαλάκια τοποθετήθηκαν μπροστά από το Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας- Χωρίς σαφείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Πασαλάκια τοποθετήθηκαν μπροστά από το Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας- Χωρίς σαφείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Πασαλάκια τοποθετήθηκαν μπροστά

από το Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας

Χωρίς σαφείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΑΣΑΛΑΚΙΑ στο δρόμο επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου, μπροστά ακριβώς από το Μνημείο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τοποθέτησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου (χθες), η Δημοτική Αστυνομία Δράμας.

Με την τοποθέτηση όμως των πορτοκαλί πλαστικών πασάλων, δημιουργείται αυτόματα νέο πρόβλημα στη συγκεκριμένη οδό, καθώς αφαιρούνται άμεσα 3 θέσεις παρκαρίσματος, σε ένα δρόμο με καθημερινή, συνεχή και μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και μάλιστα, περιζήτητων μπορεί να πει κανείς, θέσεων στάθμευσης, που πλέον έχουν γίνει δυσεύρετες στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα σημείο, αλλά και κατά μήκος της οδού Πατρ. Διονυσίου, όπου συνεχώς σταθμεύουν οχήματα και ο δρόμος είναι πάντα γεμάτος. Η αφαίρεση τριών θέσεων κατά μήκος της οδού, αναμένεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα πιθανών διπλοπαρκαρισμάτων στο μήκος των πασάλων, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια της κυκλοφορίας.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με το διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Δράμας κ. Τσαμπαλάκη, ο οποίος απάντησε ότι το ζήτημα συζητήθηκε ενδοϋπηρεσιακά και πάρθηκε η απόφαση αυτή για το συγκεκριμένο σημείο. Στόχος της ενέργειας, είναι να μην κρύβεται το μνημείο πιθανόν από φορτηγά και άλλα οχήματα και να είναι εμφανές από άλλα σημεία της οδού.

Όταν ρωτήσαμε ποιος πήρε την απόφαση αυτή και αν υπήρχε σχετική εισήγηση ή παράπονα από κάποιον, ο κ. Τσαμπαλάκης δεν θέλησε να απαντήσει και μας παρέπεμψε να απευθυνθούμε σε κάποιον αιρετό, όπως για παράδειγμα στον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας και αντιδήμαρχο κ. Σολάκη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σολάκη και ρωτώντας για ποιο λόγο έγινε αυτή η ενέργεια, μας ανέφερε αρχικά ότι ενδεχομένως το θέμα προέκυψε μετά από εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, προκειμένου το Μνημείο να είναι εμφανές και να μην κρύβεται από οχήματα κάθε είδους.

Ο κ. Σολάκης υποσχέθηκε να απαντήσει την επόμενη μέρα (σήμερα δηλαδή), προκειμένου να μπορέσει να δει το θέμα.

pasalakia mnimeio1

Από χθες, μπροστά από το μνημείο των 100 χρόνων της Ποντιακής Γενοκτονίας τοποθετήθηκαν πασαλάκια για να είναι αυτός,

περισσότερο εμφανές. Με τη διαφορά, ότι αφαιρέθηκαν τουλάχιστον 3 θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Το πρόβλημα με τα πασαλάκια

Όπως έχουμε αναφερθεί και σε άλλα σημειώματα και μάλιστα αρκετά πρόσφατα με την αρχή της οδού Βεργίνας, το πρόβλημα με τα πασαλάκια μπορεί να έλυσε όντως σοβαρά ζητήματα διπλοπαρκαρισμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, παρ’  όλα αυτά, σε ώρες αιχμής, δημιουργεί τελικά μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε πολλά σημεία του κέντρου, είτε από αδιαφορία των οδηγών, είτε από διάφορες ανάγκες των πολιτών, πολλοί είναι εκείνοι που παρκάρουν δίπλα ακριβώς στα πασαλάκια, με αποτέλεσμα να λιγοστεύει ακόμα περισσότερο το οδόστρωμα για τα κινούμενα οχήματα. Και φυσικά δημιουργείται κομφούζιο.

Το ίδιο αναμένεται να δημιουργηθεί και σε ώρες αιχμής στο σημείο μπροστά από το Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας, με αποτέλεσμα να έχουμε χειρότερα προβλήματα, αντί να λύσουμε άλλα. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί απλά μια σήμανση να μην παρκάρουν φορτηγά στο συγκεκριμένο σημείο, ή μέχρι κάποιους τόνους και μόνο Ι.Χ. οχήματα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Δράμας, προτιμά να παίρνει αποφάσεις… ή του ύψους ή του βάθους, χωρίς να προβλέπει κάποιες διαφορετικές λύσεις ίσως.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και ίσως ο Δήμος θα πρέπει να κάνει κάποιες σοβαρές συζητήσεις με τους ίδιους τους πολίτες με κάποιους τρόπους, χωρίς να λαμβάνει τετελεσμένες αποφάσεις.

Σε διάφορους σχολιασμούς που έχουν αναγνώστες του «Πρωινού Τύπου», έχουν προτείνει ώστε τα πασαλάκια να μπαίνουν στο κεντρικό σημείο του οδοστρώματος, πάνω στη λευκή διαχωριστική γραμμή δηλαδή, ώστε να μην υπάρχει χώρος παρκαρίσματος στα πλαϊνά των δρόμων. Έτσι, θα αποφεύγονται τα παράνομα παρκαρίσματα δίπλα στα πασαλάκια και δεν θα δημιουργούνται προβλήματα. Ίσως λοιπόν, σε ορισμένα σημεία και οδούς της πόλης, θα μπορούσαν να αφαιρεθούν πασαλάκια στο πλάι και να τοποθετηθούν στο κέντρο της οδού!