Home > Πρώτο Θέμα > Ποιοι φέρονται ως υποψήφιοι βουλευτές στη Δράμα…-Ξεσκονίζοντας τις … προεκλογικές κάλπες

Ποιοι φέρονται ως υποψήφιοι βουλευτές στη Δράμα…-Ξεσκονίζοντας τις … προεκλογικές κάλπες

Ξεσκονίζοντας τις … προεκλογικές κάλπες!

Ποιοι φέρονται ως υποψήφιοι

βουλευτές στη Δράμα…

Τα ονόματα που ακούγονται και ποιοι

συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές του 2019

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΟΤΕ θα γίνουν οι εκλογές; Από τα πλέον κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Και αυτό, γιατί από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Ελλάδα γνώρισε τις οικουμενικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας και για πρώτη φορά συγκυβέρνηση δυο κομμάτων.

Κατ’ ουσίαν, κυβερνήσεις ανάγκης για να περάσει η χώρα από τις οικονομικές Συμπληγάδες Πέτρες και να μπορέσει να βγει αλώβητη από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που την έπληξε. Σε άλλα χρόνια, θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη, ευτυχώς όμως, παρ’ όλες τις δυσκολίες, βγαίνουμε από την μεγαλύτερη … στενωπό!

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιμένει να πάει μέχρι τέλους την κυβερνητική της θητεία. Τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2023.  Φυσικά, αρκετοί είναι εκείνοι που το αμφισβητούν, ακόμα και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία λίγο – πολύ ανακοινώνουν τις υποψηφιότητές τους.

Η συζήτηση για τις επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, είναι πλέον καθημερινή. Ακόμα και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ακούραστα ότι αυτές θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους, εντούτοις ο ίδιος αφήνει πάντα ανοικτά ενδεχόμενα.

Εκείνο που έχει σημασία σ’ αυτό το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι, είναι ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου. Γιατί οι εκλογές παραμένουν ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά παιχνίδια και εδώ φυσικά μετράνε οι κινήσεις να βγεις μπροστά. Ορισμένοι μιλάνε ακόμα και για τις 2 Οκτωβρίου, πιστεύοντας ότι είναι μια καλή ημερομηνία, μιας και θα έχει μόλις προϋπάρξει το καλύτερο «προεκλογικό μπαλκόνι» για τον πρωθυπουργό, τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι υποψηφιότητες στη Δράμα

Σε γενικό επίπεδο πάντως, η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και τα ονόματα των υποψηφίων έχουν ήδη ξεκινήσει να ακούγονται. Και τι γίνεται στη Δράμα; Ποιοι ακούγονται; Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στα τελικά ψηφοδέλτιο των κομμάτων που εκλέγουν βουλευτές στο Νομό Δράμας, είναι οι νυν βουλευτές. Όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος από τη Νέα Δημοκρατίας, ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κα. Χαρά Κεφαλίδου από τον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όλα τα άλλα ονόματα, είναι προς συζήτηση. Ακόμα και αν κάποιος, επιθυμεί διακαώς να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια, η τελική απόφαση δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από το ίδιο το κόμμα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι, τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι οριστικά και ότι όλα τα παρακάτω ονόματα, είναι αυτά που βγαίνουν μέσα από το σχετικό ρεπορτάζ. Δεν προκαταβάλουμε τίποτα απολύτως και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από τα κόμματα, προς αποφυγήν των όποιων παρεξηγήσεων.

Στη Νέα Δημοκρατία

Έτσι λοιπόν, από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σαφώς θα συμπεριλαμβάνεται ο νυν βουλευτής κ. Μπλούχος, ενώ τα «υποψήφια» ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι του πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του νυν αντιδημάρχου Δήμου Δράμας κ. Μιχάλη Τάσσου, ενώ ακούγεται και το όνομα του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη.

Όσον αφορά το ζήτημα των γυναικών, ακούγεται η κα. Νικολέτα Εμμανουηλίδου, δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Δοξάτου. Αν και υποτίθεται ότι ένα ψηφοδέλτιο θα πρέπει τοπικά να απαρτίζεται σε ποσοστό 40% από γυναίκες, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν και δύο γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, είναι δύσκολο να βρεθούν δύο γυναίκες. Αν μείνει μόνο η κα. Εμμανουηλίδου και δεν αλλάξει κάτι άλλο, τότε το ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να κλείσει με τα πέντε προαναφερόμενα άτομα.

Ένα ακόμα γυναικεία όνομα που ακούγεται στα πηγαδάκια, είναι αυτό της κας. Δαμιανού, κόρης του πρώην βουλευτή Δράμας κ. Θεόδωρου Δαμιανού, ο οποίος είχε χρηματίσει μάλιστα και υπουργός παλαιότερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι, στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο του 2019, υποψήφιοι ήταν ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο κ. Παναγιώτης Μάγγαλος, η κα. Θεοδώρα (Ντόρα) Τουφεκτσή και η κα. Παναγιώτα Τσιαμούρα. Τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Αν αυτή η αναλογία τηρηθεί και στις επόμενες εκλογές, αυτό σημαίνει ότι ένας από τους κυρίους θα μείνει εκτός ψηφοδελτίου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Δράμα, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει σαφώς ο νυν βουλευτής κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Και σύμφωνα με ένα πρώτο ρεπορτάζ, σίγουρα θα συμμετέχει και ο πρώην βουλευτής του κόμματος κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, που είναι ο πρώτος βουλευτής που εξέλεξε στο Νομό Δράμας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα άλλα σίγουρα ονόματα δεν ακούγονται, παρά μόνο φημολογείται ότι μπορεί να είναι υποψήφια η κα. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, από τα Κύργια, η οποία ήταν στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο. Τα τρία αυτά ονόματα, ήταν και στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο, ενώ αυτή την ώρα δεν ακούγονται κάποιοι άλλοι.

Υπενθυμίζουμε απλά, ότι, στο ψηφοδέλτιο του 2019 συμμετείχαν η κα. Δήμητρα Παγκαλίδου και ο κ. Κυριαζής Παρασχίδης.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μέχρι τώρα, παρατηρούμε ότι και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν δύο γυναίκες και τρεις άντρες όπως επίσης και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, το σίγουρο όνομα είναι η νυν βουλευτής κα. Χαρά Κεφαλίδου και όπως φαίνεται ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019.

Ακόμα, ακούγεται το όνομα του κ. Δαμιανού Καγγελίδη, καθώς και το όνομα του κ. Γιάννη Παπουτσή, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν και στο ψηφοδέλτιο του 2019. Όσον αφορά τη δεύτερη γυναίκα του ψηφοδελτίου, θα μπορούσε να είναι η κα. Χρυσάνθη Χαρίσκου, η οποία επίσης συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του 2019.