Home > Αρθρα > Πολιτική απειλών, εκβιασμών και ωμής βίας Γραφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Πολιτική απειλών, εκβιασμών και ωμής βίας Γραφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 Πολιτική απειλών, εκβιασμών και ωμής βίας

 Γραφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής έχουν οργανώσει στο έδαφος του κράτους των Σκοπίων μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις. Πρώτα φρόντισαν να δημιουργήσουν αντιπυραυλική ασπίδα στα ανατολικά ευρωπαϊκά κράτη ως άμυνα και φόβητρο κατά της Ρωσσίας. Έπειτα ήρθε η σειρά τής Ουκρανίας. Πρόθεσή τους ήταν η δημιουργία αντιρωσσικών  αισθημάτων τού ουκρανικού λαού και εν συνεχεία η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσσοι αντιλήφθηκαν αμέσως τα σχέδια των ΗΠΑ και με μια απροσδόκητη κίνηση προσάρτησαν την Κριμαία στην Ρωσσική Ομοσπονδία, για να μπορούν να ελέγχουν τα παραευξείνια κράτη. Αντέδρασαν οι Δυτικοί Σύμμαχοι, αλλά ο Πούτιν δεν συγκινήθηκε. Τώρα ήρθε η σειρά των Βαλκανίων. Έχουν βέβαια την στρατιωτική βάση στην FYROM ή ΠΓΔΜ, αλλά δεν τους αρκεί. Εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούν να την εντάξουν στην συμμαχία τού ΝΑΤΟ. Ο τότε πρωθυπουργός τής Ελλάδας αντέδρασε και πρόβαλε Veto (αρνησικυρία) λόγω του ψευδωνύμου και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων κατά της Μακεδονίας. Προφανώς δεν φανταζόταν ότι με το veto υπέγραψε την καταδίκη του. Είναι γνωστό ότι σώθηκε από την έγκαιρη πληροφορία των Ρώσσων ότι κινδύνευε να δολοφονηθεί.

Η ιστορία τώρα επαναλαμβάνεται χωρίς τον κίνδυνο δολοφονίας τού σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος δεν λέει ποτέ όχι στους ισχυρούς. Φαντάζομαι κάπως έτσι τον διάλογο: Φίλε Αλέξη, επιθυμία μας είναι να εντάξουμε στο ΝΑΤΟ την FYROM, αλλά ξέρουμε ότι οι Έλληνες αντιδρούν λόγω της ονομασίας αυτού του ακίνδυνου κρατιδίου. Εσύ τι λες, θα δεχθείς μια σύνθετη ονομασία τής «Μακεδονίας» με γεωγραφικό προσδιορισμό, για να μη στενοχωρήσουμε τον κύριο Ζάεφ; Ξέρεις τι έπαθαν ο Καραμανλής και ο Γκρούεφσκι λόγω του εθνικισμού τους. Υποθέτω ότι ο κ. Τσίπρας απάντησε: Αγαπητέ Ντόναλντ, αν πω ναι, κινδυνεύω να χάσω για πάντα την πρωθυπουργία και αν πω όχι, κινδυνεύω από την CIA. Τι να κάνω; Και ο Αμερικανός τού είπε: Αλέξη, από την CIA κινδυνεύεις λιγότερο αν πεις όχι, κινδυνεύει όμως περισσότερο η χώρα σου. Μην ξεχνάς ότι δίπλα σας βρίσκεται η  Τουρκία, που σας προκαλεί συνεχώς, σχεδόν κάθε μέρα. Δεν αποκλείεται επομένως ένας σύντομος ελληνοτουρκικός πόλεμος και η απώλεια μερικών νησιών σας. Λοιπόν ποια είναι η απόφασή σου; Και ο Τσίπρας απάντησε: Εντάξει, Ντόναλντ, θα κάνω ό,τι επιθυμεί η μεγάλη φίλη μας, η Αμερική. Έτσι έληξε το θέμα των Σκοπίων και σήμερα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΔΗΜΑΡ, όλοι δέχονται την σύνθετη ονομασία, κάποιοι για να μη χάσουν την εξουσία και άλλοι επειδή ελπίζουν να την αποκτήσουν.

