Home > Πρώτο Θέμα > Παύλος Σοφιάδης – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου «Είναι μονόδρομος η επίτευξη του στόχου, να βελτιώσουμε την κατάσταση του τόπου μας»

Παύλος Σοφιάδης – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου «Είναι μονόδρομος η επίτευξη του στόχου, να βελτιώσουμε την κατάσταση του τόπου μας»

Παύλος Σοφιάδης – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου

«Είναι μονόδρομος η επίτευξη

του στόχου, να βελτιώσουμε

την κατάσταση του τόπου μας»

 

 

Συνέντευξη στη Στέλλα Σταυρίδου

Ο Παύλος Σοφιάδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Παρανεστίου με το συνδυασμό της κας Αλίκης Σωτηριάδου  «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Παρανεστίου, αλλά και τις δυνατότητες που έχει. Η αγάπη του για τον τόπο του και τους ανθρώπους του, με την πλήρη συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε – πιστεύει ότι θα αποτελέσει τον καλύτερο άξονα πάνω στον οποίο θα μπορέσει να κινηθεί για το καλό του Δήμου Παρανεστίου.

SOFIADHS 22

Ο Παύλος Σοφιάδης γεννήθηκε το 1981 στην Δράμα . Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Καβαλάρη, η οποία είναι Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Αγάπη 10 ετών και τη Γεωργία 2 ετών. Απεφοίτησε το 1999 από την Τεχνική Σχολή με την ειδικότητα του Ηλεκτροτεχνίτη Εγκαταστάσεων Έργων. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική. Από το 2003 υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Μόνιμος Υπαξιωματικός. Παράλληλα από το 2013 είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Περίβλεπτου- Παρανεστίου.

 

 κ. Σοφιάδη, είστε δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου και πέρα από τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Δήμου σας, γνωρίζετε, επίσης καλά, το πώς λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ποια είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν και δίνουν την απαραίτητη δυναμική στην υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες εκλογές;

Είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου, ένα ικανό σχετικά χρονικό διάστημα για να μάθω πως λειτουργεί αλλά και τι έργο έχει παραχθεί. Αρκετό καιρό  για να κρίνω τι χρειάζεται ο Δήμος μας και η κοινωνία του, άλλωστε πάντα παρακολουθούσα από κοντά τη λειτουργία του Δήμου. Πέραν τούτου όμως, είμαι ένας νέος άνθρωπος  με μεράκι και όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο του. Θέλω να προσφέρω με τις ιδέες μου για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μου. Ενός τόπου τον οποίο τον αγαπάμε. Ενός τόπου που τον πονάμε. Όμορφου και ταυτόχρονα με πολλές δυνατότητες. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ένας νέος άνθρωπος ; Η αγάπη λοιπόν για τον τόπο και τους ανθρώπους του, με την πλήρη συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής πιστεύω ότι θα αποτελέσει τον καλύτερο άξονα πάνω στον οποίο θα μπορέσω να κινηθώ για το καλό του Δήμου Παρανεστίου.

SOFIADHS 11

Είστε νέος άνθρωπος και παρά το γεγονός ότι υπηρετείτε ήδη την Τ.Α. εξακολουθείτε να έχετε τον ίδιο ενθουσιασμό. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία που επικρατεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής; 

Φυσικά και μεγάλο ρόλο παίζει η συνεργασία. Όχι όμως μόνο στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής. Η συνεργασία είναι ένας μεγάλος στόχος, τον οποίο αν καταφέρουμε να πετύχουμε, ακόμη και με τον ίδιο μας τον εαυτό πολλές φορές, ειλικρινά θα κάναμε θαύματα. Φανταστείτε να υπήρχε αγαστή συνεργασία, μακριά από μικροσκοπιμότητες και φαύλους κύκλους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Θα ήταν το ιδεατό μοντέλο διοίκησης. Αλλά δεν είναι μόνο η συνεργασία. Είναι συνολικά η διάθεση προσφοράς για το Δήμο Παρανεστίου. Είναι η προσπάθεια να γίνει ο τόπος μας, μία περιοχή που θα αποτελεί, γιατί όχι, πρότυπο για άλλες. Εξάλλου έχουμε μία σειρά από προϋποθέσεις που αν αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, γεγονός στο οποίο πιστεύω, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι κάναμε κάτι για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας.

Στον Δήμο Παρανεστίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2017, είχαμε μόλις 15 γεννήσεις. Ποια θεωρείται ότι είναι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι νέοι να μη φεύγουν από το Δήμο Παρανεστίου;

Το δημογραφικό ζήτημα δυστυχώς δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για το Δήμο Παρανεστίου. Αποτελεί μία ανοιχτή πληγή για  ολόκληρη την Ελληνική επαρχία. Οι νέοι φεύγουν από τον τόπο στον οποίο γεννιούνται και μεγαλώνουν διότι στην ουσία δεν υπάρχουν προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, που αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία οικογένειας.

Σε αυτόν τομέα θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, αλλά και της πολιτείας. Κακά τα ψέματα. Έχουμε άπειρες δυνατότητες ως δήμος. Μας τις έχει χαρίσει απλόχερα ο Θεός και η φύση. Τα κίνητρα λοιπόν θα πρέπει να στοχεύουν στην μοναδικότητα των δυνατοτήτων της περιοχής μας σε συνάρτηση με την ανάπτυξη δομών, είτε στον πρωτογενή, είτε στον τριτογενή τομέα , αλλά γιατί όχι και εν μέρει στο δευτερογενή τομέα. Βασική προϋπόθεση η δημιουργία υποδομών ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, ακόμη περισσότερο. . .

 

 «Θεωρώ πως η ανάπτυξη του τόπου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραμονή των νέων στον τόπο τους.

Η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…» 

 

Πρόσφατα εισακούσθηκε επιτέλους ο Δήμος Παρανεστίου και ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης της γέφυρας του Νέστου. Μάλιστα, οι απαραίτητες διαδικασίες έναρξης των εργασιών και το όλο έργο προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο; 

Ευτυχώς δεν είχαμε την ίδια κατάληξη που είχαν οι γέφυρες της Καβάλας και της Κομοτηνής. Οι πιέσεις της Δημάρχου κ. Σωτηριάδου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έφεραν θετικά αποτελέσματα, ώστε να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στην υποστύλωση της γέφυρας του Νέστου.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουν θεμελιωθεί τα 4 υποστυλώματα και ήδη συναρμολογούνται τα νέα υποστυλώματα μεταλλικής κατασκευής νέου τύπου Η.  Πιστεύω λοιπόν ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και θα δοθεί και πάλι η κυκλοφορία κανονικά για όλα τα οχήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας έχει δοθεί εντολή από τον Περιφερειάρχη για προκήρυξη μελέτης νέας γέφυρας εντός 5ετίας. Παράλληλα βέβαια θα αποκατασταθούν τυχόν ζημιές της ήδη υπάρχουσας γέφυρας ούτως ώστε να είναι ασφαλής μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.

Αναμφισβήτητα ο Δήμος Παρανεστίου, είναι ένας Δήμος με άπειρο φυσικό κάλλος, έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, με την προϋπόθεση βέβαια ύπαρξης και της απαραίτητης χρηματοδότησης. Με δεδομένο ότι πλέον οι χρηματοδοτήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο, τι αναμένεται να αλλάξει στο Δήμο τα επόμενα χρόνια;

Η έως τώρα επιτυχημένη πορεία της Δημοτικής Αρχής της κα Αλίκης Σωτηριάδου, αναμένεται να έχει συνέχεια. Πιστεύω ότι θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής, τα οποία έχουν ήδη σχεδιαστεί. Ταυτόχρονα θεωρώ πως η ανάπτυξη του τόπου, όπως άλλωστε προείπα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραμονή των νέων στον τόπο τους. Η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Άλλωστε για το λόγο αυτό υπάρχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό και εγώ λαμβάνω μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Για να προσφέρω στην επιπλέον προσπάθεια για το καλό του τόπου μου και των ανθρώπων του.

Θα ήθελα να κλείσουμε με μία κλασική ερώτηση, την οποία προφανώς σας την έχουν υποβάλει πρωτίστως η οικογένειά σας και οι φίλοι σας. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να ζητήσετε την ψήφο των συνδημοτών σας στις επερχόμενες εκλογές της Τ.Α.;

Ναι είναι μία ερώτηση την οποία την έχω δεχθεί πολλές φορές. Μάλιστα αρκετοί φίλοι μου, λένε πως τώρα έχω την οικογένεια μου, τη δουλειά μου και τις ασχολίες μου. Η απάντηση όμως είναι απλή… Είναι μονόδρομος η επίτευξη του στόχου, να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε την κατάσταση του τόπου μας. Να γίνουμε όλοι, περισσότερο ενεργοί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κάνουμε ότι καλύτερο για την περιοχή μας και για την οικογένεια μας. Όσο κοινότυπο και αν είναι αυτό που θα πω, τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του, αν δε το αλλάξουμε εμείς. Πιστεύω ότι με όρεξη και μεράκι, μπορώ να βοηθήσω αυτή τη μικρή κοινωνία. Να κάνουμε πράγματα και δράσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε και οι νέοι άνθρωποι, όπως εγώ να δουν το Δήμο Παρανεστίου, ως ένα μέρος όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν. Γι΄ αυτούς λοιπόν τους λόγους, σε αυτές τις εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό της κας Αλίκης Σωτηριάδου  «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Την κα Σωτηριάδου τη γνωρίζω χρόνια και την έχω στηρίξει από την πρώτη φορά που είχε αποφασίσει να είναι υποψήφια δήμαρχος Παρανεστίου. Είναι μια αξιόλογη προσωπικότητα, εργατική, τολμηρή, αποτελεσματική, δυναμική και  κυρίως ειλικρινής. Δεν πρόκειται να ακούσεις υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει .