Home > νέα > Πολλά παράπονα για την καθαριότητα στη λαϊκή αγορά της οδού Χελμού Στασιμότητα σε όλα τα μέτωπα για τις δύο λαϊκές αγορές στο Δ. Δράμας

Πολλά παράπονα για την καθαριότητα στη λαϊκή αγορά της οδού Χελμού Στασιμότητα σε όλα τα μέτωπα για τις δύο λαϊκές αγορές στο Δ. Δράμας

Πολλά παράπονα για την καθαριότητα

στη λαϊκή αγορά της οδού Χελμού

Στασιμότητα σε όλα τα μέτωπα για τις δύο λαϊκές αγορές στο Δ. Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της λαϊκής αγοράς του Δήμου Δράμας, έχει μπει σε μια νέα φάση εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων που ορίζονται από την πανδημία. Λόγω των μέτρων αυτών, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να διασπάσει τη συνοχή που είχε επί της οδού 19ης Μαΐου, και να μεταφέρει μέρος αυτής επί της οδού Χελμού, στην περιοχή της ανάπλασης.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, όπου έπρεπε να τηρηθούν πλέον οι αποστάσεις των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων των εκθετών, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει και στην ολική μεταφορά της λαϊκής στην οδό Χελμού ή στη μερική διαίρεσή της.

Μέσα στο 2020, το ζήτημα συζητήθηκε και υπήρξαν αρκετές ενστάσεις κυρίως από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, αλλά και από μέρος των εκθετών, είτε παραγωγών αγροτικών προϊόντων, είτε εμπόρων μικροπωλητών ένδυσης και υπόδησης και άλλων βιομηχανικών ειδών.

EFRAIMIDHS GIANNHS

Η διαδικασία αυτή παραμένει στη μέση προς το παρόν. Σε επικοινωνία που είχε χθες ο «Πρωινός Τύπος» με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Δράμας κ. Εφραιμίδη, μαθαίνουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει στασιμότητα στο ζήτημα αυτό: «Αυτή την ώρα έχουμε να τηρήσουμε το πρωτόκολλο των υγειονομικών δεδομένων, με τις δύο λαϊκές αγορές. Κάνουμε την ανάπτυξη όπως ορίζει ο νόμος, έχουμε τα τμήματα ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας ανά τακτικά διαστήματα και στις δύο λαϊκές αγορές».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «μέχρι στιγμής πάμε γενικά καλά, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και θεωρώ ότι έτσι θα πάμε, τουλάχιστον για όσο διάστημα παραμείνουν ακόμα ανοικτές οι λαϊκές».

Όσον αφορά το ζήτημα της διευθέτησης της μόνιμης πλέον μεταφοράς της λαϊκής στην οδό Χελμού, ο κ. Εφραιμίδης επισημαίνει ότι «ναι μεν εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι όταν βρισκόμαστε σ’ αυτούς τους περιορισμούς τουλάχιστον».

Ζητήματα καθαριότητας

Ένα από τα ζητήματα που υφίστανται πάντως το τελευταίο διάστημα και πάλι, είναι το ζήτημα της καθαριότητας. Προβλήματα σ’ αυτόν τον τομέα υπήρξαν με την αρχική έναρξη στην οδό Χελμού, στη συνέχεια διορθώθηκε κάπως, κυρίως όταν υπήρξαν τα μέτρα της αυστηρής καραντίνας, ενώ με το άνοιγμα, εμφανίστηκε και πάλι το σχετικό φαινόμενο.

Ένα ζήτημα αφορά στο ότι, πολλοί είναι εκείνοι που παρκάρουν κυρίως στους γύρω δρόμους, σε σημείο να κλείνουν τη διέλευση για άλλα οχήματα αλλά ακόμα και για πεζούς. Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στις κάθετες προς την Χελμού, δρόμους.

KYRIAKIDIS

Το ζήτημα της καθαριότητας όμως είναι από τα σπουδαιότερα. Κάνοντας την σχετική διαπίστωση προ τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δράμας κ. Κυριακίδη, επιβεβαιώνει αυτή την άσχημη κατάσταση και επισημαίνει ότι, «είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα έχουμε και πάλι πρόβλημα. Ο κανονισμός της λαϊκής αγοράς, λέει πως οι εκθέτες θα πρέπει φεύγοντας να καθαρίζουν τα πάντα και να μην αφήνουν πεταμένα σκουπίδια φεύγοντας. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε κάνει μια ενημέρωση μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών με ένα φυλλάδιο, τόσο για το θέμα της καθαριότητας, όσο και για το θέμα του ωραρίου. Υπήρξε μια συμμόρφωση, αλλά τώρα και πάλι έχουμε τα ίδια φαινόμενα».

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά παράπονα από τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή για διάφορους λόγους, είτε κατοικούν εκεί. Όπως λέει ο κ. Κυριακίδης, «με το πέρας της λαϊκής αγοράς, μπαίνει συνεργείο 10 ατόμων περίπου της υπηρεσίας Καθαριότητας και καθαρίζει όλη την περιοχή. Καθαρίζουμε καλά μεν, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου».

Ο κ. Κυριακίδης επισημαίνει ότι «χρειάζεται ένα νέο ταρακούνημα, ενώ θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των προστίμων». Αναφερόμενος σ’ αυτό, μας λέει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν δύο πρόστιμα των 150 ευρώ, για μπάζα που έριξαν κάποιοι στην περιοχή της Καλλιφύτου.

Ο κ. Κυριακίδης επισημαίνει ακόμα ότι, «ένα πρόβλημα είναι το ζήτημα του ωραρίου. Ο κανονισμός ορίζει ότι στις 3 το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν φύγει όλοι οι εκθέτες από το χώρο, να μην υπάρχει κανένας εκεί και όχι να ξεκινάνε να μαζεύουν στις 3. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορούν να μπουν οι υπάλληλοι της καθαριότητας και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Έγιναν σχετικές επισημάνσεις σ’ αυτό το θέμα και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες όλα θα πάνε καλύτερα».