Home > Πρώτο Θέμα > Σε ποιες περιοχές της Δράμας θα γίνουν τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ-Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης 

Σε ποιες περιοχές της Δράμας θα γίνουν τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ-Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης 

Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης 

Σε ποιες περιοχές της Δράμας θα γίνουν

τα γυρίσματα κινηματογραφικής

ταινίας του Χόλυγουντ

► Η Δράμα βγαίνει από την αφάνεια και θα προβληθούν οι ομορφιές του τόπου μας

► Με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντενίρο και τον Τζέιμι Φοξ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά η περιοχή του Νομού Δράμας, θα ζήσει κινηματογραφικές δόξες. Μια πόλη η οποία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, διοργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να μπει στα κινηματογραφικά πλατό του Χόλυγουντ και οι ομορφιές του τόπου να εμφανιστούν παγκόσμια στη μεγάλη αλλά και τη μικρή οθόνη.

Όπως είναι γνωστό, από την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφορεί η είδηση ότι στη Δράμα θα βρεθεί κινηματογραφικό συνεργείο, το οποίο θα γυρίσει πλάνα από κάποια ταινία. Τα πλάνα αυτά θα γυριστούν σε περιοχές του Δήμου Παρανεστίου, αλλά και του Δήμου Προσοτσάνης.

Η εταιρία παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας προσέγγισε αρχικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να κάνει αυτοψία σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι πιθανόν να ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη της. Πρόκειται για μια ταινία δράσης που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο, ταινία που απαιτεί συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα προχωρήσει.

Στις περιοχές αυτές, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο «ενθουσίασε ως τοποθεσία με τα φυσικά του χαρακτηριστικά τους ανθρώπους της παραγωγής», το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της πόλης, στο οποίο αναμένεται να γυριστούν εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, αλλά και εξωτερικά location κοντά στην ορεινό όγκο και τη γέφυρα Παρανεστίου, μονοπάτια και φυσικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γυρισμάτων.

Ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε με τους δημάρχους Παρανεστίου και Προσοτσάνης κ.κ. Καγιάογλου και Αθανασιάδη αντίστοιχα.

Καγιάογλου: Προβολή του τόπου μας

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Καγιάογλου, «πριν από 20 περίπου μέρες ήρθε στο Δήμο μας εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας και μας ζήτησε να γυρίσουν σκηνές μιας ταινίας από το Δήμο μας, στην οποία θα συμμετέχει ο Ρόμπερτ Ντενίρο και άλλοι αστέρες του Χόλυγουντ».

Σημείωσε μάλιστα ότι, «θα έρθουν να διανυκτερεύσουν για ένα διάστημα σε ξενοδοχεία του Δήμου μας, ενώ ζήτησαν να τους  βοηθήσουμε σε διαδικαστικά θέματα για τα γυρίσματα. Μάλιστα έχουν έρθει σε επαφή με τον διευθυντή της ΔΕΗ στο Φράγμα Θησαυρού, θα γυρίσουν σκηνές στα φράγματα στο Παρανέστι, ενώ έχουν έρθει και σε επαφή με κάποιες επιχειρήσεις για τα γυρίσματα στο ποτάμι. Η παραγωγή μάλιστα έχει αδειοδοτήσεις από το Υπ. Πολιτισμού, ενώ αναμένεται να μείνουν περίπου 30 μέρες. Επίσης, φαίνεται ότι θα βρεθούν στη Δράμα περίπου 250 άτομα συνολικά».

Όπως τόνισε ο κ. Καγιάογλου, «όλα αυτά είναι πολύ θετικά, γιατί θα προβληθεί η περιοχή μας παγκοσμίως και πέρα από την αναγνωρισιμότητα, ένας μικρός Δήμος θα προβληθεί μέσα από την ταινία ο φυσικός πλούτος που έχουμε. Ακόμα θα δουλέψουν τα καταστήματα της περιοχής και οι επιχειρήσεις και μόνο να κερδίσουμε έχουμε».

