Home > νέα > Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας

Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας

Τα αίτημά τους μέσω ενός διεκδικητικού πλαισίου

Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου

προχώρησε  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας

Την συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Δράμας καταγγέλλει ο Σύλλογος

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ σύνθημα «Κυβέρνηση και περιφερειάρχης υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες και τσακίζουν τα δικαιώματά μας», η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας, προχώρησε σε συμβολικές καταλήψεις για μία ώρα, από τις 09.00 έως τις 10.00 το  πρωί, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητας της χώρας.

Την ίδια ώρα, και στη Δράμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προέβη σε συμβολική κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου του διοικητηρίου Δράμας.

Η κατάληψη ήταν απόλυτα συμβολική, δεν κλείδωσε καμιά πόρτα και δεκάδες υπάλληλοι βρέθηκαν για μια ώρα έξω από τα γραφεία τους.

 

 

Στους συναδέλφους του μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι σιγά-σιγά ξεκινούν οι διεργασίες, με απώτερο σκοπό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, να γίνει μια κινητοποίηση κατά της τροπολογίας του «Καλλικράτης», γιατί με τον νέο νόμο που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, προχωράει σε ιδιωτικοποιήσεις διαφόρων αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με την Περιφέρεια.

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος, κατήγγειλε επίσημα την στάση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη, όταν του ανέφερε για την συμβολική κατάληψη για λίγα λεπτά. Όπως κατήγγειλε επίσης εκεί ο κ. Ηλιόπουλος, ο κ. Πατακάκης φέρεται ανάλογα και σε άλλους υπαλλήλους. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας, ετοιμάζεται να κάνει σχετική καταγγελία για την συμπεριφορά του κ. Πατακάκη προς τους υπαλλήλους, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης. «Ο κ. Πατακάκης θεωρεί ότι είναι το τσιφλίκι του εδώ, ενώ θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τον κ. Πατακάκη, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών να κατεβεί στο διοικητήριο, ο οποίος θεωρεί ότι είναι δύσκολο να γίνει, και την ίδια στιγμή άδειασε από το γραφείο 303 τον εκεί υπάλληλο και το έκανε Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. «Από τη μια δεν έχουμε γραφεία κι από την άλλη δίνουμε γραφεία στον Φούχτελ, για να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των σκουπιδιών.

Ο κ. Ηλιόπουλος, έκανε αναφορά και στις μετακινήσεις 9 κτηνιάτρων που εστάλησαν στην Καβάλα και ότι γι’ αυτό δεν μίλησε κανένας.

ypalliloi copy

Το διεκδικητικό πλαίσιο

Μιλώντας στους συναδέλφους του ο κ. Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο διεκδικητικό πλαίσιο, αναφέροντας ότι, «κυβέρνηση και περιφερειάρχες, υποβαθμίζουν βασικές πλευρές της ζωής μας, τσαλαπατούν τα δικαιώματά μας, μας φορτώνουν συνεχώς με βάρβαρα μέτρα. Η συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ με το 4ο μνημόνιο, θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση. Ξέρουμε ότι ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που έρχεται θα χειροτερεύσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

Δεν πάει άλλο, να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της  ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.»

Από τα σπουδαιότερα που ζητά μέσω ενός διεκδικητικού πλαισίου η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας, είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς υπάρχει τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων.

Ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων σε υπαλλήλους των Περιφερειών, υπηρεσιών διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Να καλυφθούν οι μισθολογικές τους απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και συγκεκριμένα  του άρθρου 48 του ν. 4274/2014.

Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς -αντιλαϊκούς σκοπούς.

Πλήρης νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, σύμφωνα με την πρόταση τροπολογίας, που έχουν καταθέσει.