Home > Εκδηλώσεις > Πλούσιο το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για το Σαββατοκύριακο

Πλούσιο το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για το Σαββατοκύριακο

Πλούσιο το πρόγραμμα

της Ονειρούπολης

για το Σαββατοκύριακο

Δράσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους

 

Δράσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης, και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, στην κεντρική σκηνή

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, στην κεντρική σκηνή, στις 11.30-12 μ.μ., οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας» θα παρουσιάσουν χορούς από την Κύπρο και από τα Νησιά του Αιγαίου. Ακολούθως, στις 12-12.30 μ.μ., ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης Δράμας «Ο Άγιος Παντελεήμων», θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στις 13.00-13.30 μ.μ., η ιδιωτική σχολή χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου, θα παρουσιάσει χορογραφίες σύγχρονου χορού.

Στη συνέχεια, στις 13.30-14.00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», συμμετέχει με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, συνοδευόμενο από την παραδοσιακή χορωδία και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την αστική παράδοση της πόλης της Καστοριάς. Στις 14:00-14:30 μ.μ., το χορευτικό τμήμα Κ.Ε.Π.Α.Π. Ασβεστοχωρίου που ανήκει στην «Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα χορέψει χορούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Χοροδιδάσκαλος η Μαρία Σιββά. Ακολούθως, στις 17:00-18:00 μ.μ., τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Πανοράματος Δράμας, θα παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο και την Θράκη. Θα τους συνοδεύει η χορωδία του συλλόγου με κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Μαζί τους, θα εμφανιστεί ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός σύλλογος Βαθέος Αιγίνης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν χορούς από την Ικαρία. Στη συνέχεια, στις 18:30-19:30 μ.μ., η Lady Delwynne και ο George Palousis παρουσιάζουν την μουσική παράσταση Myths and Fairytales.

Ακόμη, στις 20:00-22:00 μ.μ., θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι. Ο Αριστοτέλης Αρχιτεκτονίδης, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα άκρως παραδοσιακό με τραγούδια και σκοπούς από τον Πόντο, παραδομένα από την πρώτη γενιά Ποντίων προγόνων.

Πλατεία Ελευθερίας

Στις 17:30-18:00 μ.μ., ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Λέσχη Ποντίων Δράμας», θα παρουσιάσει χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου. Ακολούθως, στις 18:00-19:00 μ.μ., ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος», θα μας μεταφέρει άρωμα από την λεβεντομάνα Κρήτη με τη μουσική και τους χορούς. Στη συνέχεια, στις 19:30-20:00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Ρωμανία», θα χορέψει χορούς του τόπου μας.

Παράλληλη Εκδήλωση

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας, στις 11-12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα «50 χρόνια από την ίδρυση του Πανδραμαϊκού», στο πλαίσιο της οποίας, θα τιμηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Πανδραμαϊκό, από την ίδρυσή του. Στη συνέχεια, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος εκδόσεως ΔΕΚΠΟΤΑ, για την ιστορία του Πανδραμαϊκού.

Σπίτι των συναισθημάτων

Στις 12-13:00 μ.μ., η Δήμητρα Στεφανίδου, θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Τα Χριστούγεννα της καφέ αρκούδας». Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας, στις 18.00-20.00 μ.μ., ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας και η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα « Παραμυθοτρέχαλοι», παρουσιάζουν την Παιδική Παράσταση «Η χελώνα και ο λαγός αλλιώς», όπου βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου-Παπούδα, από τις εκδόσεις Ελληνοτεχνική.

Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων

Στις 19.00 μ.μ., το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων, συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ του Θεραπευτηρίου, μουσικό φιλανθρωπικό γκαλά, με τιμή εισόδου 3 ευρώ. Τα έσοδα, θα διατεθούν για ψυχαγωγικές και αθλητικές ανάγκες των ατόμων ΑμεΑ του παραρτήματος.

