Home > νέα > Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των 3 χρόνων της δημοτικής αρχής Μαμσάκου Αναλυτική παρουσίαση του έργου του έκανε ο δήμαρχος Δράμας

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των 3 χρόνων της δημοτικής αρχής Μαμσάκου Αναλυτική παρουσίαση του έργου του έκανε ο δήμαρχος Δράμας

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση

των 3 χρόνων της δημοτικής αρχής Μαμσάκου

Αναλυτική παρουσίαση του έργου του έκανε ο δήμαρχος Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΤΟ ΒΡΑΔΥ του Σαββάτου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, πραγματοποιήθηκε η παρουσία του έργου για τα 3 χρόνια δημοτικής αρχής από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», του κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, δημάρχου Δράμας.

Πλήθος κόσμος συνέρρευσε στην αίθουσα, με την ευκαιρία και της ονομαστικής του εορτής του κ. Μαμσάκου, ενώ μετά το πέρας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της εισόδου του δημαρχείου Δράμας. Παρόντες ήταν πολύς κόσμος, όλα τα στελέχη της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα». Χαιρετισμό αρχικά απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, καθώς και ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ξεκίνησε την ομιλία του, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα και στην οποία έκανε λεπτομερή αναφορά στα έργα και ημέρες της μέχρι σήμερα θητείας του, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Mamasakos monos

Στα πρώτα σημεία της ομιλίας του ο κ. Μαμσάκος, εξέφρασε την χαρά του για την εμπιστοσύνη του κόσμου, που δείχνει ότι έτσι μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο στο Δήμο, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα: «Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι στη δυσκολότερη περίοδο. Σε μια περίοδο με πάρα πολλές υποχρηματοδοτήσεις, με αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και με ένα πολύ μεγάλο προβληματισμό απ’ όλους τους πολίτες της Δράμας. Γιατί σήμερα τα χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Γιατί δυστυχώς η Δράμα μας, έχει μείνει πίσω. Γιατί δυστυχώς η Δράμα δεν προσέχθηκε και δεν προσέχετε τα τελευταία χρόνια από την κεντρική διοίκηση. Κι αυτό που ειλικρινά, προσπαθούν όλοι οι συνεργάτες μου και προσωπικά εγώ, είναι να γίνει γνωστή η Δράμα έξω από τα όρια της περιοχής μας. Γιατί δυστυχώς την πόλη μας, το νομό μας, δεν τον γνωρίζουν στην Αθήνα και στα κέντρα εξουσίας».

Σημείωσε επίσης ο κ. Μαμσάκος, όπως από τα πρώτα και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή, «ήταν η χωματερή των Ταξιαρχών. Μια ωρολογιακή βόμβα, που δυστυχώς δεν είχε προοπτική, γιατί, στην απόφαση από την κυβέρνηση, η Δράμα και η Π.Ε. Δράμας δεν υπήρχε πουθενά. Και έπρεπε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να λύσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που έχει να κάνει με την χωματερή, τον ΧΑΔΑ των Ταξιαρχών».

Όπως είπε μάλιστα, με συντονισμένες προσπάθειες, έγινα κατορθωτό να χρηματοδοτηθεί αυτός ο χώρος με 3,3 εκατομμύρια ευρώ «και να μην θυμίζει πλέον σε τίποτα εκείνη την περιοχή που έχουμε σήμερα και πιστεύω ότι με συντονισμένες ενέργειες του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, θα δοθεί τελική και οριστική λύση, όπου αυτός ο χώρος θα γίνει Περιβαλλοντολογικό Κέντρο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο κ. Μαμσάκος, στη ΔΙΑΑΜΑΘ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης: «Παραλάβαμε μια ΔΙΑΑΜΑΘ, έναν φορέα 22 Δήμων, κυριολεκτικά με πολύ μικρό ταμείο, με λίγες ενέργειες που μπορούσαν να βοηθήσουν και να λύσουν το πρόβλημά μας, και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει μια εύρωστη επιχείρηση όπου έχει εγκρίνει τον περιφερειακό της σχεδιασμό και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 110.000.000 ευρώ προς διαχείριση όλη της Περιφερειακής Ενότητας Μακεδονίας και Θράκης για να μπορέσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαμσάκος ξεκίνησε και έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα τα οποία προχώρησε η δημοτική του αρχή, όπως το τελείωμα της ανάπλασης της οδού Φιλίππου, το ΒΑΑ της περιοχής δημοτικού κήπου – Αγίας Βαρβάρας, νέος εξοπλισμός στον τομέα της καθαριότητας, κομποστοποίηση και ανακύκλωση, αστική ανάπτυξη, πάρκα – πράσινο, βελτίωση της καθημερινότητας, κοινωνικά προγράμματα και άλλα πολλά.