Home > νέα > Προσφορά από τη ΔΕΔΑ για το Δήμο Δράμας – Η νέα  παιδική χαρά στο Προάστιο Δράμας αποτελεί δράση της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης

Προσφορά από τη ΔΕΔΑ για το Δήμο Δράμας – Η νέα  παιδική χαρά στο Προάστιο Δράμας αποτελεί δράση της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης

Προσφορά από τη ΔΕΔΑ για το Δήμο Δράμας

Η νέα  παιδική χαρά στο Προάστιο

Δράμας αποτελεί δράση

της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης

Δηλώσεις στον «Π.Τ.» του δημάρχου Δράμας, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  της Τρίτης 12 Απριλίου, με την  παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Τσάκα, εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στην περιοχή του Προαστίου Δράμας.

Πρόκειται για μια νέα  παιδική χαρά στην πόλη της Δράμας, η οποία κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΔΑ και προσφέρθηκε ως δωρεά στο Δήμο Δράμας, ως αντιστάθμισμα για τα έργα της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας.

Στα εγκαίνια, μαζί με τον κ. Τσάκα, παραβρέθηκε επίσης ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Καψημάλης, Εφραιμίδης και η κα. Τόλιου-Δάντζερα, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Προαστίου «Οι Αργοναύτες» κ. Κεσαπίδης, o κ.  Κοφαντίδης ως εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής και κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα χαιρετισμό του κ. Κοφαντίδη ως εκπροσώπου των  κατοίκων της περιοχή του  Προαστίου, ευχαριστώντας το δήμαρχο κ.  Μαμσάκο και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Δράμας, λέγοντας ότι το έργο της κατασκευής της νέας παιδικής χαράς έγινε «στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης της ΔΕΔΑ, δίνοντας πολλά χαμόγελα στα παιδιά μας».

Όπως είπε, «όταν έγινε η πρόταση από τη ΔΕΔΑ, αβίαστα είπα γι’ αυτή την περιοχή, γιατί εδώ έχει πάρα πολλά παιδιά, μανάδες που δεν έχουν να πάνε τα παιδιά τους  κάπου και μπορούν να παίξουν οι  μικροί μας φίλοι».

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ  κ. Τσάκας, εξέφρασε τη χαρά του για τη δημιουργία της παιδικής χαράς και τόνισε ότι «εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι δράσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στην ανάπτυξη των περιοχών, να βοηθήσουμε στο ήδη μεγάλο έργο που υλοποιούν οι Δήμοι και ιδιαίτερα ο Δήμος Δράμας».

Ο κ.  Τσάκας  υποσχέθηκε ότι θα  είναι δίπλα στη Δράμα και τόνισε ότι «το έργο στην πόλη της Δράμας εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά με την αμέριστη συνεργασία του Δήμου». Σημείωσε ακόμα ο ίδιος, ότι, «ο επόμενος χειμώνας θα βρει πολλούς Δραμινούς να  καταναλώνουν την πιο φθηνή και φιλικότερη προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας όπως το φυσικό αέριο, ώστε να συμβάλουμε κι εμείς για ένα καλύτερο αύριο».

Δηλώσεις

Με το πέρας της εκδήλωσης και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος  κ. Μαμσάκος σημείωσε  μεταξύ  άλλων ότι «κάνουμε πράξη, το έργο, η  παιδική χαρά στη γειτονιά. Δώσαμε πολλά χαμόγελα στα παιδιά μας, ήταν μια περιοχή που δεν είχε παιδική χαρά».

Όπως είπε, «γίνεται ένα πολύ σοβαρό  έργο στο Δήμο Δράμας με το φυσικό αέριο, είμαστε σε πολύ καλό σημείο, υπάρχει μια άριστη σχέση και με το διευθύνοντα σύμβουλο  και γενικά με όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΔΑ  και πιστεύω ότι  πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν όλες αυτές οι  προϋποθέσεις για φθηνό καύσιμο στις δύσκολες μέρες που περνάμε».

Με τη σειρά του ο κ. Τσάκας, τόνισε: «Μπορεί η έδρα μας να είναι στην Αθήνα, αλλά η ψυχή της  εταιρείας μας είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ υλοποιούμε τα έργα μας, εδώ είναι οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι πελάτες, οπότε δεν νιώθουμε απλά φιλοξενούμενοι, αλλά ότι ερχόμαστε απλά σε μια πολύ αγαπητή  περιοχή.  Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας η εταιρική κοινωνική ευθύνη, κοιτάζουμε να  κάνουμε δράσεις οι οποίες αφορούν πρώτα απ’ όλα τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά».

Όπως τόνισε μάλιστα, «το φυσικό αέριο ήρθε για να μείνει τα επόμενα πολλά χρόνια στη Δράμα, όταν αποκατασταθούν οι ανωμαλίες που παρατηρούνται σήμερα» και υποσχέθηκε ότι θα  βρίσκονται πάντα δίπλα  στην πόλη μας.

Ερωτώμενος από τον «Π.Τ.» για το αν  υπάρχει κάποια άλλη δράση στη Δράμα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, είπε ότι, «μετά από τις δράσεις που υλοποιούμε και εγκαινιάζουμε σήμερα σε όλες τις πόλεις της  Αν. Μακεδονίας – Θράκης, πρόκειται για μια ιστορία με δυναμική κατάσταση. Είμαστε σε επαφές με τους δημάρχους για το  πώς μπορούμε να διευρύνουμε αυτές τις σχέσεις, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς χειροπιαστά τις δημοτικές αρχές».

Επίσης, σε δηλώσεις  του ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Προαστίου «Οι Αργοναύτες» κ.  Κεσαπίδης εξέφρασε τα χαρά του για την παιδική χαρά και τόνισε ότι «στόχος μας είναι να φέρουμε  τη γειτονιά και τα  παιδιά μας, όσο γίνεται πιο κοντά στον πολιτισμό. Έτσι, ο Δήμος Δράμας σήμερα μας έδωσε μια ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας».

Τέλος, σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων και αρμόδιος για τις παιδικές χαρές του Δήμου κ. Καψημάλης, σημείωσε ότι «είναι από τις όμορφες στιγμές η σημερινή. Αυτό που θέλω να τονίσω ότι σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, πραγματοποιούμε πολλές δράσεις, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών με την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου και επίσης θέλουμε όλο αυτό να είναι προς ωφέλεια του δημότη».