Μόνο κάποιοι ανίατοι πατριώτες, αλλά μη ρεαλιστές, αρνούνται να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων. Η Χρυσή Αυγή αρνείται λόγω σκληρής εθνικιστικής και φασιστικής ιδεολογίας, η Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης), επειδή δεν ελπίζει να κερδίσει ποτέ την εξουσία, η Εκκλησία επειδή παραδοσιακά ταυτίζει την θρησκεία με την πατρίδα και ο μεγάλος μουσουργός μας Μίκης Θεοδωράκης επειδή αγαπάει την Ελλάδα, παρότι αριστερός αλλά όχι διεθνιστής. Άλλωστε ο πατριωτισμός για τους εχέφρονες δεν έχει καμμιά σχέση με την πολιτική ιδεολογία και την θρησκεία.

Ο Τραμπ μετά τον Τσίπρα είπε στον Ζάεφ: Ζόραν, εσύ τι λες; Ήδη ο προκάτοχός σου μας επέτρεψε να εγκαταστήσουμε στην χώρα σας μια μεγάλη στρατιωτική βάση, αλλά δεν συμφωνούσε να τροποποιήσει το όνομα του κράτους σας. Εμείς όμως θέλουμε να το κάνουμε μέλος τού ΝΑΤΟ, για να μην κινδυνεύει από τους γείτονές σας και κυρίως από τους Αλβανούς. Θα συμβιβαστείς με την Ελλάδα και θα δεχθείς το σύνθετο όνομα της χώρας σου, για να μη γκρινιάζουν οι Έλληνες; Τι να κάνει ο φουκαράς ο Ζάεφ! Ακούγοντας ότι κινδυνεύει από τους Αλβανούς και αντιλαμβανόμενος ότι τα λόγια τού Τραμπ έκρυβαν μια έμμεση απειλή, είπε: Εντάξει, αφεντικό, δέχομαι, συμφωνώ με όσα είπες. Το πρόβλημά μου είναι πώς θα πείσω τους δικούς μου, τους Σλάβους, που πιστεύουν ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Εβδομήντα πέντε χρόνια μάς λένε κάθε μέρα ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εμείς οι νεότεροι το πιστέψαμε. Πώς να αλλάξουμε τώρα και να παραιτηθούμε από ένα τόσο ένδοξο όνομα; Πάντως σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην επιθυμία τής μεγάλης και δυνατής χώρας σου. Και ο Τραμπ είπε τις τελευταίες του φράσεις: Μα, αγαπητέ Ζόραν, το μισό όνομά σας θα είναι πάλι Μακεδονία. Δεν σας το είπε αυτό ο Αμερικανοεβραίος Νίμιτς;

Έδωσαν τα χέρια και η συμφωνία έκλεισε. Οι Αμερικανοί, όταν θέλουν να επιτύχουν κάτι, το επιτυγχάνουν με τα δολλάρια, με τις απειλές ή με τα όπλα. Στόχος τους είναι η παγκόσμια επικράτηση. Αλλά υπάρχουν στον Κόσμο και οι μεγάλοι αντίπαλοί τους. Πρώτα ήταν μόνον η Ρωσσία, τώρα είναι και η Κίνα και συνεχώς ξεφυτρώνουν και άλλοι φιλόδοξοι. Βέβαια αυτή που τους κάθεται στο στομάχι είναι η απέραντη Ρωσσία με το άφθονο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό και τους πολύτιμους λίθους. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα τού κόσμου με τον αμέτρητο πλούτο. Πώς να μη θέλουν να την στριμώξουν και να οικειοποιηθούν τον πλούτο της! Όμως οι Αμερικανοί ξέχασαν, φαίνεται, ότι εκεί έφαγε το κεφάλι του ο Μέγας Ναπολέων, εκεί καταστράφηκε ο  σιδηρόφρακτος στρατός τού Χίτλερ. Λέτε τελικά το ίδιο να πάθουν και οι ΗΠΑ; Το συμπέρασμα είναι προφανές: Ο πλούτος, η δόξα και η εξουσία συνήθως μωραίνει τους ανθρώπους. Οι εξαιρέσεις είναι δυστυχώς ελάχιστες.

Εμείς οι «μικροί» γινόμαστε όργανα των «μεγάλων». Επίσης είναι φανερό ότι στη ζωή ισχύει εδώ και χιλιάδες χρόνια η ρήση τού Ηράκλειτου: «Πόλεμος πάντων πατήρ». Το έχω γράψει επανειλημμένως στα κείμενά μου: Αν έχεις δύναμη, έχεις δίκαιο. Κρίμα στον άνθρωπο, που θεωρεί τον εαυτό του λογικό ον!

 

Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος