Home > νέα > Προσλήψεις 72 ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση και στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας-Δηλώσεις του κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στον «Π.Τ.»

Προσλήψεις 72 ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση και στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας-Δηλώσεις του κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στον «Π.Τ.»

Προσλήψεις 72 ατόμων

με οκτάμηνη σύμβαση και

στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας

Βοηθητικό προσωπικό για καθαριότητα και ελέγχους εμβολιασμένων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ πρόσληψης 72 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, προκειμένου να προσλάβει άμεσα και το δυνατόν γρηγορότερα, βοηθητικό προσωπικό.

Πρόκειται για προσωπικό το οποίο θα κατανεμηθεί σε όλες τις Σχολές και Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), όπως φυσικά και σ’ αυτά της Δράμας, στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Οινολογίας στη Δράμα.

Το προσωπικό θα ασχοληθεί κυρίως με το ζήτημα των ελέγχων εισόδου στα πανεπιστημιακά Τμήματα, για τον έλεγχο εμβολιασμένων και μη, καθώς και με τον τομέα της καθαριότητας.

Όπως εξηγεί μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρος Σαμαράς, όπου περιλαμβάνονται και τα δύο Τμήματα της Δράμας, όσον αφορά την εργολαβία της καθαριότητας αυτή έχει λήξει και έχουν ξεκινήσει νέες διαδικασίες, οι οποίες όμως παίρνουν αρκετό χρόνο.

SAMARA

«Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει να κάνει τον έλεγχο εισόδου φοιτητών και διδασκόντων στα Τμήματα, ενώ επίσης μέχρι τις 11 Οκτωβρίου που έχουμε αποφασίσει να ανοίξουμε, θα πρέπει αυτό το προσωπικό να βρίσκεται στη θέση του. Όπως επίσης και το προσωπικό καθαριότητας, το οποίο συμμετέχει επίσης στη διαδικασία για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας».

«Οπότε σ’ αυτό το ζήτημα», εξηγεί ο κ. Σαμαράς, «επειδή έχει λήξει η εργολαβία της καθαριότητας, ξεκίνησε η διαδικασία η οποία όμως θα καθυστερήσει αρκετά λόγω γραφειοκρατίας. Συνεπώς, αυτό που κάναμε είναι να προχωρήσουμε στην πρόσληψη προσωπικού 72 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ, με οκτάμηνα και αυτή την ώρα η διαδικασία τρέχει και είναι πιο σύντομη. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 11 Οκτωβρίου να προσληφθούν αυτά τα άτομα και να βρίσκονται στις Σχολές γιατί πρόκειται για προσωπικό που θα αναλάβει τον έλεγχο εισόδου φοιτητών και διδασκόντων».

Σημειώνει ακόμα ο κ. Σαμαράς ότι, «έχουμε κάνει μια συζήτηση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, εάν καθυστερήσουν οι διαδικασίες, να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματα έστω και εξ αποστάσεως. Αυτό όμως δεν αποτελεί απόφαση αυτή τη στιγμή παρά μόνο συζήτηση και δεν ξέρουμε αν το επιτρέψει το  Υπουργείο Παιδείας. Οπότε σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε με μαθήματα εξ αποστάσεως και εφόσον ικανοποιηθούν οι παραπάνω προσλήψεις, να πάμε σε δια ζώσης μαθήματα».

Επίσης, υπάρχει και μια άλλη συζήτηση για το ζήτημα των μεγάλων τμημάτων με φοιτητές, για τη διαδικασία της δια ζώσης εκπαίδευσης. «Υπάρχει μια σκέψη, ώστε να προχωρήσουμε σε δια ζώσης εκπαίδευσης στα μικρότερα Τμήματα, ενώ στα μεγαλύτερα Τμήματα να προχωρήσουμε σε μαθήματα εξ αποστάσεως. Πρόκειται για μια υβριδική διδασκαλία, για την οποία το Πανεπιστήμιο Πατρών έβγαλε προ ημερών μια σχετική απόφαση».

Γεγονός είναι πάντως ότι, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα, όπως και στα δύο Τμήματα Δασολογίας και Οινολογίας στη Δράμα του ΔΙΠΑΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν μαθήματα στις 11 Οκτωβρίου. Προς το παρόν και απ’ ό,τι φαίνεται, η κατάσταση είναι ρευστή χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα γίνει εκείνη την ημέρα.

Πέρα απ’ όλα αυτά, η Δράμα μεταξύ άλλων έχει να αντιμετωπίσει και την αρκετά μικρή εισαγωγή νέων φοιτητών στα Τμήματα της πόλης μας. Πράγμα που σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχουμε εξελίξεις όσον αφορά πιθανόν στο ζήτημα επιβίωσης των δύο Τμημάτων. Χωρίς να προεξοφλεί βέβαια εξελίξεις, σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει την αναγκαιότητα παραμονής των δύο πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Δράμα, όσο και την αναγκαιότητα ενίσχυσής τους προκειμένου να παραμείνουν.

Προς το παρόν, όλοι επικεντρώνονται στην έναρξη των μαθημάτων και τον τρόπο που θα γίνεται η είσοδος φοιτητών και διδασκόντων στα Τμήματα, ενώ μόλις όλο αυτό καταλαγιάσει, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την επιβίωση ορισμένων Τμημάτων που είχαν τα χαμηλότερα ιστορικά χαμηλά εισαγωγής νέων φοιτητών.