Home > νέα > Πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη η τηλεμαχία των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Δράμας

Πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη η τηλεμαχία των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Δράμας

Πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη

η τηλεμαχία των δημοτικών

παρατάξεων Δήμου Δράμας

Σε εκκρεμότητα οι όροι που θα δοθούν από το τηλεοπτικό κανάλι

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ένταση είχε προκληθεί στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούν να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου Δράμας από 1 Σεπτεμβρίου καθώς και όσο το δυνατόν περισσότερες έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη συνάντηση που έγιναν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, συμμετείχαν οι 6 από τις 7 παρατάξεις εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία δήλωνε δημόσια ότι θα αποδεχόταν οποιαδήποτε ημέρα και ώρα και όρους να συμμετάσχει σε τηλεμαχία.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης και η δεύτερη χθες Παρασκευή και συμμετείχαν: η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» με τον κ. Μιχάλη Τάσσου, η παράταξη «Πόλη+Ζωή» με τον κ. Μλεκάνη, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» με την κα. Καραγαϊτάνη,  η παράταξη «Project Δράμα 2020» με την κα. Κιόρτεβε, η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» με την κα. Μακροπούλου και η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» με τον επικεφαλής της κ. Καλαϊδόπουλο. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους θα υπάρξει σήμερα και δεύτερη συνάντηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε εμφανώς ότι θα συμφωνούσε σε όλους τους όρους και με οποιεσδήποτε προϋποθέσεις γίνει η τηλεμαχία, παρ’ όλα αυτά, ο προεδρεύων της διαπαραταξιακής αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σολάκης, ζήτησε να υπάρχει εκπρόσωπος της παράταξης, προκειμένου να υπάρχει πλήρη ομοφωνία στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά. Κάτι που τελικά δεν έγινε ούτε στη δεύτερη συνάντηση.

Με τη σειρά που τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις, κατά την πρώτη μέρα, το «Project Δράμα 2020», πρότεινε αρχικά η τηλεμαχία να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου και μεταξύ άλλων, να γίνουν ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων.

Η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», πρότεινε να μην υπάρξουν ερωτήσεις μεταξύ των επικεφαλής, παρά μόνο ανεξάρτητες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Η παράταξη «Πόλη+Ζωή», τόνισε αρχικά ότι θα συμμετέχει υπό οποιουσδήποτε όρους και προϋποθέσεις, με την ιδιαιτερότητα όμως, ότι, αν δεν συμμετέχει ο κ. Μαμσάκος η τηλεμαχία να γίνει το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής 24 Μαΐου, διαφορετικά, αν συμμετέχει  να γίνει οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Ζήτησε επίσης να υπάρχουν θεματικές ενότητες και να υπάρχουν 3 δημοσιογράφοι και ένας συντονιστής.

Η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στην τηλεμαχία και σε κάθε πρόταση, παρά μόνο να μην υπάρξουν ερωτήσεις μεταξύ των επικεφαλής.

Η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα», συμφώνησε με την τηλεμαχία, δεν έθεσε κανέναν όρο και ζήτησε να υπάρξουν όλα τα μέσα ενημέρωσης  χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ζήτησε να εκπροσωπηθούν όλα τα μέσα ενημέρωσης με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι εγγεγραμμένοι σε μια δημοσιογραφική συνδικαλιστική ένωση και θα υπάρξουν 3 θεματικές ενότητες.

Μετά από συζήτηση, κάποιες φορές έντονη, αυτό που αποφασίστηκε, ήταν να υπάρξει δεύτερη συνάντηση σήμερα στις 13.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπάρξουν 3 θεματικές ενότητες στην τηλεμαχία και να καλεστούν τα μέσα ενημέρωσης στη συνάντηση, προκειμένου και αυτά να εκφράσουν τις απόψεις τους για το πώς θα γίνει η τηλεμαχία.

Σημασία έχει πάντως να διευκρινίσουμε εδώ, ότι στην πρώτη συνάντηση, δεν εκδόθηκε κανένα δελτίο Τύπου και δεν καλέστηκε επίσημα κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος, όχι απλά για να παρακολουθήσουν τη συνάντηση, αλλά για να εκφράσουν την άποψή τους για την τηλεμαχία.

Σημασία έχει επίσης να τονίσουμε ότι, οι παρατάξεις συζητούν μεταξύ τους και δημόσια για την τηλεμαχία, ενώ επίσημα δεν έχουν απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, για το αν θέλουν να συμμετάσχουν, ποιοι θέλουν να συμμετάσχουν και ποιοι θα έπρεπε να συμμετάσχουν ή όχι! Η όλη υπόθεση μοιάζει με το να αναγκάζονται οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή και να πουν τελευταίοι τις απόψεις τους!

Η δεύτερη συνάντηση

Κατά τη δεύτερη συνάντηση και ενώ είχαν προσκληθεί τα μέσα ενημέρωσης με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκαν μόνο το τηλεοπτικό κανάλι STAR Βορείου Ελλάδος, οι εφημερίδες «Πρωινός Τύπος» και «Εργασία Συν» καθώς και τα διαδικτυακά μέσα «Dramini.gr» και «Followdrama.gr».

Εξ αρχής της συζήτησης, η εκπρόσωπος του τηλεοπτικού καναλιού «Star Βορείου Ελλάδος», κατέθεσε πρόταση για μία τηλεμαχία μεταξύ των επικεφαλής για το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποδεχτούν τους όρους που θέτει και ότι θα μετέχουν μόνο δημοσιογράφοι του καναλιού και όχι άλλοι.

Εξ αρχής, αν και υπήρξαν προτάσεις χωρίς λόγο και ουσία, τελικά αποδέχθηκαν όλοι τη συνάντηση αυτή, αρκεί να συμφωνούσαν στους όρους που θα τους έστελνε το κανάλι αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής.