Home > Χωρίς κατηγορία > Ροτζέριο Μάρτινς «Τίποτα δεν έχει χαθεί, παραμένουμε στο στόχο μας»

Ροτζέριο Μάρτινς «Τίποτα δεν έχει χαθεί, παραμένουμε στο στόχο μας»

Ροτζέριο Μάρτινς

Τίποτα δεν έχει χαθεί, παραμένουμε στο στόχο μας

 

Παίκτη – βαρόμετρο αποτελεί με την εμπειρία του ο Ροτζέριο Μάρτινς για τη φετινή Δόξα Δράμας, του οποίου συνέντευξη φιλοξενεί το περιοδικό της ομάδας. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μέσος ήρθε στην Ελλάδα πριν από 14 χρόνια, για ν’ αγωνιστεί αρχικά στον Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί και μετά έκανε μια αξιοζήλευτη πορεία για να καταλήξει το καλοκαίρι στην Δράμα, προκειμένου να αγωνιστεί στους «μαυραετούς».

-Πως βλέπεις τη μέχρι τώρα πορείας της ομάδας;

«Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη. Θα τη χαρακτήριζα μέτρια, με βάση αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει μέσα στο γήπεδο. Έχουμε χάσει αρκετούς βαθμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε κάτι. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλούς αγώνες. Επίσης είναι σημαντικό να πούμε ότι σαν και εμάς είναι και άλλες ομάδες. Και μάλιστα από αυτές που ξεκίνησαν για να πρωταγωνιστήσουν, αλλά στην πορεία μέχρι τώρα έχασαν βαθμούς σαν και εμάς. Νομίζω ότι είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα. Παιχνίδι με το παιχνίδι συνεχίζουμε».

-Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το ξεκίνημα;

«Η ζημιά έγινε κατά κύριο λόγο στα εντός έδρας παιχνίδια. Σε αυτά έπαιξε καθοριστικό ρόλο μια έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που παρουσίασε η ομάδα και ήταν η βασικότερη αιτία που στοίχησε τους χαμένους βαθμούς. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε όπως έπρεπε μπροστά στον κόσμο μας».

Print
Print

-Η ομάδα παραμένει κοντά στους στόχους της;

«Αναμφισβήτητα δεν έχει χαθεί τίποτε. Πιστεύω ότι η ομάδα παραμένει κοντά στους στόχους της. Αν είναι σοβαρή και καλύτερα συγκεντρωμένη μέσα στους αγώνες τότε δεν έχει να φοβηθεί για κάτι. Όπως είπα υπάρχουν μπροστά πολλά παιχνίδια. Πολύς δρόμος όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους. Εφόσον πάμε καλά είμαστε μέσα. Έχουμε δείξει δείγματα του καλού μας εαυτού. Ενωμένοι παλεύουμε το κάθε παιχνίδι, μαζεύουμε βαθμούς και προχωράμε όλοι μαζί στο στόχο που έθεσε ο πρόεδρος».

-Η εκτίμηση σου  για το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. Ο Ηρακλής είναι από τις ομάδες που ξεκίνησαν να πρωταγωνιστήσουν και στη διαδρομή έχουν χάσει πολλούς βαθμούς. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε τη νίκη και τους βαθμούς, να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να μην  αφήσουμε άλλους χαμένους βαθμούς μέσα στο σπίτι μας, μέσα στην έδρα μας».

-Ο Μάρτινς είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του;

«Ήρθα σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Όταν η ομάδα δεν τα καταφέρνει έχω και εγώ το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Είμαι στους παίκτες που έχουν εμπειρία και πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται. Παιχνίδι με το παιχνίδι και εγώ και οι συμπαίκτες μου θα βελτιωνόμαστε. Κάνουμε όλοι την προσπάθεια μας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλύτερα».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Δράμα και τον κόσμο της;

«Η Δράμα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, με πολύ καλό και φιλόξενο κόσμο, που αγαπάει την ομάδα της, την Δόξα. Τη στηρίζει, είναι κοντά της και βοηθάει. Είμαι τρεις μήνες στην πόλη, μου αρέσει πολύ, περνάμε καλά. Μακάρι να πάνε όλα καλά στην ομάδα και να δώσουμε περισσότερη χαρά στον κόσμο».

-Θα ήταν νωρίς να μιλήσουμε για την περίπτωση του να επιλέξεις να παραμείνεις;

«Σίγουρα είναι νωρίς. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το τι θα γίνει μετά εξαρτάται από πολλά πράγματα. Εγώ θα συνεχίσω την προσπάθεια μου, να είμαι συνεπής, να δίνω το δυνατόν καλύτερο για την ομάδα. Τον τελικό λόγο τον έχει ο πρόεδρος. Εγώ από την πλευρά μου, αν φτάσει εκεί το πράγμα, θα πω ότι ευχαρίστως μένω στη Δράμα, για να συνεχίσω στη Δόξα».

-Το μήνυμα του Ροτζέριο Μάρτινς στον κόσμο της Δόξας;

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι στεναχωρημένος από το ξεκίνημα. Όμως, ακόμη και έτσι, τον θέλουμε και πρέπει να είναι δίπλα μας. Ενωμένοι ομάδα, διοίκηση και κόσμος δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Έτσι θα τα καταφέρουμε. Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα. Είμαστε σαν μια οικογένεια και έτσι θα παραμένουμε και θα αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία που θα βρούμε μπροστά μας».