Αθανασιάδης: Η Δράμα βγαίνει από την αφάνεια

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, σημειώνει ότι «δεν είναι μόνο μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να γυρίσει κινηματογραφικά πλάνα από την περιοχή μας. Η παραγωγή έχει έρθει σε επαφή μαζί μας, έχουν πάρει άδεια, έχουν ήδη πληρώσει όλα τα απαραίτητα για να γυρίσουν κάποιες σκηνές στο Σπήλαιο Αγγίτη. Για να μπουν όμως στο Σπήλαιο αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο, γιατί τα νερά είναι ψηλά. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να πέσουν τα νερά και να τους ειδοποιήσουμε για να έρθουν».

Όπως είπε ακόμα, «αυτά που ακούγονται είναι αληθινά, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν ήδη πάρει φωτογραφίες και άλλο υλικό. Ο Ρόμπερτ Ντενίρο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και περιμένουν  να δώσουμε το οκ για να έρθουν στη Δράμα».

Σημειώνει ακόμα ο κ. Αθανασιάδης ότι, «θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για κινηματογραφικά πλάνα με άλλους αστέρες του Χόλυγουντ, όπως ο Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ. Το ζητούμενο για εμάς είναι ότι η περιοχή έδωσε σημεία που μπορεί να προσελκύσει υψηλές προσωπικότητες. Για μας είναι τιμητικό και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούμε σ’ αυτό που ζητάνε. Η όλη υπόθεση έχει ουσία, είναι τιμητικό για τη Δράμα και οφείλουμε και εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι με υποδομές. Από εδώ και πέρα η Δράμα βγαίνει από την αφάνεια τουλάχιστον λεκτικά. Η επισκεψιμότητα μιας περιοχής έχει σχέση με την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν μια περιοχή. Αυτοί που θα έρθουν εδώ να μην μας δουν σαν πρωτόγονους».

Η ταινία και οι τόποι γυρισμάτων

Να σημειώσουμε ότι η ταινία είναι μεγάλου μήκους, είναι συμπαραγωγή Ελλάδας και ΗΠΑ και με τη συμμετοχή  των εταιρειών παραγωγής TIN SOLDIER LLC, NU BOYANNA STUDIOS, MILLENIUM FILMS HELLENIC και TIN SOLDIER M.I.K.E.

Το cast θα απαρτίζεται από παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς (ενδεικτικά αναφέρουμε τους Robert De Niro και Jammie Fox).

Την παραγωγή στηρίζει το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του HELLENIC FILM COMMISSION, μιας και παρόμοια projects τέτοιου βεληνεκούς, συμβάλλουν ομολογουμένως δυναμικά στην προβολή της χώρας μας.

Κατά την διάρκεια του locations scouting, της έρευνας των κατάλληλων τοποθεσιών που είναι σεναριακά συμβατά, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τμήματος των γυρισμάτων της ταινίας (εκτιμώμενη διάρκεια των γυρισμάτων στην περιοχή Παρανεστίου 15 ημέρες περίπου), στα φράγματα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης και σε τμήματα του ποταμού Νέστου, όπως και στο Παρανέστι και ειδικότερα στην περιοχή γύρω από και μέσα στην επιχείρηση “FORESTIS”.

Γυρίσματα θα γίνουν επίσης και εντός του Σπηλαίου Αγγίτη.

Οι εκπρόσωποι της παραγωγής επισκέφθηκαν τον οικισμό της ΔΕΗ που διέμεναν οι εργαζόμενοι της κατασκευής των φραγμάτων με στόχο να τον χρησιμοποιήσουν για διαμονή τμήματος του συνεργείου θα απαρτίζεται από 250 περίπου άτομα.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα λάβουν χώρα στο διάστημα ανάμεσα στην 4η Απριλίου και έως περίπου την 30η Μαΐου 2022.