Home > νέα > Σε πολύ καλό δρόμο το έργο ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης για το στρατόπεδο Ανδρικάκη

Σε πολύ καλό δρόμο το έργο ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης για το στρατόπεδο Ανδρικάκη

Σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης στο Δήμο Δράμας

Σε πολύ καλό δρόμο το έργο

ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης

για το στρατόπεδο Ανδρικάκη

Δηλώσεις του υφυπ. Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη,  του δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου και του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΤΟ δήμαρχο Δράμας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής του στη Δράμα, στο πλαίσιο της έναρξης του 45ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Στόχος της σύσκεψης, ήταν η πορεία του προγράμματος της μετατροπής του στρατοπέδου Ανδρικάκη στο μοναδικό οπτικοακουστικό κέντρο της χώρας μας και όχι μόνο.

Κατά την σύσκεψη, εκτός από το δήμαρχο κ. Μαμσάκο, παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ταινιών κ. Δεμερτζής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Σακαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Γεωργιάδης και ο πρώην βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης και φυσικά ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συζήτησης, ο υφυπουργός Πολιτισμού επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας του οπτικοακουστικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη και είπε ότι με τη σύσκεψη αυτή, θα μελετήσουν την πορεία του έργου.

Όπως είπε μάλιστα, «στη σύσκεψη αυτή σήμερα, θα δούμε πώς προχωράνε και πώς ωριμάζουν αυτά τα σημαντικά έργα πολιτισμού στην πόλη της Δράμας, από τις εργασίες στο Δημοτικό Ωδείο και στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΑ, μέχρι το μεγάλο έργο του στρατοπέδου Ανδρικάκη, αλλά και πώς όλα αυτά, εντάσσονται και συνδέονται με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό και επανασχεδιασμό του αστικού ιστού της πόλης, ένα άλλο πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη της Δράμας. Γι’ αυτό μιλάμε με τη δημοτική αρχή, όσο και με την περιφέρεια και άλλους φορείς της πόλης, προκειμένου να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μεγιστοποιήσουμε το θετικό αποτέλεσμα, θα σχεδιάσουμε έργα βιώσιμα, αλλά επίσης θα ωριμάσουμε και όλα αυτά τα έργα, ώστε να αξιοποιήσουμε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που είναι διαθέσιμοι».

Στη συνέχεια, δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκανε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος,  επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε μια σημαντική προσπάθεια για την πόλη, το νομό μας και τη διευρυμένη Περιφέρεια. Παραχώρηση στρατοπέδου Ανδρικάκη. Δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων. Ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, το οποίο στη διάρκεια θα αποδείξει ότι, η Δράμα γίνεται η πόλη κινηματογράφου της Ελλάδος. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τη βοήθεια του Υπ. Πολιτισμού και του υφυπουργού κ. Γιατρομανωλάκη».

Στο  σημείο αυτό ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν τα μέγιστα και οι δύο χορηγοί μας, ο κ. Αποστολίδης και ο κ. Θεοδωρίδης, γιατί, για να μπορέσεις να εκταμιεύσεις χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρέπει να έχεις ωριμότητα μελετών. Ήδη, όλες αυτές οι μελέτες έχουν ξεκινήσει και θεωρητικά θα τις έχουμε πολύ σύντομα ώστε να πάρουμε την παραχώρηση του χώρου για 30 χρόνια και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε χρηματικούς πόρους».

Τέλος, σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ επεσήμανε ότι ο κ. Γιατρομανωλάκης «βάζει τη σφραγίδα του» στην πόλη της Δράμας με τα έργα αυτά. Σημείωσε ακόμα ότι, «σήμερα εδώ διαδραματίζονται ιστορικές στιγμές. Αυτά που ζούμε τώρα, με την επίσκεψη στο στρατόπεδο Ανδρικάκη και είδαμε τον χώρο, είναι πραγματικά ιστορικές στιγμές για τον πολιτισμό της χώρας. Η δημιουργία ενός τέτοιου σύγχρονου οπτικοακουστικού κέντρου στην πόλη της Δράμας ήταν για κάποιους όνειρο θερινής νυκτός. Είναι όμως μια πραγματικότητα».