Home > νέα > Σερβίρουν ληγμένα σάντουιτς στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας

Σερβίρουν ληγμένα σάντουιτς στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας

Ενός κακού μύρια έπονται…

Σερβίρουν ληγμένα σάντουιτς

στους μαθητές του Μουσικού

Σχολείου Δράμας

Τα λάθη του Δήμου Δράμας για τη δημοπρασία οδηγούν σε παρατράγουδα!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΕΛΙΚΑ, έχει απόλυτο δίκιο ο θυμόσοφος λαός, όταν λέει ότι, ενός κακού μύρια έπονται! Δεν φτάνουν τα τραγικά λάθη της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της δημοπρασίας της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας, δεν φτάνει που η διαδικασία που ακολουθείται είναι απίστευτα χρονοβόρα, τώρα έχουμε προφανώς και χαλασμένα, ή τουλάχιστον σάντουιτς με αλλοιωμένη την ημερομηνία λήξης τους από τον ανάδοχο προφανώς!

Το πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, η πλήρης αποτυχία του Δήμου Δράμας, να μπορέσει να ολοκληρώσει μια διαδικασία και να σιτίσει μερικούς μαθητές σε ένα σχολείο, στο οποίο θα πρέπει να κάθονται από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα!

santoyits moysiko

Αυτό είναι ένα από τα σάντουιτς που μοιράζονται στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Στα μέσα Νοεμβρίου το είχε προσκομίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε μάλιστα σημειώσει, ότι είναι έξω από τις όποιες προδιαγραφές είχαν οριστεί.

Δεν θα παραβλέψουμε ότι προφανώς η όλη διαδικασία είναι ευάλωτη και ο κάθε πικραμένος ανάδοχος που δεν παίρνει το έργο μπορεί να την προσβάλλει και να τραβήξει σε μάκρος, όπως και ότι, ο Δήμος Δράμας δεν μπορεί να έχει άμεση σχέση με το τι σερβίρει ένας ανάδοχος που πήρε το έργο με απευθείας ανάθεση εξαιτίας της χαμηλής τιμής που προσφέρει για τα προϊόντα του.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας κα. Μεταξένη Συμεωνίδου, σε έλεγχο που έγινε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, «κατασχέθηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Δράμας και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, 165 σάντουιτς, λόγω παραποίησης της ημερομηνίας λήξης».

Όπως επισημαίνει η κα. Συμεωνίδου, είχε ήδη ενημερώσει από το απόγευμα της Δευτέρας το Δήμο Δράμας και το Τμήμα Προμηθειών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου καθώς και τη Διεύθυνση Υγείας ΠΕ Δράμας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι τα σάντουιτς «έληγαν στις 28/1/2019 ημέρα Σάββατο και η ημερομηνία είχε σχεδόν σβηστεί και είχε αυτοκόλλητο με νέες ημερομηνίες».

 

Χατζηδημητρίου: «Θα κινήσουμε διαδικασίες…»

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου κα. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, διευκρινίζει κατ’ αρχάς ότι υπάρχει μια επιτροπή παραλαβής των γευμάτων από καθηγητές «η οποία ελέγχει τα φαγητά και κάνει και υποδείξεις», ενώ τέλος τονίζει ότι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, θα κινήσει τις διαδικασίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Όπως εξηγεί η ίδια, «σ’ αυτή την περίπτωση, ο συγκεκριμένος ανάδοχος, και ενώ το σχολείο ήταν κλειστό για δύο μέρες το Σαββατοκύριακο, ήθελε να φέρει και να αφήσει τα σάντουιτς έξω από το σχολείο. Και βεβαίως από την επιτροπή των καθηγητών του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και ότι έπρεπε να τα φέρει κανονικά όταν θα άνοιγε το σχολείο.

Έτσι τη Δευτέρα, έφερε τα σάντουιτς, αλλά όταν τα παρέλαβε η επιτροπή για να τα μοιράσει στα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι ήταν αλλοιωμένη η ημερομηνία και υπήρχε ένα αυτοκόλλητο με νέα ημερομηνία. Κάλεσε λοιπόν τον ΕΦΕΤ Δράμας, ο οποίος πήρε τα σάντουιτς και διαπίστωσε ότι όντως ήταν αλλοιωμένη η ημερομηνία και ενώ η ανάλωσή τους έπρεπε να ήταν 26/1, αυτά ήρθαν και μοιράστηκαν στις 28/1. Αποτέλεσμα, μετά από την αξιολόγηση του ΕΦΕΤ και την ενημέρωση του σχολείου, το σχολείο να κινήσει μια διαδικασία να ενημερώσει το Σύλλογο Γονέων και το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να περιγράφει τι ακριβώς έγινε».

Καταλήγοντας με τη δήλωσή της στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Δράμας, τονίζει ιδιαίτερα ότι ο Σύλλογος «θα συνεχίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, γιατί πρόκειται για έναν ανάδοχο που παραποιεί ημερομηνίες σε τρόφιμα που δίνονται σε παιδιά. Ο Σύλλογος Γονέων θα κινήσει διαδικασίες, ανεξάρτητα μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα».