Home > νέα > Ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξη από τους Δραμινούς ζήτησε η κα. Γεννηματά Περιοδεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Δράμα και Καβάλα

Ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξη από τους Δραμινούς ζήτησε η κα. Γεννηματά Περιοδεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Δράμα και Καβάλα

Περιοδεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Δράμα και Καβάλα

Ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξη από τους Δραμινούς ζήτησε η κα. Γεννηματά

Φ. Γεννηματά: «Γιορτή της Δημοκρατίας η 5η Νοεμβρίου…»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Την Δράμα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε Δράμα και Καβάλα.

Σε καφέ της πόλης μας, υποδέχτηκε την κα. Γεννηματά, η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα. Χαρά Κεφαλίδου, η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΠΑΣΟΚ, κα. Ευγενία Χαρίσκου, καθώς και μέλη και φίλοι του κόμματος.

Την παρουσίαση της κα. Γεννηματά, έκαναν οι κυρίες Κεφαλίδου και Χαρίσκου, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να γίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Ακολούθως, ασκώντας αυστηρή πολιτική στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κα. Γεννηματά τόνισε ότι: «Χάθηκαν 86 δις από την ελληνική οικονομία, 15 δις νέα μέτρα λιτότητας βάρυναν τα ελληνικά νοικοκυριά και η δημόσια περιουσία δόθηκε ενέχυρο για 99 χρόνια. Ανεργία, πλειστηριασμοί ακόμα και στην πρώτη κατοικία, 140.000 συνταξιούχοι περιμένουν επί μήνες να πάρουν την κουτσουρεμένη σύνταξη του κ. Κατρούγκαλου.

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας κάθε φορά που μιλάει μπροστά στο επιλεγμένο του κοινό τα βλέπει όλα μια χαρά, και εξαφανίζει όλα αυτά τα προβλήματα. Δεν δέχεται καμία κριτική και κανέναν έλεγχο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, από το τι έκανε ο κ. Βαρουφάκης και ο ίδιος το 2015 με τα capital controls, και το 3ο και 4ο μνημόνιο , και βέβαια δεν δέχεται καμία διερεύνηση για το πώς χειρίστηκαν τα θέματα της υγείας, για την δράση του συγκυβερνήτη του, του κ. Καμμένου, που αρνήθηκαν εχθές για άλλη μια φορά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

ΝΑΙ

Προτάσεις ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΔΕΘ

Σε αναφορά της για τις προτάσεις του κόμματος τις οποίες ανέπτυξε πρόσφατα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κα. Γεννηματά, μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης. «Περιγράψαμε το πρόβλημα, είπαμε πως θα το λύσουμε. Παρουσιάσαμε οχτώ προτάσεις για να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, τις βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος, και οχτώ προτάσεις για την κοινωνική προστασία», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε η κα. Γεννηματά, δυο είναι οι πυλώνες αυτή τη στιγμή της προσπάθειας του κόμματος, και δεν είναι άλλοι από την παραγωγή πλούτου, και την δίκαιη διανομή του.

«Πρέπει να στηριχθούμε, και στις μεγάλες ξένες επενδύσεις που δυστυχώς αυτή τη στιγμή γυρνάνε την πλάτη στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουμε και να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τώρα στηριχθούν με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και χρηματοδότηση», τόνισε ιδιαίτερα η κα. Γεννηματά.

 

Εκλογές στην Κεντροαριστερά

Παράλληλα, κάλεσμα προς τους πολίτες απηύθυνε η κα. Γεννηματά, ώστε να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου – την οποία χαρακτήρισε «γιορτή της Δημοκρατίας» –  για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Ως υποψήφια και η ίδια η κα. Γεννηματά, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξη από τους Δραμινούς πολίτες, «για να μπορέσουμε ενωμένοι να κάνουμε άλματα προς τα εμπρός, και να κάνουμε ξανά μεγάλη την Κεντροαριστερά με πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

Έπειτα, η κα. Γεννηματά είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης, κ. Άγγελο Λύσσελη, ενώ κατόπιν συνέχισε την περιοδεία της στην Καβάλα.