Home > Αρθρα > Πώς μπορεί να ανατραπεί η συμφωνία των Πρεσπών Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Πώς μπορεί να ανατραπεί η συμφωνία των Πρεσπών Γράφει ο Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Πώς μπορεί να ανατραπεί η συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει ο   Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Σε μια μάχη δύο αντιπάλων νικάει πάντα ο ισχυρότερος. Η νίκη εξαρτάται από τον συσχετισμό των εκατέρωθεν δυνάμεων. Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αντίπαλοι είναι από την μια μεριά ο ελληνικός λαός σε ποσοστό τουλάχιστον 80% και από την άλλη το διεθνιστικό κόμμα τού ΣΥΡΙΖΑ και οι λάτρες τής καρέκλας. Ο λαός που αντιδρά υπερβαίνει τα 8.000.000 και οι σλαβόφιλοι διεθνιστές είναι 150 και κάτι. Αν τους φτύσει ο λαός, όλοι αυτοί οι ανθέλληνες θα πνιγούν στο σάλιο του. Και όμως η Συμφωνία θα έλθει στην Ελληνική Βουλή προς κύρωση. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνώντες δεν λογαριάζουν την θέληση του λαού· τους ενδιαφέρει μόνον η ικανοποίηση της Μέρκελ, του Τραμπ και του Ζάεφ!

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειονότητα του λαού δεν συμφωνεί με την παραχώρηση στους Σκοπιανούς τού ονόματος της Μακεδονίας και των παραγώγων αυτής λέξεων, γι’ αυτό και δεν τολμούν να κάνουν δημοψήφισμα. Παρ’ όλα αυτά αποφάσισαν – παρά την θέληση του λαού- να χαρίσουν στους Νοτιοσλάβους το όνομα της Μακεδονίας, της γλώσσας και της εθνικότητας. Αυτοί που μιλούν συνεχώς για δημοκρατία γράφουν τον λαό στα υποδήματά τους. Μήπως αγαπούν περισσότερο τους Σκοπιανούς από τους Έλληνες; Τι να σκεφτώ, όταν με τις πράξεις τους δίνουν χαρά στους Σκοπιανούς και προκαλούν λύπη και οργή στους Έλληνες!

Τι πρέπει  λοιπόν να γίνει,  για να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή; Είναι απλό:

1) Κατά την ημέρα τής ψηφοφορίας να οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Ελλήνων πατριωτών σε όλες τις πόλεις τής Ελλάδας. Στην Αθήνα και γύρω από την Βουλή 2.000.000 Αθηναίοι με εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές σημαίες. Στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους 1.000.000 Θεσσαλονικείς. Και σε όλες τις πόλεις τής Ελλάδας από 10.000 έως 100.000 άνθρωποι αναλόγως του πληθυσμού εκάστης.

2) Να καταρτισθούν κατάλογοι των ψηφισάντων ΝΑΙ στην Συμφωνία βουλευτών και εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ και να τοιχοκολληθούν σε κεντρικά σημεία των πόλεων, για να μάθουν οι πολίτες ποιοι βουλευτές είναι πατριώτες και ποιοι ταπείνωσαν και εξόργισαν τους Έλληνες.

Αν ληφθούν αυτά τα μέτρα, είναι βέβαιο ότι ο κάθε βουλευτής θα το ξανασκεφθεί το θέμα και δύσκολα θα αποφασίσει να δώσει θετική  ψήφο στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν βέβαια και οι εθνικώς πωρωμένοι που θα ψηφίσουν ΝΑΙ, αλλά αυτοί – νομίζω – είναι πολύ λίγοι. Η δύναμη του λαού είναι ακαταμάχητη.

Αλλά εκτός όλων των άλλων ούτε η Αριθμητική ούτε η Λογική συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει στους Σκοπιανούς και στο πολυεθνικό κρατίδιό τους ελληνικούς τίτλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εκλογές τού 2015 έλαβε 35,46% των ψήφων τού λαού. Είναι λοιπόν λογικό οι 35 Έλληνες να επιβάλουν την θέλησή τους στους 65; Δεν είναι παράλογο; Επίσης η κυβέρνηση λέει ότι η Συμφωνία μπορεί να κυρωθεί με 151 ψήφους, δηλαδή με το 50% + 1. Δηλαδή με πλειοψηφία ενός βουλευτή θα παραδώσουμε την ψυχή μας στους Σλάβους;!

Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι αγαπητοί Συνέλληνες ούτε θεωρώ τον εαυτό μου άξιο να τους συμβουλέψω. Πάντως εγώ αν συμβεί το απευκταίο και κυρωθεί η Συμφωνία από κάποιους απάτριδες, την ίδια μέρα θα διακόψω κάθε σχέση με τους σλαβόφιλους διεθνιστές και κάθε επαφή, έστω και τυπική. Και φυσικά δεν θα τους ψηφίσω ποτέ σε επόμενες εκλογές, αν τυχόν είναι και πάλι υποψήφιοι βουλευτές. Δεν θα τους ψηφίσω ποτέ, για να μην έχουν την δυνατότητα πλέον να βλάπτουν την Ελλάδα.