Home > νέα > Σε άδεια αίθουσα έκανε τον απολογισμό της η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αποχώρησαν πριν καν αρχίσει!!!

Σε άδεια αίθουσα έκανε τον απολογισμό της η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αποχώρησαν πριν καν αρχίσει!!!

Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αποχώρησαν πριν καν αρχίσει!!!

Σε άδεια αίθουσα έκανε

τον απολογισμό της η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΣΕ ΑΔΕΙΑ αίθουσα απολογήθηκε η δημοτική αρχή Μασμάκου, μετά την αποχώρηση όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πριν καν αρχίσει η ειδική συνεδρίαση, εξαιτίας του ότι δεν θα έπαιρναν το λόγο οι επικεφαλής, αμέσως μετά το δήμαρχο. Το κενό της αίθουσας, ενίσχυσε και η πλήρης απουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων ή σωματείων της πόλης, όπως και δημοτών. Παρόν στον απολογισμό ήταν μόνο ο κ. Χαραλαμπίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», ενώ η απαρτία έκλεισε στους 17 δημοτικούς συμβούλους.

Η ανακοίνωση των αντιπολιτευτόμενων παρατάξεων, εξηγούσε ότι: «Λόγω της επιμονής του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και πέρυσι, να παραβιάζει τη διάταξη (παράγραφος 7, άρθρο 67, Ν. 3852/2010) που προβλέπει να δίνεται ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων αμέσως μετά το δήμαρχο, θα απέχουμε από τη σημερινή (χθεσινή) Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφράζουμε την λύπη μας για την εξέλιξη αυτή. Μετά τις χυδαίες ύβρεις και την απόπειρα χειροδικίας από αντιδημάρχους, ο κατήφορος συνεχίζεται. Να δούμε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Η ανυπαρξία αξιόλογου έργου τους υποχρεώνει να πέφτουν όλο και πιο χαμηλά. Κρίμα !!!»

 

Ο δεύτερος απολογισμός

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά λογοδοσία της δημοτικής αρχής Μαμσάκου, ενώ να θυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν δεν γινόταν τόσο συχνά ή και καθόλου από προηγούμενους δημάρχους.

Κατά τον πρόλογό του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαϊρακτάρης, τόνισε ότι «η κρατική οικονομική ενίσχυση προ τους Δήμους της χώρας, ολοένα και μειώνεται κάθε χρόνο», λέγοντας ότι «η οικονομική ενίσχυση για το 2015 είχε μειωθεί στο 40%, ενώ για το 2016 μειώθηκε ακόμα περισσότερο στο 60%-70%».

Μετά το δήμαρχο μίλησαν κατά σειρά οι αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι και πρόεδροι Οργανισμών όπως: Ο κ. Μωυσιάδης (Κοινωνικών Υπηρεσιών), ο Σολάκης (Οικονομικών), ο κ. Παπαδόπουλος (Τεχνικών Έργων), ο κ. Καραμπατζάκης (Προγραμματισμού και Παιδείας), ο κ. Ρεμόντης (Καθαριότητας), ο κ. Βασιλειάδης (Αθλητισμού), ο κ. Ηλιάδης (Κοινοτήτων), ο κ. Χατζηκυριακίδης (ΔΕΚΠΟΤΑ), η κα. Καρυοφιλλίδου μαζί με την κ. Σιδηρόπουλο (Νομικό Πρόσωπο) και ο κ. Καψημάλης με τον κ. Χατζηγιάννη (ΔΕΥΑΔ).

apologismos2

Απολογισμός Μαμσάκου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου, την εκτέλεση του προγράμματος της δημοτικής αρχής, τη λήψη αποφάσεων και μέτρων για το 2016.

Ο κ. Μαμσάκος δήλωσε «ικανοποιημένος, γιατί η δημοτική μας αρχή, παραμένει σταθερή στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει, παρ’ όλες τις δυσμενείς συγκυρίες» και συνέχισε: «Μέσα από μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, καταφέραμε να επιλύσουμε σοβαρότατα ζητήματα και προβλήματα, που έχουν να κάνουν με αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, αναζητήσαμε και διασφαλίσαμε πόρους και δρομολογήσαμε έργα τα οποία δίνουν λύση, σε πολλά προβλήματα καθημερινότητας στο Δήμο μας.»

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος, είπε ότι «δρομολογήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σημαντικές μελέτες, που έχουν ως αποτέλεσμα την ένταξη μεγάλων έργων και πολλών χρηματοδοτήσεων. Λύσαμε χρόνια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τους χώρους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και με ευελιξία και επιχειρηματική ικανότητα, καταφέραμε να είμαστε αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί διαχειριστές και πάροχοι».