Δημοτικό σχολείο Χωριστής

Σήμερα και αύριο, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής, θα πραγματοποιήσει το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών περιοχών Αριδαίας – Καππαδοκίας- Κρήτης- Χωριστής.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Στην κεντρική σκηνή, στις 10:30-11:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Όταν η παράδοση συναντάει τον λαϊκό πολιτισμό και τους Ραγκουτσάρηδες του Έβρου». Ένα μουσικό-χορευτικό ταξίδι στην παράδοση της Θράκης και της Μακεδονίας μέσα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος». Κάλαντα, παραμύθια, ιστορίες, ήθη, έθιμα, χορός και μουσική πλέκουντο νήμα των Χριστουγέννων. Ακολούθως, στις 11:30-12 μ.μ., ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Λημνιών Ν. Καβάλας, θα μας ταξιδέψει με νησιωτικούς χορούς από Λήμνο και Βόρειο Αιγαίο. Στις 12:00-12:30 μ.μ., το τμήμα παραδοσιακών χορών νέων και εφήβων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών, θα παρουσιάσει χορούς από την Μακεδονία ενώ στη συνέχεια το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσαυγής, θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη. Χοροδιδάσκαλοι: Καραγιάννη Αγλαία – Πελιτάρης Πέτρος. Στη συνέχεια, στις 12:30-13:30 μ.μ., ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας «Ο Άγιος Μώκιος» με χορούς από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης και τα Αρβανιτόφωνα χωριά της Θράκης. Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Μορφωτικό Σύλλογο νέων Κορινού Πιερίας, φιλοξενούμε το παιδικό τμήμα τους με χορούς από την Μαύρη Θάλασσα.

Ακολούθως, στις 13:30-14:30 μ.μ., ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής και οι προσκεκλημένοι του σύλλογοι «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και το «Χορευτικό συγκρότημα δήμου Νεάπολης Συκεών», θα παρουσιάσουν χορούς από Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Στις 14:30-15:00 μ.μ., το Ωδείο «Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου, συναντά το Άστρο των Χριστουγέννων. Έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια του Δωδεκαημέρου με τη Δίφωνη Παιδική Χορωδία του Ωδείου. Διεύθυνση: Γιώργος Μανάκας-Καρίνε Μικογιάν.

Στη συνέχεια, στις 15:00-15:30 μ.μ., η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης «Ορφέας», θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με Μακεδονικούς και Θρακιώτικους χορούς. Χοροδιδάσκαλος: Ανδρέας Μπακιρτζής.

Στις 17:30-18:30 μ.μ., το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, θα παρουσιάσει ένα γιορτινό αφιέρωμα με τίτλο «Παραδοσιακά κάλαντα του Δωδεκαημέρου», με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού. Στις 18:30-19:30 μ.μ., το move it fitness club Drama και η πιο διασκεδαστική ομάδα του, περιμένουν τους επισκέπτες να γυμναστούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με το πιο hot fitness program!

Στις 20:00 μ.μ., ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης, θα μας τραγουδήσει δικά του τραγούδια όπως το «Είμαι Ευτυχισμένος» και «Δεν θέλω να σε ξαναδώ», καθώς και άλλες γνωστές λαϊκές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Πλατεία Ελευθερίας

Στις 11:00-11:30 π.μ., οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας» θα παρουσιάσουν χορούς από την Κύπρο και από τα Νησιά του Αιγαίου. Στη συνέχεια, στις 11:30-12:30 μ.μ., «Το Τρεχαντηράκι», οι παιδικές χορευτικές ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας.

Ακολούθως, στις 12:30-13:30 μ.μ., το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας θα παρουσιάσει έθιμα και χορούς του Δωδεκαημέρου από την περιοχή της Θράκης και των ντόπιων χωριών του Ν. Δράμας.

Στις 13:30-14:00 μ.μ., ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης Δράμας, θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ακολούθως, στις 14:00-14:30 μ.μ., ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδριανής Δράμας, παρουσιάζει «Χορούς της Πατρίδας μας». Στις 19:00-20:00 μ.μ., ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς» με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του μας μεταφέρουν με τους ποντιακούς χορούς σε περιοχές του αλησμόνητου Πόντου υπό την καθοδήγηση της κα. Σαλώμης Μιχαηλίδου.

Παράλληλη Εκδήλωση

Στο Γήπεδο Κραχτίδη, στις 11:00- 16:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ από τον Α.Σ. Γαία Δράμας.

Κεντρικοί δρόμοι

Στις 12:00-13:00 μ.μ., οι Fasarioso έτοιμοι και πάλι να κλέψουν την παράσταση και να ξεσηκώσουν τα πλήθη, κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της Δράμας παρέα με τα ξωτικά.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Στις 18:00-20:00 μ.μ., ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας και η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Παραμυθοτρέχαλοι»,παρουσιάζουν την Παιδική Διαδραστική Παράσταση «Η χαμένη χαρά της Θυμιώς» όπου βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου- Παπούδα, από τις εκδόσεις Ελληνοτεχνική.

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας

Στις 18:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία», που συνδιοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Δράμας με τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας.

Δημοτικό σχολείο Χωριστής

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής πραγματοποιεί το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών περιοχών Αριδαίας- Καππαδοκίας- Κρήτης- Χωριστής.