Home > νέα > Πρεμιέρα για «Τα Λιοντάρια του Πολέμου»- Σήμερα η πρώτη παράσταση από τη θεατρική ομάδα της DramArt

Πρεμιέρα για «Τα Λιοντάρια του Πολέμου»- Σήμερα η πρώτη παράσταση από τη θεατρική ομάδα της DramArt

Σήμερα η πρώτη παράσταση από τη θεατρική ομάδα της DramArt

Πρεμιέρα για «Τα Λιοντάρια του Πολέμου»

Αμφιθέατρο Διοικητηρίου

16, 17 και 18 Δεκεμβρίου

– Χορηγός επικοινωνίας «Π.Τ.»

 

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ κάνει σήμερα με το πρώτο της έργο, η θεατρική ομάδα DramArt, «Τα Λιοντάρια του Πολέμου». Πρόκειται για μια διασκευή εμπνευσμένη από το κόμικ των Brian Vaughan & Niko Henrichon «Τα Λιοντάρια της Βαγδάτης» και τη θεατρική διασκευή του έργου των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη, «Λιοντάρι», επέλεξε να συστηθεί στο κοινό της Δράμας η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της πόλης μας DramArt.

Η ώρα της παράστασης είναι στις 20.00 κάθε βράδυ και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ.

Το έργο βασίζεται στην πραγματική ιστορία των λιονταριών της Βαγδάτης, τα οποία δραπέτευσαν εξαιτίας του βομβαρδισμού του ζωολογικού κήπου στις 22 Απριλίου του 2003 όπου τελικά θανατώθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες κατά την περιπλάνησή τους στην περιοχή.

Στο έργο θίγονται διαχρονικά ζητήματα όπως η επιβίωση εν καιρώ πολέμου, η αναζήτηση της ελευθερίας και των ορίων της, ο φόβος της νέας πραγματικότητας. Οι ήρωες της ιστορίας νοσταλγούν τη χαμένη τους πατρίδα ενώ ταυτόχρονα τους εφησυχάζει η ασφάλεια του οικείου. Η ανάγκη τους για επιβίωση έρχεται σε σύγκρουση με την υπερηφάνεια και τις ηθικές τους επιλογές. Στη προσπάθεια αυτή, οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών τους δοκιμάζονται και δημιουργούν εκ νέου ισχυρούς δεσμούς, καταδεικνύοντας περίτρανα το αίσθημα του ανήκειν, της ομάδας, της αγέλης.

Τελικά, τι σημαίνει Ελευθερία; Ποια είναι τα όρια των επιλογών μας; Γιατί δεν πρέπει ποτέ, να απομακρύνεσαι από την αγέλη σου;

Ποια είναι όμως η θεατρική ομάδα DramArt που επιδιώκει να προσφέρει πλούσια πολιτισμική τροφή στο ούτως ή άλλως θεατρόφιλο κοινό της Δράμας; Η ομάδα DramArt είναι νεοσύστατη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, με έδρα την πόλη μας. Δανείζεται το όνομά της από την γεννετήρια πόλη της συμβολίζοντας επιπλέον το δράμα (drama) του θεάτρου και της υποκριτικής, σε συνδυασμό με τον γενικότερο όρο των τεχνών (Art) πλαισιώνοντας έτσι μελλοντικές ιδέες και δράσεις.

Απαρτίζεται από καταρτισμένα μέλη με καλλιτεχνικό υπόβαθρο, αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, με ανάγκη για καλλιτεχνική διερεύνηση.

Οι συντελεστές της παράστασης και μέλη της DramArt είναι οι εξής: Ξένια Πετμεζά (σύλληψη ιδέας), Ξένια Πετμεζά και Μαίρη Κούστα (Επιμέλεια Project), Ξένια Πετμεζά (Σκηνοθετική Επιμέλεια), Μαίρη Κούστα, Γιώργος Μαυρίδης, Αναστασία Ντινάκη και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου (Ηθοποιοί).

Η ομάδα DramArt με την αγάπη της για τις τέχνες και τη σχετική της εκπαίδευση, την εμπειρία και τις δυνατότητές της, νιώθει χρέος να συνδράμει στην αναβάθμιση της πολιτισμικής διαδρομής στην πόλη της, τη Δράμα. Στόχος της είναι να δημιουργηθεί ένα δημιουργικά ανοιχτό πλαίσιο προς τους Δραμινούς που θα επιτρέπει να συναντιέται σταθερά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οργανώνοντας: θεατρικές και μουσικές παραγωγές, διαδραστικά σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις που θα αφορούν και θα προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό εν γένει, θεατρικά εργαστήρια με μορφή workshops για μικρούς και μεγάλους, συνδημιουργώντας εν καιρώ νέους κώδικες επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από την επαφή τους με την θεατρική τέχνη, δημιουργία χώρου θεάτρου για την φιλοξενία καλλιτεχνικών ομάδων και παραγωγών.