Home > Πρώτο Θέμα > Σε στασιμότητα το έργο του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου► Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

Σε στασιμότητα το έργο του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου► Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

Υπάλληλος της ΚΤΥΠ ΑΕ στη Δράμα για επίβλεψη έργων

Σε στασιμότητα το έργο του 12/θέσιου

Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου

► Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

► Εν αναμονή προκήρυξης του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΝΟΜΟ Δράμας επισκέφθηκε προ ημερών, στέλεχος της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), η οποία έχει αναλάβει το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων των Φυλακών Νικηφόρου Δράμας, την κατασκευή του 12/θέσιο Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου και το έργο στεγάνωσης του Μουσικού Σχολείου Δράμας και άλλων εργασιών σ’ αυτό. Πρόκειται για 3 συνολικά έργα, τα οποία καθυστερούν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Να σημειώσουμε ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ υπόκειται στον γενικό έλεγχο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Φυλακές Νικηφόρου

Όπως είναι γνωστό βέβαια, επί της ουσίας οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Φυλακών Νικηφόρου Δράμας έχουν ολοκληρωθεί, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι του 2020, έχουν παραδοθεί και επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το στέλεχος της ΚΤΥΠ ΑΕ, στις Φυλακές Νικηφόρου επίβλεψε το έργο της διαμόρφωσης τριών χώρων επισκεπτηρίων. Αυτό βέβαια λίγη σημασία μπορεί να έχει για το κοινό, παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να πούμε ότι εκείνο που έχει μεγάλη σημασία πλέον, είναι το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού στις Φυλακές.

Τα τελευταία νέα όσον αφορά το ζήτημα αυτό, είναι ότι ο σχετικός φάκελος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τον ΑΣΕΠ, φαίνεται να έχει αποσταλεί.

Όπως είναι γνωστό, οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι:

ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Οδοντιάτρων, ΠΕ Εγκληματολόγων, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Νοσηλευτών και Κοινωνικής Εργασίας), ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Φύλαξης, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικής. Πάντως, το μεγαλύτερο τμήμα της προκήρυξης αφορά ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης.

Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα για την πλήρωση των θέσεων (σ.σ. τότε 258) του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) και είχε κατατεθεί στον ΑΣΕΠ.

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου

Το 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου, ήταν ένα μεγάλο όνειρο και σχέδιο για την περιοχή. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα στεγάσει όλα τα παιδιά του Δήμου. Ένα σχολείο μοντέρνο, με ειδικούς χώρους για Γυμναστική και εκδηλώσεις, με ενεργειακές δυνατότητες και άλλα πολλά.

Έργο που μπόρεσε να βγάλει ο αείμνηστος δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν πρόλαβε να το δει τελειωμένο. Και δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, θ’ αργήσουμε να το δούμε να ολοκληρώνεται!

Το πρόβλημα είναι ότι, ο πρώτος εργολάβος – ανάδοχος του έργου, σταμάτησε την ανέγερση του σχολείου από τα θεμέλια ακόμα, όπου άφησε μια τεράστια λακκούβα ανοιχτή και εγκατέλειψε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο του δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία να συνεχίσει το έργο, παρ’ όλα αυτά δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες του «Πρωινού Τύπου», λένε ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ, αναμένεται να δει το θέμα αυτό εντός του Μαρτίου. Η διαδικασία είναι να κηρυχθεί έκπτωτος ο πρώτος ανάδοχος, και μέσω της απαραίτητες γραφειοκρατικής οδού, να περάσει το έργο στον επόμενο εργολάβο – ανάδοχο.

Αν το έργο συνεχιζόταν κανονικά, σήμερα το σχολείο θα βρισκόταν στο τελείωμά του και θα υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στο Νευροκόπι. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα είμαστε ακόμα εν αναμονή.

Μουσικό Σχολείο Δράμας

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας, είναι το μεγάλο καμάρι της Δράμας. Γυμνάσιο και Λύκειο σε ένα κοινό κτιριακό συγκρότημα, μέχρι σήμερα έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά τις επιτυχίες μαθητών και μαθητριών καθώς και των εκπαιδευτικών του.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό το σπουδαίο κτιριακό συγκρότημα, έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα όσον αφορά την στεγάνωσή του. Τα προβλήματα του σχολείου μέσα από τον τίτλο του έργου, είναι: «Αντιμετώπιση προβλημάτων στεγάνωσης δώματος – καθίζησης τμήματος εξωτερικού χώρου – Εσωτερικής υγρασίας στο Μουσικό Σχολείο Δήμου Δράμας» και με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού μελέτη 319.000 ευρώ.

Το έργο είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής όταν επισκέφθηκε τη Δράμα και το Μουσικό Σχολείο, την ίδια μέρα με την τελετή παράδοσης των Φυλακών Νικηφόρου προς το Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Πλέον, μετά από ένα διάστημα 6 μηνών, ο εργολάβος ανέλαβε το έργο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Μουσικό Σχολείο της πόλης μας, με τα συνεργεία του και έχει πλέον ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες, που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Είναι θετικό το γεγονός, ότι το έργο προχώρησε γρήγορα  και σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι, θα έχει ολοκληρωθεί.