Home > Νέα > Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση Η Ένωση Κυριών Δράμας τίμησε τους Αγίους της Αγάπης, Ακύλλα και Πρίσκιλλα

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση Η Ένωση Κυριών Δράμας τίμησε τους Αγίους της Αγάπης, Ακύλλα και Πρίσκιλλα

 

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Η Ένωση Κυριών Δράμας τίμησε

τους Αγίους της Αγάπης, Ακύλλα και Πρίσκιλλα

 

 

Τους Αγίους της Αγάπης Ακύλλα και Πρίσκιλλα γιόρτασε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. σε μία γιορτή που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, προκειμένου να γιορτάσει και να ενισχύσει με την παρουσία του το πολύπλευρο έργο του φορέα. Απευθύνοντας χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, κα. Αλίκη Τσιαμούρα, ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε και στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο φορέας ο οποίος στηρίζει χίλια επτακόσια μέλη οικογενειών κάθε μήνα. Στη συνέχεια, η χορωδία της Ένωσης Κυριών τραγούδησε για την αγάπη, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η κα. Ευφημία Ζάννη με το μουσικό της σχήμα. Ο Γιάννης Αναστασιάδης, η Έλενα Βασιλοπούλου, ο Δρόσος Δρόσου, ο Δημήτρης Κάζης, η Αριάδνη Χρυσάφη, η Μαγδαληνή Παπαδοπούλου και η σοπράνο Παναγιώτα Ασημάκη, πραγματοποίησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα αφιερωμένο στον έρωτα και στην αγάπη αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Στο πιάνο συνόδευε η κα. Ευφημία Ζάννη. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχε λαχειοφόρος αγορά, στην οποία κληρώθηκαν λουλούδια και γλυκίσματα, όλα προσφορά από τοπικά καταστήματα της πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιος Χρήστος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος,  ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος  Δήμου Δοξάτου κ. Δημήτριος Δαλακάκης, ο Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δ. Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γεώργιος Ψαρράς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δράμας και Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους κ. Ανέστης Τερζής,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι.

ENOSH GIORTH AGAPHS

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι πρώην Δήμαρχοι Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ο πρώην Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Καρυπίδης, εκπρόσωποι από τον Δικηγορικό και Ιατρικό Σύλλογο, από το Σωματείο Εργαζομένων Νομού Δράμας, εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, από το Σύλλογο Καρκινοπαθών, Ερυθρού Σταυρού, Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Λύκειο Ελληνίδων, LIONS,  Εβρίτες, Φίλων  Γραμμάτων και Τεχνών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Επιπλέον, στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό η Βουλευτής του Νομού Δράμας κα. Χαρά Κεφαλίδου.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν όλοι μαζί.

Το τραπέζι αγάπης πραγματοποιήθηκε με αφορμή την γιορτή των Αγίων της Αγάπης Ακύλλα και Πρισκίλλης, ενώ η Πρόεδρος κα. Αλίκη Τσιαμούρα, ευχήθηκε στους παρευρισκομένους χρόνια πολλά τονίζοντας πως την αγάπη πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα, αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών.

Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα, στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.