Home > νέα > Το ποινικό μητρώο του δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Πατακάκης Δημόσια αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Πατακάκη

Το ποινικό μητρώο του δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Πατακάκης Δημόσια αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Πατακάκη

 

Δημόσια αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Πατακάκη

Το ποινικό μητρώο του δίνει

στη δημοσιότητα ο κ. Πατακάκης

Νέα απάντηση από βουλευτή Δ. Κυριαζίδη

 

 

ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ δημόσια αντιπαράθεση βρίσκονται πλέον δύο σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δράμας, του βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, όταν ο κ. Κυριαζίδης με ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι δεν θα παραβρίσκεται ξανά σε συναντήσεις ή άλλες εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχει και ο κ. Πατακάκης, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη ή κάποια καταδίκη.

Μάλιστα, είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή, στην οποία απάντησε προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής. Η απάντηση αυτή που δημοσιεύθηκε ήδη στον Τύπο, έλεγε ότι, «σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης, κατά του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Α.Π. ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της παράβασης καθήκοντος (άρθρ. 259 ΠΚ) και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας στη δικάσιμο της 7-6-2017 και μετά από αναβολή στη δικάσιμο της 15-11-2017.»

 

Απάντηση Πατακάκη

Χθες το πρωί, ο κ. Πατακάκης έδωσε στη δημοσιότητα το Ποινικό Μητρώο του, το οποίο είναι λευκό, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την λύπη και την οργή μου που, το ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπηρετώ με ήθος και αξιοπρέπεια για σαράντα χρόνια, όσο και εγώ προσωπικά, βαλλόμαστε βάναυσα από έναν αήθη και αδικαιολόγητο «πόλεμο» που κήρυξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Κυριαζίδης προς το πρόσωπό μου, όπως αποδεικνύεται από πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.»

KYRIAZIDHS PATAKAKHS

Στη συνέχεια, ο κ. Πατακάκης αναφέρει όλα τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία και την ανάδειξή του σε αντιπεριφερειάρχη Δράμα και ότι ασκεί νόμιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα τα καθήκοντά του.

Σημειώνει επίσης ότι «δεν υπάρχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα εκλογιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 117 Ν. 3852/2010 και δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξής μου. Άλλωστε έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ως υποψήφιος Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, ακόμα και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, χωρίς κανένα κώλυμα εκλογιμότητας.»

Όσον αφορά την δικαστική διαφορά που εκκρεμεί, ο κ. Πατακάκης τονίζει: «Πράγματι, εκκρεμεί μια δικαστική διαφορά, στην οποία ενέχομαι με την ιδιότητά μου ως αντιπεριφερειάρχης και αφορά μια σύμβαση, από τις δεκάδες που υπογράφω μέσα στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, και συγκεκριμένα για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το χρονικό διάστημα από 07/11/2014 έως 07/11/2015. Κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε πριν από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα εκλεγώ αντιπεριφερειάρχης, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικός πράκτορας που δεν συμμετέχει νόμιμα στη διαδικασία και καλούμε εγώ ενώπιον της δικαιοσύνης γιατί απλά είμαι ο τελικός υπογράφων. Η δίκη αυτή θα διεξαχθεί στις 15/11/2017.

Για την συγκεκριμένη ανωτέρω υπόθεση, έχω ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, κατ΄ επιταγήν του υπ΄ αριθμ. ΕΠ 307/27-7-2017 εγγράφου της».

Τέλος ο κ. Πατακάκης, δίνει στη δημοσιότητα «αυτόβουλα» το Ποινικό Μητρώο του και επισημαίνει: «Σε ενίσχυση όλων των ανωτέρω, αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το Νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ  να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος.»
Ανταπάντηση Κυριαζίδη

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του κ. Πατακάκη, απάντησε αμέσως ο βουλευτής κ. Κυριαζίδης, ο οποίος αναφέρει σχετικά:

«Ο κ. Πατακάκης γνωρίζει καλύτερα από όλους προφανώς ότι: Εκτός από το γενικής χρήσης ποινικό μητρώο, οι εγγραφές του οποίου διαγράφονται μετά το πέρας ορισμένου χρόνου, ως ορίζει ο νόμος, υπάρχει και αυτό της δικαστικής χρήσης, στο οποίο καταχωρούνται και παραμένουν οι σχετικές εγγραφές. Επειδή επέλεξε ο κ. Πατακάκης να θέσει στην δημοσιότητα και στον πολιτικό διάλογο το ποινικό του μητρώο γενικής χρήσης, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας των δημοσίων προσώπων καλείται να πράξει ανάλογα και για αυτό της δικαστικής χρήσης. Καλείται, δηλαδή, να απαντήσει στους Δραμινούς πολίτες και να γνωστοποιήσει δημόσια, εάν υφίστανται ή όχι καταδίκες του από την ποινική δικαιοσύνη, πόσες και ποιες είναι αυτές.»