Home > νέα > Προκήρυξη 7 θέσεων για το Νοσοκομείο Δράμας σε Παθολογικό, Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Βιοπαθολογικό, Μαιευτική και ΜΕΘ

Προκήρυξη 7 θέσεων για το Νοσοκομείο Δράμας σε Παθολογικό, Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Βιοπαθολογικό, Μαιευτική και ΜΕΘ

Εκδόθηκε από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

Προκήρυξη 7 θέσεων για το Νοσοκομείο

Δράμας σε Παθολογικό, Καρδιολογικό,

Χειρουργικό, Βιοπαθολογικό, Μαιευτική και ΜΕΘ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Δράμας, καθώς παρουσιάζει σημαντική υποστελέχωση, κυρίως σε καίριες θέσεις ιατρών στις κλινικές και δη στην Παθολογική Κλινική.

Το τελευταία διάστημα, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, η Παθολογική Κλινική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης, έλλειψης Ειδικών Παθολόγων. Πρόσφατα, μία Ειδική Παθολόγος δήλωσε παραίτηση, ενώ ένας ακόμα αναμένεται να αποχωρήσει συνταξιοδοτούμενος το καλοκαίρι. Αυτή την ώρα, σημαντική βοήθεια προσφέρουν πέντε Γενικοί Ιατροί, οι οποίοι όμως στις καθημερινές εφημερίες παραμένουν χωρίς Ειδικό Παθολόγο μπροστά σε ανάλογο περιστατικό. Υπάρχει μάλιστα και σχετική καταγγελία από Γενικό ιατρό προς τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ. (Μπορείτε να δείτε και σχετικά δημοσιεύματα στον «Π.Τ.» της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης (7 και 8 Μαρτίου).

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ με σχετική ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας μιλάει για «επισφαλή λειτουργία» της Παθολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας.

Προκήρυξη 7 νέων θέσεων ιατρών στο ΓΝ Δράμας

Στο μεταξύ, όπως χθες ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, στις 8 Μαρτίου εκδόθηκε από την 4η ΥΠΕ, προκήρυξη για την πρόσληψη 7 ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν συγκεκριμένες θέσεις.

Οι θέσεις αυτές αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:

  1. Ένα άτομο Επιμελητή Β΄, Μαιευτικής και Γυναικολογίας για το Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα.
  2. Ένα άτομο Διευθυντή, Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής Ιατρικής, για το Βιοπαθολογικό Τμήμα.
  3. Ένα άτομο, Επιμελητή Β΄, Παιδιατρικής για το Παιδιατρικό Τμήμα.
  4. Ένα άτομο, Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας για το Καρδιολογικό Τμήμα.
  5. Ένα άτομο, Επιμελητή Β΄ Χειρουργικής, για το Χειρουργικό Τμήμα.
  6. Ένα άτομο, Διευθυντή, Εσωτερικής Παθολογίας, για το Παθολογικό Τμήμα.
  7. Ένα άτομο, Επιμελητή Β΄, Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε ανακοίνωσή της, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, εκφράζει την ικανοποίησή της για την προκήρυξη και ευχαριστεί «για την αγαστή συνεργασία την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης , τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Τσαλικάκη Δημήτριο για την επιμονή και την υπομονή του, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας,  τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια κα Μίνα Γκάγκα και τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο για την θετική εξέλιξη, που στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού Δράμας».

Οι άγονες προκηρύξεις

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, ορισμένες από τις προκηρύξεις του Νοσοκομείου Δράμας για κάλυψη θέσεων, βγαίνουν άγονες. Δεν υπάρχει δηλαδή ενδιαφέρον από ιατρούς να δηλώσουν ότι θέλουν να δουλέψουν στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτή της στελέχωσης της υπό ίδρυση Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο. Η 4η ΥΠΕ μπορεί να εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη θέση Ογκολόγου ιατρού, παρ’ όλα αυτά παραμένει ανοικτή, χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

Το πρόβλημα ομολόγησε μάλιστα πρόσφατα με απάντησή της και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα. Γκάγκα, η οποία παραδέχθηκε την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς όμως να δίνει κάποια λύση στο θέμα. Σε σχετική απάντηση μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

[Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ 5054/τ.Β/27-9-2022 δημοσιεύθηκε ο τροποποιημένος οργανισμός του ΓΝ Δράμας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.

Στο νέο οργανισμό και σύμφωνα με τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και το σχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη προβλέφθηκε για πρώτη φορά η λειτουργία διατομεακής Μονάδας Χημειοθεραπείας.

Η πρόβλεψη για Μονάδα Χημειοθεραπείας (και όχι Ογκολογικού τμήματος) έγινε προσμετρώντας σημαντικούς παράγοντες (π.χ. δυνατότητες στελέχωσης ειδικού Ογκολογικού τμήματος), ώστε να σταθεί δυνατή η λειτουργία και όχι να παραμείνει ένα τμήμα ανενεργό στον οργανισμό όπως θα γινόταν με μαθηματική ακρίβεια εάν αντί της Μονάδας είχε προβλεφθεί Ογκολογικό τμήμα.

Σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα έγινε προκήρυξη για τη στελέχωση της εν λόγω Μονάδας και κατατέθηκε μοναδική υποψηφιότητα. Η προκήρυξη απέβη άγονη λόγω του ότι η ιατρός είχε υποβάλει υποψηφιότητα και σε άλλο Νοσοκομείο (συνήθης διαδικασία η υποβολή υποψηφιότητας σε παραπάνω του ενός Νοσοκομεία ), στο οποίο και κατέλαβε τη θέση.]